Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes sme mali hovädzí vývar s rezancami a hovädzie na kocky s červenou paprikou -ako príloha zemiaky 😉 ako dezert je broskyňovo-tvarohová torta 😉
ahojte, my dnes máme slepačiu polievku, zapekané bravčové karé s rajčinami a údeným syrom, pečenú plnenú bravčovú panenku hubovou praženicou, domáce hranolky, ryža, hlávkový šalát, skúšala som dnes domáci balkánsky syr, tak uvidím, čo z toho bude, a piekla som metrový koláč, slonie slzy, cookies s mandľami a čokoládou - to včera a dnes grahamové pletenky a vrkoče, pizza muffinky, parížsky šalát, cestovinový šalát, obložená misa - malá má meniny, tak bude menšia oslavička, peknú nedeľu prajem 😉
Morcacia polievka a zeleninovy salat s kuracimi prsiami ako dezert dávam arasidovu nugetu 😀
my sme dnes mali paradajkovú polievku, segedínsky guláš, domáci knedlík, a na večeru budú buchty na pare
Nase vikendove menu:
Sob: rajcinova polievka, pecene kuracie stehna a kridla, opekane zemiaky, uhorkovy salat
Ned: rajc. polievka, divina - pre muza jelenie steaky s cibul. omackou, pre mna so syncekom divina na stave s ribezlovym dzemom, opekane zemiaky. Mnamka ;)
@danielaj prosim Ta, ako to vsetko stihas, pochystat tolko druhov jedla? Vzdy obdivujem Tvoje prispevky a Tvoj elan do varenia i pecenia ;)
kôprovka, hamburgery (horčica, rajčiny, cibuľa, mleté mäso, uhorka)
U nás dnes hríbová polievka, domáca knedľa, bravčové mäso a kôprová omáčka. Dezert na želanie detí piškóty s banánmi v čokoláde. 🙂
Ahojte tak my dnes spenatova polievocka s opecenym chlebikom a vepro-knedlo🙂 kolacik som robila vcera jablkovo-pudingovy.
sobota: vajíčková zasmažená polievka, čevabčiči, zemiaky s cibuľkou
dnes bravčový vývar z domácej "čunky" 😀 a dusené zadné hovädzie, slovenská ryža, cviklový šalát
@zklimekova kráásna tortička- tie postavičky su zlatučké 😵
u nás ako každú nedelu slepačí vývar so slížikmi s kopou zeleniny- oblúbená polievka mojho synátora aj každý den by ju jedol 🙂 kura v cesnakovo orieškovej omáčke, celozrnný bulgur a trdelníček pečený na plechu len som ho musela dat celozrnnu múku lebo som zistila, že nemám doma ani trošku bielej a nikomu sa nechcelo ist do obchodu 😀 ale aspon bol zdravší aj ked tam tá múka bola trošku cítit a k tomu ovocný kysel
Dnes som dokazala navarit kolozvarsku kapustu,je mi tazko na zaludku,obracia sa mi,ale to je tym ze som cerstva tehulka a idem este upiect jednoduchu babovku aspon aby som nieco do zaludka dala 😉
http://www.toprecepty.cz/recept/23170-kokosovy-...
baby tento kolacik som vcera robila, odporucam, aj ked som si ho troska prisposobila, plnku som robila len z polovicnej davky ale uplne nam staci 🙂
inak dnes bol vyvar z bravcovych kosti s rezancami a halusky kto s cim chcel..
a este sme mali cez tyzden plundrove rozky, recept som nasla tu na MK v niektorej skupine o vareni a su super 🙂
ahojte ....
určite ste niektorá robila domácu lučinu .... ja som včera namiesto jedného z jogurtov dala jeden tvaroh a baby musím povedať, že je o milión percent lepšia 🙂 ... vyskúšajte ... fakt super ... normálne zvažujem, že nabudúce zariskujem 😀 a dám iba tvarohy so smotanou 😀 😀 ..
ahojky baby, pridávam foto z piatku cestoviny s kuracím mäsom so syrovo-cesnakovou omáčkou a robila som čokoládové suflé s ovocím ,ako sladké prekvapenie ku dňu zaľúbených 😉
Včera som nevarila,boli sme na celodennom výlete na horách,takže som sme si užili cestu zubačkou, metre snehu a pokochali sme sa zasneženou prírodou 😵
...dnes kurací vývar so zeleninou a slížami, pečené kačacie stehná, plnka pečená vo forme na biskupský chlebík, zemiakové lokše a výborná červená kapustička 😝 😝 😝 takže jedným slovom - hody 😉 a piekla som nutellovú ružu,trochu som doplietla to rezanie na tie časti,ale konečný výsledok myslím celkom ok. 😉
pekný večer 😵 😵 😵
@zklimekova nádhernááá je 😉
@danielaj mňáám,metrový som už nejedla ani nepamätám. 😝
@lydia22 perfektne vyzerajú tie taštičky,nabudúce aj ja vyskúšam 😉
Planujem karfiolovo-mrkvovu polievku s ovsennymi vlockami. Prilohu -ryzu a quinoy este mame a spravim,k tomu tofu na,sezame.
uz to mam, nakrajane,tak,ked deti budu hajat,pustim sa do,toho.
je nedela vecer, dojedene vsetko skoro...posledne dve porcie tiramisu v chladnicke, na obed boli rezne, ja ich robim vzdy cerstve, masa bolo aj navyse a aj tak zazrakom zostal jeden rezen..takze na veceru narychlo pecienka na cervenom vine a majoranke pre tatina, deti chceli maslove chleby so sunkou a vidim to este na kakao s piskotami pre ne
co rozmyslam na zajtra a na tyzden dopredu co uvarit:
rizoto - maso mam sice z diviny, ale nemoze vadit.., rajcinova polievka s parmezanom, zemiakove placky s masom - sote so sampionmi a porom, cestovinovy salat - kukurica, tuniak a tatarska, mozno vyprazeny karfiol - alebo nieco karfiolove, cesnakova polievka, mozno kysla sosovicova - a k tomu nejaky cesnakovy osuch?... a na dalsi vikend zapekane kuracie prsia a hranolky... tot plan na cely tyzden, huraa objednat donasku potravin z tesca...
a kolacik - cheesecake cokoladovy... a apple pie.
a dlho sa chystam na bratislavske rozky... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12107
len dodavka maku nejako viazne..
Dnes sa nevarilo,včera bola zabíjačka,tak som na večer rýchlo upiekla pizzu 😀 pizza a la Denisa 😉 výborné cesto,iba odporučit viem,robila som dvojtú dávku a vyšli mi dve vačšie pizze : 300 g múka hladká
polovica balíčka/kocky droždie
4,5 PL olej olivový
pol KL cukor kryštál
pol KL soľ
175 ml vlažná voda Do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej,nemala som,dala som slnečnicový, Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.
@lululka555
@bobinkask ďakujeeem 🙂

@olivka26 ja teraz viac sice pouzivam,tofu,lebo to mi zje aj,drahy,sojove len,vynimocne,ale detom to nevadilo.
sojove boby som,uz,nerobila straaaasne dlho,predtym sme,si to robievali s mrkvou,len,sme,to uvarili. Mne chutila i tak. Len,ona,je tvrdsia na rozdiel,od fazule,tak by som,to musela,kvoli malej mixovat,lebo,predsa,este len,bude mat dva roky..
inak este na,strednej som raz robila zo soje aj,mlieko. Piplacka riadna,ale,cez prazdniny som,mala cas. Nahodou zaujimava chut. 🙂)