icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

cukrik580
1. feb 2014

dnes kacacie stehienka cervena kapusta a domaca knedla 🙂 kalerabovo mrkvovo zemiakova polievka 🙂

didkadidka
1. feb 2014

@zuzkat1 čo tak kralik na smotane s kolienkami,,,,,

didkadidka
1. feb 2014

my sme mali dnes ražniči 😵

siska53
1. feb 2014

My si zaajtra vymiename so svokrovcami obed 🙂 ja im,cicerovu polievku,oni nam druhe. Ale robim,kolac z piskotoveho cesta (polovica spaldovej muky a trstinoveho cukru,opolovica obyc.muky a cukru) s tvarohom a domacim,bobulovym,ovocim z leta (ribezle,josty). Nech zije mrazak!

kucminka
1. feb 2014

@lululka555 už som dnes doobedu aj napiekla,a sú výborné 🙂

zita19
1. feb 2014

Dnes sa varila na zajtra hovadzia polievka s pecenovymi haluskami. Hovadzie bude zajtra s chrenovou omackou a knedlou. Mozno stihnem aj nejaky kolac pre nasu sestonedielku

zuzkat1
1. feb 2014

@didkadidka jaj no zabudla som ze aj bez smotany.ale dakujem... To moj drahy je taky fajnovy,on najradsej zeleninu😝 nasla som na nete peceneho na cesnaku tak urobim to

zebra41
1. feb 2014

baby, mam rozmrazene bravcove a chcela by som ho dat do nejakej marinady. poradte nejaku. dakujem 🙂

lucikatn
1. feb 2014

hustá kapustnica s konskou klobásou a judášovým uchom s čerstvým domácim chlebíkom a to isté aj zajtra keďže do 14h pracujem 😒

vieruna
1. feb 2014

u nas dnes fazulova polievka na kyslo s cesnakovym osuchom. Skoro som odpadla, aky mal ten osuch uspech. Deti ho cely zjedli, ze to je pizza 😀 Zajtra spravim panenku so sampionovou omackou a pecenymi zemiakmi

raza
1. feb 2014

@vieruna jééjda, aj u nás dnes mala byť fazulová na kyslo s posúchom, ale nechcelo sa mi 😅 takže to bude zajtra 😅

caspino
1. feb 2014

@titkovamiriam super vdaka

siska53
1. feb 2014

@hyta do tych krokiet som,este lisovany cesnak davala,to som,zabudla napisat.

siska53
1. feb 2014

@tinuskaha este prelisovany cesnak som,davala do tych cviklovych krokiet.zabudla,som,napisat..

martinasturmova
1. feb 2014

Tak u nas bola dnes slepačia ta bude aj na zajtra .Upiekla som perník a hurky.Zajtra kuriatko a ryža 😀

jasminet
1. feb 2014

u nas dnes pecene kura s ryzou - muz si vypytal, zajtra cicerova polievka a druhe robia nasi - otec robi flank steak s demi glaze omackou.
predvcerom hovadzi gulas a la co dom dal - s paprikou cervenou, hubami, hraskom, zemiakmi ... a slepacia polievka s nudlami

danielaj
1. feb 2014

ahojte, tak po pár dňoch sa hlásim, včera som varila hríbovú polievku so zemiakmi a haluškami a hlivový perkelt a kolienka, potom škôlkársky karneval, mali sme úžasnú pizzu, ktorú nám piekol jeden tatino s maminou, tortu, veľasladkých a slaných koláčikov, dnes sme dojedali polievku aj perkelt, a poobede oslava neterkiných narodenín, tak kopec sladkého, slaného + torta 😉

@womankc ja že aká nová tvár tu pribudla a to stará "známa", tak konenčne vidím aj foto 🙂

danielaj
1. feb 2014

@bobinkask joj, tak to som rada, že si si obľúbila moje cestíčko, u nás ho používam tiež veľmi často 😉

trudka4
1. feb 2014

Briošky se šunkou a sýrem

Suroviny :

Těsto
mléko 250 ml
mouka polohrubá 600 g
cukr krystal 1 rovná kávová lžička
změknuté nebo rozpuštěné máslo 90 g
celé vejce 2 ks
sušené droždí 7 - 9 g
sůl 1 polévková lžíce

Náplň :

salám nakrájený na tenké plátky
plátkový sýr nakrájený na kostičky

Na potírání :

rozšlehané vajíčko s troškou mléka

Postup :

Těsto mi vymísí a vykyne pekárna.
Potom si na válecí podložce rozdělím těsto na poloviny.
Rozválím na tenko. Vykrajuju kolečka, na každé dám salám a sýr. Potom každé kolečko přehnu na polovinu a znovu na polovinu /pro ukážku mám za touto fotkou fotky/. Pak je naskládám do papírových košíčků na mufiny / mně tam vlezly do každého košíčku jen 2 složené kolečka/, vložím do plechu na mufiny. Nechám aspoň 20 minut ještě nakynout. Potřu vajíčkem s mlékem a peču ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do zčervenání.
Jsou fakt chutné.

ada12345
1. feb 2014

My sme mali "mokré" rizoto s kuracím mäsom, hráškom, kukuricou, mrkvou a parmezánom. Polievka brokolicová. 🙂

lizatko1009
2. feb 2014
lizatko1009
2. feb 2014

takze u nas v sobotu, bude aj na nedelu, hraskovy krem s opecenym chlebom, francuzske genialne zemiaky a akurat o pol 3 rano som dopiekla vonave zapekane palacinky, plnene jaodovym dzemom, ochutenym tvarohom, poliate pana cotou, komu bude malo sladke, ma na vyber ochuteny cucoriedkovy med, alebo nutelu, prajem sladku nedelu 😉

lizatko1009
2. feb 2014

oparava cernicovy med

hyta
2. feb 2014

@siska53 Ďakujem, budúci týždeň určite tvoj recept vyskúšam a dám vedieť, či chutilo.Prajem peknú nedeľu.

tinuskaha
2. feb 2014

@siska53 dakujem pekne vyskusam jje to skoro ako ja robim cviklove placky len ja tam nedavam muku len syr tvrdy a vajicko a uz na upecenu placku si davam cottage cheese

hyta
2. feb 2014

U nás dnes cícerová polievka a marinovaná panenka s opečenými zemiakmi, prílohou bude zeleninový šalát. Bodkou za obedom kávička a čokoládová torta.

lululka555
2. feb 2014

ahojky 🙂
dnes varím kurací vývar so zeleninkou a slížikmi, zapekané bravčové opačné rezne, zemiakové pyré , hlávkový šalát v sladkokyslom náleve k tomu. A tradične , ako každú nedeľu nejaký koláčik upečiem 😉

vivusika
2. feb 2014

mne už sa varí slepačia polievka - kúpila som takú parádnu mäsovú sliepku 😉 , s kopou zeleniny a k nej mrvance, dusené kuracie prsia na hríboch, ryža a sladké ešte máme perníkové muffinky 🙂

megika1
2. feb 2014

@ada12345 mokré milujem 🙂

megika1
2. feb 2014

@vivusika škoda,že si nemôžem z nej chlipnúť,zišla by sa.....herpesujem,som dáka bez energie ... 😔