Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@dixie_chick niet za co 😉
naše raňajky rybacia pomazánka, rohlíky, čaj 🙂
vyprážaný karfiol + varené zemiaky a tatarka - pre manžela. No a ja si plánujem spraviť zapekaný karfiol alebo udusený s vajíčkom 😉
@veroni87 nevšimla som si , či Ti už niekto odpovedal. Môžeš to úplne kľudne použiť. Ale teda do budúcna si urob ten buding nie podľa rozpisu, ale daj menej mlieka / nie 500ml, ale 400ml/ a ten puding si urobi hustý potom sa ti to vyšľahá s maslom pekne do krému a prípadné vlhko ešte vpije piškóta, takže ti to pekne stuhne aj bez stužovača a marhule dobre odkvapkaj
my sme mali včera šošovicový prívarok...a dnes som už navarila paradajkovú polievočku a kysne cesto na langoše :D
ahojte dievčatá u nás včera a predvčerom špíz zo sójových plátkov, cibule, šampiónov, pečenej papriky a syra vo vínovom cestíčku s tymiánom k tomu zemiaky, včera som urobila kapustovú polievku z kyslej kapusty, len cibuľa , paprika červená sladká , kúsok údeného rebra , cesnak, kmín a maslové liate halušky, druhé som robila zapekané zemiaky , dala som údeninu / sekaná moravská / šampióny, mrazenú zeleninovú zmes, hrášok mrazený, soľ, kmín, medvedí cesnak a pred dopečením som zaliala kyslou smotanou s rozšľahanými vajciami , to bude aj na dnes
Dnes oslavujem so svojím skvelým manželom 16 rokov spoločného súžitia , tak sa hádam blisnem a dačo ešte večer vykúzlim na posedenie , on sa teda ráno hlavne tešil , že som nezabudla, ako tradične xixiixiixi 😀
Fazuľová polievka s domácimi rezancami, zemiaková kaša, údené maso, kyslá uhorka.
Ja budem variť kurací paprikáš a k tomu cestoviny
@mibi41 moj najoblubenejsi tvarohovy je tento:
cesto: (pozn. hrncek s objemom cca 250 ml) 4 zltky, 2 hrnceky polohrubej muky, 2 hrnceky pras.cukru, 1 prasok do peciva, 1/2 hrnceka mlieka, 1/2 hrnceka oleja, sneh zo 6 bielkov
plnka: 2 zltky, 1 makky tvaroh 250g (ja davam Kapucin), 1/2 smotany na slahanie, 1 vanil. cukor - vsetko spolu zmiesat, slahacku netreba vyslahat
Spravime klasicke piskotove cesto, vylejeme na plech a na vrch ozdobnym spicom vytvarujeme tzv. mriezku. Pecieme na cca 180stupnoch.
Dobru chut 🙂
u nás dnes hustá kyslá fazuľová polievka s údeným rebrom a perníkové muffinky, keď už je dnes to vysvedčko 🙂
Baby,potrebuje radu...otvorila som falasu zavaranej tekvice...a zda sa mi trosku zvlastna chut...neviem,mozno trosku kysla....ale nie velmi,mozno len nejaka divna chut...a teraz neviem ci je dobra ☹
nijake vonkajsie znamky pokazenia,len ta chut,pachut,mozno trosku zvlastna vona...ked ju znova uvarim,pomoze to,ci vyhodim?
@terezka1947 radšej vyhoď , môže byť skyslená , to by Vás síce nezabilo, ale boli by ste asi rýchli 😉 🙂
Kolosvarsku kapustu s hnedou ryzou a dufam, ze vydrzi aspon na tri dni 😀 😀 😀
dnes pizza psíkov, a pizza praclíky a punčááááky pre deti za vysvedčenie
@irsina83 úžasné, chlebík si už idem zapísať 🙂
@terezka1947 radšej vyhoď, nikdy nevieš...
vajíčková polievka, plnená paprika s knedľou 🙂
Dnes losos s pomarančmi a tymiánom a mrkvovo-jablkový šalát s kúskami pomarančov, pre deti k tomu aj zemiaková kaša, domáci kinder mliečny rez za vysvedčenie ..po troch týždnoch bez chleba a sladkostí som to dnes porušila ...a jeden kúsok kinder som teraz zjedla aj ja ...a povedala si...však aspon, že tam nejde múka :D ....ale zase už nabehnem na to čo bolo predtým..celkom som si zvykla 😉
@michaelamilan vyzerá super 😉
@michaelamilan jejej to je super , môžeš dať recept????
Ahojte žienky, prosím o radu: mamina čaká v nedeľu hostí a chcela, aby som jej poradila nejaké chutné ale hlavne jednoduché jedlo z bravčového mäsa. Čo - to som popozerala na vareche a mimibazare, ale nič vhodné jednoduché ma neoslovilo... Plís súrne!!
zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a vyprazany karfiol, varene zemiaky s petrzlenovou vnatou a uhorkovy salat 😉
zemiaky nakyslo so sekanou 😎

Dakujem ti velmi pekne za recept.
@irsina83