Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kôprovka s párkom, šúľance plnené slivkovým lekvárom a makovou posýpkou 🙂
super obed, mňam
http://www.dobre-recepty.sk/detail/40540-obrate...
dnes ráno nás babka prekvapila a priniesla nám moravské koláče, tak sme mali sladké raňajky, na obed brokolicová krémová polievka, špagety s maskovou omáčkou, s pasírovanými paradajkami, postrúhaný syr 🙂
U nas dnes hrstkova polievka a zivanska 🙂 A vybrala som tortu z mraznicky sa si dame neskor 🙂
ja som dnes varila slepaciu polievku s rezancami a hovädziu rostenku na prirodno s celozrnnou ryzou a zeleninovym salatom 🙂
poradťe prosím niečo dobré z mletého brav.mäsa 🙂 ....ďakujem 🙂
vyprazane rybie file so zemiakovou kasou a uhorkovym salatom, kedze som tento tyzden uz 2x piekla tak dnes len pudingove pohare s piskotami, ovocim a slahackou, zajtra ideme k svokrovcom a tam bude vyvar, pecene masko, knedla, kapusta a sisky s ovocnou penou 🙂
@janap76 nie, das si do misy mlete maso, pridas, sol, cierne mlete korenie, vegetu a mlieko/tak aby ti z toho vznikla poloriedka masa/ cez noc nechas stat v chladnicke.rano odtrnes alobal, pomastis a rukou spravis z toho maska taky obdlznikna ten alobal, na masko pohadzes co mate radi, syr, sunku, kukuricu, hrasok, hribiky, kapiu, proste co mas a ptom ten alobal skrutis aby ti z toho vznikla rolada a das upiect, ja to robim tak ze v alobalae peciem len kym sa to masko pekne nespoji a potom ho dam z alobalu von a peciem tak lebo mi zvykol prihoriet spodok na ten alobal, inak je to z knihy recepty zo zivota z tych prvych dielov
Ahojte. Vcera sme dojedali borsc a cesnakace a na veceru Som urobila dvojfarebnu vianocku a na ranajky chlieb.a dnes fazulova polievka na kyslo,fasirky,zemiakovy salat na kyslo a zemiakova kasa a teraz sa dopekaju sisky v rure.
u nás dnes a ak zostane aj zajtra slepačí vývar s domácej sliepky so slížikmi, segedín (10l 😀 ) a domáca knedľa (6ks 😀 ) a český perník 😉
Dojedame zo vcera porkovo-zemiakovu omacku, rizoto a urobila som makovo-jablkovy kolac.
naša večera domáca pizza (šunka, paprika, cherry rajčiny, klobáska, kukurica, cibuľka, syr)
@pena33 pozri môj album, výborné cesto bez kysnutia, múžeš z neho robiť aj osie hniezda a pod... https://www.modrykonik.sk/blog/danielaj/album/m...
@vivusika včera som tu dávala recept, podľa tohto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19069
ja som dnes varila iba druhé, ešte sme dojedali fazuĺovicu z údeným , vyprážané podkovičky z kapra, vyprážané filety zo šťuky v smotanovo-bylinkovom cestíčku - musím pomaly uvoľňovať mrazák s rybami, lebo už začína sezóna a muž povedal, že pokiaľ sa neminú tie z minulého roka, nedonesie žiadnu rybu 😅 k tomu som robila zemiakový šalát, piekla som jogurtovú šťavnatú bábovku a na olovrant bola ovsená kaša s banánmi 😉
@janap76 ahoj, odporucam z mleteho br. masa napr. kolozvarsku kapustu, mlete rezne, masove gulky v paradajkovej omacke, omacka bolognese so spagetami....
kapustová polievka , zemiaky + bravčové rezne ( odstáte cez noc v marináde ) + kompót
Ahojte no vcera som robila raznici + bylinkovo cesnackove zemiaky a langose dnes dojedcky vsetko bolo perfektne,zajtra pecena krkovicka biela a cervena kapusticka a zemiakove gule a zabudla som fajnova tatinkova polievocka hovadzia a nejaky kolacik zbucham .
Na veceru som si urobila guacamole, mnam!

Ahojte, nemáte nejaké recepty, kde by som mohla použiť višne v rumu? Ďakujem