Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak ja dnes robím donutky na plechu, polievku máme zo včera krupicovo-vajíčkovú s kukuričkou, aj šošovicového prívarku zostalo trocha, uvarím k nemu vajíčko na tvrdo, nech sa podojedá 🙂 a idem si užiť posledné dni vyvárania, v pondelok nastupujem konečne po pol roku do novej práce, tak nebude toľko času ☹
Rezance s makom a idem testnut toto. http://najrecept.sk/2013/11/cesnakove-kolieska/
Dnes cesnačka a vajíčkové cestoviny,ako dezert palacinky 🙂
dnes kyslá fazuľová zo včera a vyprážaný syr s hranolkami a tatarskou - veľmi dlho sme ho nemali a včera sme boli v obchode a sliny nám až tiekli, keď sme rozprávali čo bude dnes na obed 😀 😅
žienky upiecť,upečiem,ale to krájanie je za trest 😢 preto nemám v reze,lebo keď sa oslavovalo nebola šanca sfotiť 🙂 na veľkonočné sviatky vďačné,lebo je ich dosť veľa a nezunujú sa ....z www.varecha.sk inšpirácie,ja negramotná,neviem dať živý link 😠
@danielaj Ach Danka, gratulujem Ti k novej práci 🙂 Všetko dobré a dúfam, že sem niekedy nakukneš 🙂 Mne sa nedarí nájsť.
@zarabono samozrejme 🙂
300g hl.muka spec.,50g palmarin,100g pras.cukor,1PL medu,2vajcia,1KL sody bikarbony.......cesto zamiesit,rozdelit na dve rovnake casti,rozvalkat cca 3mm a na obratenom ,vymastenom a mukou posypanom plechu pri teplote 200st piect cca 7min-cesto pekne zhnedne 🙂
krem-1liter mlieka,van cukor,2zl.klasy,3PL hl,muky spec.,uvarit spolu na velmi hustuu kasu a nechat vychladnut!250g masla a 150g pras.cukru vymiesat a postupne zaslat do toho uvareny krem
naplnit platy ,poliat cokoladou-nemusi byt a nechat zmeknut .....cesto od kremu trocha napucneje
dobru chut 🙂 😉
Česneková polievka, tarhoňa, maso na šťave, kyslá uhorka.
ahojte kočky, ale ste sa veru činili, kým som tu nebola, ja som trošku prázdninovala a aj cestovala .
neviem už všetko som varila, takže len to čo si spomeniem
výborná kapustnica s poslednými hubami a údenou klobáskou,
hubovo-zemiaková polievočka z mrazených húb
vývar z kuracej masti a zeleninovej zmesi z krupicovými haluškami / použila som detskú krupicu a kukuričnú múku
rybacovajíčková pomazánka, praženica z mrazených masliakov
zeleninovo- mäsové lasagne- dala som len paradajkovú šťavu z mraziaka mierne prevarenú s korením a škoricou , ako plnku som dala mrkvu, pórik, provensálske korenie, mäso zo sliepky z polievky, sójové kocky, brokolicu , trošku syra
hrachová kaša bez zapraženia k tomu šunkové klobásky a zemiakové harmoniky prekladané syrom, salámou, cibuľou a kápiou
varené zemiaky, jogurtovopaprikový dresing , vyprážaná cuketa
kurací perkelt s maslovými haluškami
no a na výlete v čechách perfektnú sekanú s varenými zemiakmi
včera u nás varila svokra a čakala nás špenátovo syrová omáčka s kuracími prsiami a v tom také niečo ako gnochi z domáceho zemiakového cesta len to bolo ako nakrájané väčšie šúľance , bolo to vynikajúce
dnes ešte ne´mám predstavu, ale asi klasické zemiakové placky a k tomu šalát z kyslej kapusty
ešte stale využívame babku ked je doma a ta nám dnes varila akože ovarovu kapustnicu, 3 druhy zemiakov a ja k tomu pečené kuracie kridelka v medovo-horčivovej omačke s klobaskou
U nás dnes biela šošovicová polievka a halušky s vajíčkom a ľadovým šalátom.... 🙂
ahojte, u nás dnes hráškova polievka zo zeleného hrášku, zeleninové tarhoňové rizoto, a pre seba tortila plnená zelelinou a kucím mäsom. 🙂
@womankc kedy prosim ta stihas tolko vyvarat 😉
a prosim ta ako robis ten salat z kyslej kapusty? dakujem.
vajíčková polievka, cestoviny s tuniakom 😉
@slavka1307 ďakujem pekne, si milá, no je to niečo úplne nové, ako som robila, doteraz vždy len kancelárska robota, a teraz to bude manuálna kontrola výrobkov, ale aspoň , že niečo sa mi podarilo a hlavne, že je to iba ráno od 7-15:30, tak uvidím 😉 ty tiež ešte nemáš robotku? tak silno držím palce, aby sa aj tebe podarilo, čo najskôr nájsť 😉 a určite sem budem chodi´t, to by mi proste nedalo, chýbali by ste mi všetky 🙂
@womankc ďakujem pekne 😉
frankfurtska ale pridala som tam aj mrkvu 🙂 a druhe msme spenat, zemiaky a vajko na tvrdo
@mizulienka za tie roky je to akosi už automatika. ono dve deti sú práve v období puberty a robia aj aktívne šport, tak sú furt hladní a teda u nás moc suché večere nefrčia, tak mi nič iné neostáva a je teda pravda,,že je to niekedy únavné , varím zväčša keď prídem z práce cca okolo piatej . Niekedy navarím na dva dni, ale to zväčša nikdy nevydrží 😀
@womankc obdivujem ta, ja malokeyd po praci varim, som rada, ze vyzdvihnem deti zo skolky a sme aspon trocha spolu...ale ked uz budu pubertiaci, tak budem musiet urcite varit aj ja 😉
prosim ta a ako robis ten kapustovy salat, ak to nie je tajomstvo? 😉
@mizulienka nasekám najemno cibuľu, pridám nastrúhanú mrkvu / na drobno / , kyslú kapustu , niekto premýva, ja nie. premiešam to pridám soľ, ak máte radi môžeš dať čierne korenie, ja nedávam. a trošku oleja / olivový, slnečnicový......./ premiešam to a hotovo , je to taký jahodný nenáročný šalát, inak je to vynikajúce aj s pórom
@mizulienka jaj neboj sa tiež niekedy padnem od únavy ako vreco . Je to náročné dosť, niečo mi už aj dcéra pomôže, hlavne šaláty robí rada a také raňajky, alebo cestovinky jednoduché
Šošovica s pohánkou recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1304-sos...
dnes asi plnená pizza

cestoviny so syrovou omackou a k tomu kuracie masko 🙂