Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naša večera pečienka na cibuľke, kaiserky 😉
@ultragirl haha tá párka tam nebola v pláne...mala tam byť klobáska...ale tá sa pri ohýbaní praskla ☹
Kakaový závin recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1102-kak...
my sme mali este od vcera sosovicovu polievku nakyslo s parkom, piekla som k tomu rebierka, klobasku domacu udenu a grilovane zemiaky, svokra rano doniesla huspeninu/ dala som jej kopec domacej udeniny takze mnam, mnam/, doniesla aj kysnuty jablcnik a kakaovy zavin, vcera sme s detmi piekli krtkovu tortu na plechu takze sama dietna strava dnes, masko zostalo tak bude aj nazajtra len dorobim vyvar a mozme vegetit 😀
@ivetka1981 ved to to ohybanie, uz uz ze ide vystrelit niekomu do nosa 😀 ako si ju tam taku ohnutu pripevnila - pripominam,ze stale hovorim o tej slanej torte 😉
@ultragirl s každej strany som napichla špáratko 😉
Dnes to bola bryndzova polievocka a kuracie prsia v horcicovej omacke s ryzou.
dobre ranko.dnes u nas hovadzia polievka s muslickami, kuracia pecienka restovana na cibulke a slaninke a k tomu zemiakove placky
ja idem dnes robiť : zapekané zemiaky a vyprážaný syr, polievku máme ešte zo včera : kyslú zo zelenej fazulky
Mam od vcera pecene maso s ryzou a dnes segedinsky gulas s knedlou a zeleninova drhnuta polievka 😉
naše raňajky zapekané syrové bagetky (eidam, niva), čaj 😉
dnes vajíčková polievka, dusená červená kapusta, pečené morčacie krídla a bravčová krkovička, domáca parená knedľa 😉
Dnes tradicna nedela-kuraci vyvar a pecene kuriatko s ryzou a marhulovym kompotom... 😉
Odvčera syrová polievka s hráškom, dnes zemiaková kaša, plnené šampiony, kapustový šalát.
Ahojte, včera sme boli na oslave, mali sme slepačiu polievku s rezancami, knedle, alebo žemľové knedle, červenú kapustu, , pečené kuracie stehná, potom kopec koláčov, moju tortu, bola s parížskou čokoládou a takou vanilkovou plnkou s banánom, šalátov tam bolo na výber....ovocný, mrkvový s ananásom, grécky, bulharský, vajíčkový, zemiakový...syrové misy s hroznom, zeleninové misy, marinované mäsko, vyprážané kuracie rezne.....no čo vám poviem zbohom moja dieta :D
Svokor mal 75 rokov, ...tá torta bola skôr pre neho o symbolike, ako o tej rozprávke a veľmi sa mu páčila a aj im chutila tak som spokojná 🙂
dnes dojedáme, lebo nás poriadne nabalili, akurát som spravila hovädziu polievku s rezancami....tak sa idem liečiť, lebo už pár dní nemám hlas.. :(
Dnes, ako vzdy v nedelu, sviatocnu domacu pizzu. Ako kolacik bude tvarohove pyte.
Včera: obed - fazulkový prívarok so špekačkou
večera - varená domáca klobása
dnes velký navrat všetkých- kindermanagment chce moje kura, ryžu a polovička mrkvový cake
Ja som mala v mrazaku par kusov zemlovych knedli,robim k tomu szegedin 🙂
A ked sa drahy zobudi urobim olejovu babovku.
Hydinovu pecen na cibulke a kuskus. Ked sa mi bude chciet urobim este zelaninovu polievku na veceru a na zajtra. Mala by som tu polievku spachat, lebo na veceru som si naordinovala ziadne sacharidy, len bielkoviny a zeleninu. Nacim mi schudnut. 😉
my máme špenátovú polievku zo včera, ako druhé máme varené zemiaky s černohorom a ladovým šalátom v sladko kyslom náleve a na poobedie jablčkovo škoricový koláč. 🙂 Ideme na to 😉
slepacia polievka, maso v zemiakovej placke, rukolovy salatik, smotanovo-piskotova torta
My dnes zeleninkovu polievku s mrvenickou a lazene. Včera ta ista polievka, bravčové stehno na zeleninke a zemiakova kasa. Jablkove pite a ja som si na večeru po milión rokoch supla lentilkove mcflury s karamelom:D
Chrenova omacka s cerstvym chrenom a bravcovymi platkami, k tomu domaca parená knedla

@siska53 sojove platky namocim do horúcej vody,ktoru okorenim podla chuti(bujon,rasca,c.paprika,c.korenie,bobkovy list,,,no kazdy moze pridat co chce podla vlastnej chuti)tuto vodu necham prejst varom a vypnem potom tam dam tu soju a zakrijem na asi 15-20 minut.Ona ta soja potom zmakne a napucneje 🙂 potom scedim,vyzmykam v rukach prebytocnu vodu a urobim cesticko,do ktorého pridam sezam a vyprazam 😀