Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
pre najmenšiu syrová polievka od včera, guláš...na chlieb sme si spomenuli, až keď sme dopapali :D...a pizza z pizzerie 😉
Hovadzí vývar, sviečková na smotane, hovadzie maso, knedla.
@marianna2468 ahoj cca podla tohto receptu, len trosku som to pozmenila podla chuti http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26453 a vcera som robila zasa, ale dala som tam aj 3 rozmixovane zemiaky a boli este lepsie. a pecene na panvici su ovela chutnejsie ako v rure - aj tak som skusala 😉
Medové cestoviny s bazalkou
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/831-...
@naty1987 spravis si kvasok (na pol kg muky polovica drozdia a cca 2 dcl mlieka), do misy si das pol kg polohrubej muky, sol, 1 vajce, asi 50g masla/margarinu, ktory sme si zohriali v mikrovlnke(nesmieme liat priamo na vajce) a kvasok. Vypracujeme hladke trosku lepive cesto, mokrymi rukami roztiahneme po plechu a nechame asi pol hodinu kysnut. Vymiesame 2 kysle smotany s troskou muky a solou, rozotrieme na cesto. Ja to robim bud len takto alebo este posypem oprazenou cibulkou a slaninkou. Pecieme pri 180°C asi 30 minut. Ruru nepredhrievame 🙂
@meinkonka diky za recept a radu 🙂
naše raňajky, smotanový jahodový jogurt, rohlík, 😉
Dnes šošovicová polievka a kurací paprikáš s haluškami
Ahojte chcem sa opytat tie ktore robite torty ci by mi niektora zvas co ste z BA nespravila postavicku spidermana material si viem kupit alebo by som si ho zaplatila dufam ze nejaku dobru zenicku najdem vopred dakujem
a my mame hovadziu polivku + pecene kura a ryza a idem spravit nejaky tvarohovy kolacik + piza stangle od Danielaj🙂
my dnes zeleninovú polievku s kvasnicovými guličkami, španielsky vtáčik na prírodno s ryžou 🙂
dnes varí manžel kuraciu rolku s šunkou a syrom / z vykosteného kuraťa/ s tarhoňou, príloha zeleninový šalát a slepačí vývar s rezancami 😉
my mame dnes vyvar s fliacikmi a panenku plnenu prazenivkou so slaninkou a kapiou obalenu v proschute so zemiakovy pyre a zeleninkovym salatom... 🙂 peknu nedelu babule.........
my dnes mame nedelnu klasiku: pecene kurca s plnkou, zemiakovu kasu, k tomu dusenu baby karotku a slepaciu polievku zo vcera 🙂 peknu nedelu 😉
Hovadzí vývar od včera, zemiaková kaša, karfiolové placky zapekané so syrom,uhorkový šalát, jablkový koláč.
Vege nedeľa 🙂 Zeleninová polievka s cervenou sosovicou +pecene zemiaky na rasci s bryndzou 🙂 ale ulutostilo sa mi muza, ma ja kuracie pod hruskou a na veceru rozmrazujem jaternicu 😉
ahojte maminky.dnes sme varili spolu s polovickou: ja: hovazdia polievka s rezancami a vyprazany karfiol,zemiaky s petrzlenovou vnatou a uhorkovy salat.
polovicka: kuracie sote s hubovou omackou a penne. kuracie sote s citronovou omackou a opekane zemiaky
ahojky baby 😎 ,ja som včera nevarila ,celý den sme neboli doma a dnes kuracia polievka, živanská ,k tomu šalát hlávkový a idem upiecť ešte perník 😉 😵
peknú nedeľu 😎
@lululka555 Ja som robila perník včera, no čistá katastrofa… Vo vnútri surový, zhora čierny… Až sme napokon zistili, že sa nám nejako pokazila rúra ☹. Práve ,,včas" keď budúci týždeň čakáme návštevu a v stredu má polovička narodeniny a chystala som sa piecť tortu 🙂
@levandullka noo to nepoteší 😖 , aku ideš piecť tortu??? ( teda ak bude rúra pojazdná ) potrebujem neakú inšpi,pretože aj ja mám koncom týždňa narodky a chcem tiež niečo upiecť... 😉
@lululka555 Plánujem cheesecake, ten má A. najradšej 🙂. Je to jednoduchý, vďačný a extreeemne kalorický koláčik 🙂. Ale ak nebude rúra pojazdná, bude to zrejme tiramisu, alebo si ,,požičiam" rúru u susedovcov 🙂. Aaa keďže neviem kedy presne máš narodeninky, tak takto popredu… Všetko najlepšie 🙂 😵
@lienka2 tak z mleteho masa robim-klasika fasirku,pecenu,vyprazanu,lasagne,rozne omacky na cestoviny,plnenu papriku,plneny kapustny lista inu plnenu zeleninu,koložvarsku kapustu, 🙂
Ja dnes robim klasiku vepro zelo knedlo,včera bola kuracia pečienka so zemiakmi a v piatok palacinky 🙂 a kedže odchadzame na prazdniny k babke ozvem sa az o tyzden 🙂
@levandullka dík, ja som inak tiež rozmýšľala o tej makovo-tvarohovej torte,niečo ako cheesecake,ale pýtala som sa mm a že radšej niečo ovocné,tak uvidím...Aj tiramisu je dobrý nápad 😉
Kuraci vyvar, kuracia rolada (v kuracich prsiach - pecienka, vajicko, petrzlenova vnat), zemiakovo-petrzlenova kasa. Dezertik panna cota.

dnes som varila polievku halászlé, a druhé langoše obyčajné s cesnakom, syrom, kečupom, smotanou, aké kto chcel aj plnené pizza langoše 😉