Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes je tuším karfiolový deň, zahliadla som vyššie že aj ostatné ste varili niečo z karfiolu 😉
Karfiolová polievka s hráškom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1258-kar...
dnes rezne so zemiakovou kasou a uhorkovym salatom a bude aj na zajtra, stredu dalsia zabijacka, uz stvrta ale nastastie aj posledna do decembra 😀
@womankc dakujem 😵 @petuscha sushi na sladko
1h ryže a 2h mlieka so štipkou soli uvarit do makka a nechat vychladnút, do vychladnutej ryže primiešat 2pl medu, na teflonovej panvici roztopit pol tabulky 70% čokolády s 2pl masla, potravinársku foliu natriet maslom na to vyklopit polku rýže, utlačit do štvorca a na to naliat rovnomerne pol čokolády, na kraj ryže položit štvrtku banánu a opatrne s pomocou folie zrolovat na valček,ktorý zostáva vo folii, dobre utlačit a dat stuhnút do chladničky aspon na 3h, potom opatrne odbalit, poliat medom cca 2pl a posypat posýpkou, ja som dala orechy, pred krájaním som to šupla na chvílu do mrazáku...z tohoto množstva som mala 2ks cca 20cm valčekov... nech sa podaria 😉
takze my dnes kura na paprike s haluskami a vajíckova polievka...🙂
@irsina83 oooooooooooooooo MNAM !
ahojte žienky
chcem sa opýtať, či má niektorá nejaký naozaj že MŇAM recept na langoše...dakujem 🙂
dnes grilovane kridelka plus doma peceny chlebik 😉 😉
Na obed som mala v plane robit strapate kuracie rezne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=828 ale ked sa mi rozmrazilo maso tak akosi divno pachlo takze bude to na veceru /vytiahla som dalsie prsicka/ s chlebikom ktory ide o chvilu do rury a kyslou uhorkou. Tym padom na obed bude huspenina ktoru vcera poslala svokra 🙂 + idem piect bublaninu z cerstveho ananasu
@bzuco Ahoj, ja mám tento osvedčený a používam ho aj na pizzu:
1 kg hl. múky
2 vajcia
1 kyslá smotana
1 kocka droždia
3 ČL soli
4-5 dcl mlieka
cukor na kvások
Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások, zmiešame s ostatnými surovinami a cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú dáme do sáčku, ktorý sme predtým vytreli olejom a odložíme do chladničky. Takto uskladnené cesto Ti vydrží v chladničke aj niekoľko dní.
Ahojte, u nás dnes mliečna polievka zo zelenej fazuľky a vyprážaný kapor so zemiakovým pyré.
@lienka2
ORECHOVY ZAKUSOK
14 dkg masla, 25dkg hladkej muky, 15dkg praskoveho cukru, 1/2 prasku do peciva, 5 zltkov - vypracujeme cesto, dume na vymasteny, vymuceny plech (ja pouzivam radsej papier na pecenie). Cesto potrieme pikantnym lekvarom, 5 bielkov vyslahame s 25dkg praskoveho cukru, primiesame 30dkg orechov a natrieme na cesto.
TVAROHOVY KREMOVNIK
Cesto:
220g polohr. muky, 120g margarinu, 120g pras. cukru, 1 vajce, 2 zltky, 1 lyzica kakaa, 1 lyzicka prasku do peciva
Plnka:
500ml mlieka, 500g tvarohu, 150g praskoveho cukru, 1 vrecusko ZLATY KLAS, 1dcl oleja, 1 vajce, 1 vanilkovy cukor.
Sneh: 5 bielkov, 5 polievkovych lyzic krystaloveho cukru
Vypracujeme cesto, roztlacime na vymasteny, vymuceny plech. V mixeri rozslahame ingrediencie urcene na pônku. Hmotu vylejeme na surove cesto a dame piect.
Bielka vyslahame s cukrom na tuhy sneh, navrstvime ho na celkom dopeceny kolac a dame do rury na cca 10 minut, aby sa pena sfarbila. Po vychladnuti krajae zakusok mokrym nozom.
u nás dnes polievka slížovica a vajíčkové halušky.
Dievčence varíte tak aby ste nemali prekyslený organizmus?
@sebi123 krasny chlebik 🙂 das aj recept? 😉
@bambulka82, @irsina83 - dakujem 🙂 tu je recept http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-... 😉 ja som davala polovicu hladku muku a polovicu celozrnu.... a namiesto slnecnicovych semiacok som dala lanove - tie mi chutia najviac 😉
u nás dnes kyslá zemiakova polievka, špagety, dusené slepačie mäsko z polievky s pridaným domácim paradajkovým pretlakom a ochutené bazalkou a cesnakom 🙂
ahojte maminky. u nas vcera : bryndzove halusky, dnes: pecena rybka s pecenymi zemiakmi, na veceru zeleninovy salat s cesnakovym dresingom.
zajtra : zeleninova polievka s kelom a cestickom, kuracie masko so zemiakovou kasou a na veceru pride sestra tak speci pre nu a polovicku pecena kacka, lokse a cervena kapusta 🙂
brokollicova polievka, pecene kuriatko, ryza, kompot 🙂

moje baby si na večeru vypýtali piškóty s banánovým pudingom 🙂