icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

m_ij_ka
3. feb 2014

moje baby si na večeru vypýtali piškóty s banánovým pudingom 🙂

slimstar
3. feb 2014

Dnes je tuším karfiolový deň, zahliadla som vyššie že aj ostatné ste varili niečo z karfiolu 😉

Karfiolová polievka s hráškom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1258-kar...

pena33
3. feb 2014

@bobinkask mohla by som poprosit recept na ten mrkvovy kolacik? vyzera lakavo 🙂

katkas1
3. feb 2014

dnes rezne so zemiakovou kasou a uhorkovym salatom a bude aj na zajtra, stredu dalsia zabijacka, uz stvrta ale nastastie aj posledna do decembra 😀

bobinkask
3. feb 2014

@womankc dakujem 😵 @petuscha sushi na sladko
1h ryže a 2h mlieka so štipkou soli uvarit do makka a nechat vychladnút, do vychladnutej ryže primiešat 2pl medu, na teflonovej panvici roztopit pol tabulky 70% čokolády s 2pl masla, potravinársku foliu natriet maslom na to vyklopit polku rýže, utlačit do štvorca a na to naliat rovnomerne pol čokolády, na kraj ryže položit štvrtku banánu a opatrne s pomocou folie zrolovat na valček,ktorý zostáva vo folii, dobre utlačit a dat stuhnút do chladničky aspon na 3h, potom opatrne odbalit, poliat medom cca 2pl a posypat posýpkou, ja som dala orechy, pred krájaním som to šupla na chvílu do mrazáku...z tohoto množstva som mala 2ks cca 20cm valčekov... nech sa podaria 😉

33kacora33
3. feb 2014

takze my dnes kura na paprike s haluskami a vajíckova polievka...🙂

bobinkask
3. feb 2014

u nás dnes na obed dojedačky zo včera a na večeru som vykúzlila z celozrnnej pohánkovej múky zeleninový quiche s masom zo sliepky-potrebovala som minút masko z nedelnej polievky 😉 a cviklovy šalat s bazalkou

irsina83
3. feb 2014

@bobinkask nadhera 😵

irsina83
3. feb 2014

Baby aj my sme mali dojedacky zo vcera a na olovrant som si spravila bielkovinovu bombu - spenatovu omeletu s cottage syrom a zeleninou a salat z valerianky so syrom a orechami 🙂

bobinkask
3. feb 2014

@irsina83 dakujem 😵 aj tvoja papanica vyzerá lákavo 😉

katussska24
3. feb 2014

@irsina83 oooooooooooooooo MNAM !

danielaj
4. feb 2014

dobré ránko, včerajší mrkvový koláčik s pomarančovou polevou a farmársky chlebík so semienkami a druhý s cesnakom 🙂

bzuco
4. feb 2014

ahojte žienky
chcem sa opýtať, či má niektorá nejaký naozaj že MŇAM recept na langoše...dakujem 🙂

gabulka15
4. feb 2014

dnes grilovane kridelka plus doma peceny chlebik 😉 😉

lucikatn
4. feb 2014

Na obed som mala v plane robit strapate kuracie rezne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=828 ale ked sa mi rozmrazilo maso tak akosi divno pachlo takze bude to na veceru /vytiahla som dalsie prsicka/ s chlebikom ktory ide o chvilu do rury a kyslou uhorkou. Tym padom na obed bude huspenina ktoru vcera poslala svokra 🙂 + idem piect bublaninu z cerstveho ananasu

beah
4. feb 2014

@bzuco Ahoj, ja mám tento osvedčený a používam ho aj na pizzu:
1 kg hl. múky
2 vajcia
1 kyslá smotana
1 kocka droždia
3 ČL soli
4-5 dcl mlieka
cukor na kvások

Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások, zmiešame s ostatnými surovinami a cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú dáme do sáčku, ktorý sme predtým vytreli olejom a odložíme do chladničky. Takto uskladnené cesto Ti vydrží v chladničke aj niekoľko dní.

beah
4. feb 2014

Ahojte, u nás dnes mliečna polievka zo zelenej fazuľky a vyprážaný kapor so zemiakovým pyré.

bzuco
4. feb 2014

@beah dakujem
a môžem cesto spracovať hned? či musí odležať? chcela by som to spichnúť na večeru, ked prídem z roboty...takže na nejaké dlhé čakanie nebude čas

tretulka
4. feb 2014

@lienka2
ORECHOVY ZAKUSOK
14 dkg masla, 25dkg hladkej muky, 15dkg praskoveho cukru, 1/2 prasku do peciva, 5 zltkov - vypracujeme cesto, dume na vymasteny, vymuceny plech (ja pouzivam radsej papier na pecenie). Cesto potrieme pikantnym lekvarom, 5 bielkov vyslahame s 25dkg praskoveho cukru, primiesame 30dkg orechov a natrieme na cesto.

TVAROHOVY KREMOVNIK
Cesto:
220g polohr. muky, 120g margarinu, 120g pras. cukru, 1 vajce, 2 zltky, 1 lyzica kakaa, 1 lyzicka prasku do peciva

Plnka:
500ml mlieka, 500g tvarohu, 150g praskoveho cukru, 1 vrecusko ZLATY KLAS, 1dcl oleja, 1 vajce, 1 vanilkovy cukor.

Sneh: 5 bielkov, 5 polievkovych lyzic krystaloveho cukru
Vypracujeme cesto, roztlacime na vymasteny, vymuceny plech. V mixeri rozslahame ingrediencie urcene na pônku. Hmotu vylejeme na surove cesto a dame piect.
Bielka vyslahame s cukrom na tuhy sneh, navrstvime ho na celkom dopeceny kolac a dame do rury na cca 10 minut, aby sa pena sfarbila. Po vychladnuti krajae zakusok mokrym nozom.

sebi123
4. feb 2014

dnesny domaci chlebik - takmer bez prace 😉

beah
4. feb 2014

@bzuco cesto musí normálne vykysnúť, najrýchlejšie by to bolo v miske kyske/ak ju máš/, to by si podľa mňa stihla aj na tú večeru 😉

jani74
4. feb 2014

u nás dnes polievka slížovica a vajíčkové halušky.

Dievčence varíte tak aby ste nemali prekyslený organizmus?

bambulka82
4. feb 2014

@sebi123 krasny chlebik 🙂 das aj recept? 😉

irsina83
4. feb 2014

@sebi123 vyzera uzasneeee 😉 prosim ta napises aj receptik?

sebi123
4. feb 2014

@bambulka82, @irsina83 - dakujem 🙂 tu je recept http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-... 😉 ja som davala polovicu hladku muku a polovicu celozrnu.... a namiesto slnecnicovych semiacok som dala lanove - tie mi chutia najviac 😉

vivusika
4. feb 2014

u nás dnes kyslá zemiakova polievka, špagety, dusené slepačie mäsko z polievky s pridaným domácim paradajkovým pretlakom a ochutené bazalkou a cesnakom 🙂

luciaq
4. feb 2014

ahojte maminky. u nas vcera : bryndzove halusky, dnes: pecena rybka s pecenymi zemiakmi, na veceru zeleninovy salat s cesnakovym dresingom.
zajtra : zeleninova polievka s kelom a cestickom, kuracie masko so zemiakovou kasou a na veceru pride sestra tak speci pre nu a polovicku pecena kacka, lokse a cervena kapusta 🙂

pena33
4. feb 2014

@bobinkask dakujem, uz teraz sa oblizujem 🙂

zuzzuli
4. feb 2014

brokollicova polievka, pecene kuriatko, ryza, kompot 🙂