Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, dnes som urobila cicerovu polievku so struhanou zeleninou, misu kuskusu a upiekla som struhany jablkovy kolac.
@lululka555 Daj, prosim, recept na tie opacne rezniky, vdaka. A mozes aj na ten krasne vyzerajuci kolac, pracovne som si ho nazvala Ruza.
naša večera lečo s chlebom, čaj 🙂
@lululka555 Ty vieš človeka naštvať 😉 (práve som zliezla z rotopedu 😀 )
Baby čo poviete može ist do hrnčekového koláča aj hladká múka? lebo polohrubej mám málo 😒
@zuzkat1 dakujem 🙂 nech sa paci: http://www.houseofbakes.com/cranberry-orange-sc...
ja som ale dala namiesto cukru javorovy sirup (a zaslahala ho s vajickami a mliekom) a kandizovanu pomarancovu koru namiesto susenej. A treba mysliet na to ze jeden cup je 240 ml a stupne su vo fahrenheitoch. drzim palce ked budes piect a daj vediet ako chutili 🙂
@natal12 ,@lululka555,@hyta....tu je recept:2 dcl vody,1 palmarín,8 PL medu,30 dkg kryštál,alebo trstinový cukor-necháme spolu roztopiť,nie variť,potom vychladiť......6 vajec,1 kg hladkej múky špeciál,2 ČL sódy bikarbóny,1 kypriaci prášok do perníkov,1 vanilkový cukor,10 dkg nasekaných orechov,10 dkg nasekaných suš.brusníc,15 dkg nahrubo nasekanej horkej čokolády zmiešame s vychladnutou tekutou masou,necháme prikryté potr.fóliou,alebo pod pokrievkou 24 hod.v chlade odležať,potom si naolejujeme dlane a robíme guľky,kvôli veľkosti si pomáhame káv.lyžičkou oddeľujeme z masy,snažíme sa orech,alebo ovocie či čokoládu vtlačiť do cesta,aby guľka bola hladká,pečieme na 200 st. podľa potreby,nepamätám min.,ale sledovala som cez okienko 🙂
my dnes kuracia polievka so zeleninkou a sirokymi rezancami, pecene kusky kurcata pecene zemiacky, zeleninovy salatik a ako dezert kakaova rolada 🙂
@tretulka mozem poprosit recept na tvarohovy a orechovy kremovnik?
@lululka555 krasne vyzera ten kolacik 🙂 minule sme pozerali s kamoskou tvoj album o vareni a snivali sme pri nom 🙂 co by sme si dali.. kedze u nas by okrem mna take nezjedol nikto tak len snivam dalej..
@bambulka82 @ekka @lucikusik dievčence to filé bola len taká rýchlovka, ktorú som si vymyslela lebo som nevedela čo na večeru, ale chutilo velmi dobre ... aj pochvalu som dostala 😵
vymiešala som 2pl rozpusteného ghee masla( može by aj obyčajné) so štavou z pol citrona, soli, 1čl ml.papriky, 1čl sušeného rozmarínu a 2st. roztlačeného cesnaku túto zmes som natrela na ešte zamrznuté filé- vyšlo to presne na tie 4ks, nezlaknút sa, to maslo spraví na zamrznutom filé takú škrupinu 🙂 a nechala som to asi 1h postát a potom už len upiect na 180- cca 30min podla rúry
@lululka555 zas a znova krásne fotky a určite velmi chutné jedlo 😵
@bambulka82 brumíkov som piekla podla tohoto http://varecha.pravda.sk/recepty/bebe-brumici/2... ... som ich neplnila, len potrela čokoládou
Dnes zemiaková polievka na kyslo a sviečková na smotane s domácou knedlou 😉 ako dezert broskyňovo-tvarohová torta 😉
@bobinkask dakujem, vyskusam file aj brumikov 🙂
@mima2778 mnaaaam. ta polievka vyzera super! 🙂 .....my sme dnes boli u nasich na obede. vyprazane kura a zemiakova kasa. a tiez zeleninova polievka. a na zajtra sa chystam urobil kuracie s listovym spenatom a noky. a skusim upiect rychly kolac s ryzovej muky. tak ak sa podari, dam fotku. drzte mi palce. 😀
ahojte dievčence, tak som vás konečne dočítala a aké mnamky tu popribúdali mnám... včera som tu nebola 🙂... boli sme s detmi v aquparku za odmenu za vysvečko 🙂 ale obedík som ešte varila, taký lahký aby sa nám dobre plávalo 😀 ...brokolicovú mliečnu polievku s ovsenými vločkami,baklažánové lodičky plnené bryndzovo-polentovou zmesou, pečené zemiaky, miešaný šalát a bryndzový dip, na cestu som spravila hamburgery bez masa( zabudla som vytiahnut 🙂 a už som nestíhala ) tak boli v nich šošovicové placky z červenej šošovice a skúsila som recept na mliekovo-maslové žemle v celozrnno- špaldovom prevedení ... večer ked sme prišli, nám dobre padlo sushi na sladko s horúcimi malinami... a dnes slepačí vývar, pečené kura s bazalkovo-cesnakovým ,,pestom,, ryža a dubáková omáčka s našimi sušenými dubákmi a mrkvový koláč
@bambulka82 za máličko 🙂 nech sa podaria 😉
@lululka555 môžeš pridať link na tenslivkový koláč, vyzerá výborne 🙂
v piatok za vysvedčko deti mali na večeru pizzu z pizzerie...tak ja aspoň bez práce 🙂.....v sobotu, zeleninová polievka, zemiaková kaša, maskovo -syrová fašírka obalená a vypražená , dusená zeleninka, dnes hovadzia polievka s rezancami, knedľa a sviečková 😉
ahojte včera sme mali nedeľnú polievku z domáceho kohúta, po veľmi dlhom čase vyprážané bravčové rezne v trojobale a vyprážané kuracie rezne v cestíčku, ryža, hranolky, ľadový šalát, koláčik som nepiekla, mali sme nabalené z karnevalu aj z oslavy - slané, sladké, tak dnes upečiem niečo, keďže variť nebudem, budú dojedačky 🙂
Ahojte
my sme mali v poslednej dobe zeleninové rizoto so syrom , potom zemiaky a pečenú fašírku s mrkvičkovým šalátom, včera som uvarila hovädzí guláš a deťom na želanie palacinky.
Dnes budeme dojedať guláš

ahojte, ja som dnes robila kuraciu polievku, pecene nalozene kura podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=484, k tomu marinovane zemiaky a zeleninovy salat, piekla som tvarohovy kremovnik, minule som robila orechovy a slubila som foto, tak pridavam aj to