Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mizulienka robím presne takto isto aj zo sladkej + ešte pridám vínny ocot, alebo teda môžeš použiť aký máš rada a teda robím aj tak , že nasekám sladkú kapustu osolím, okorením nechám chvíľu nech zmäkne potom zamiešam kyslú smotanu , alebo biely jogurt pridám lyžičku dve francúzskej horčice, priadať sa môže pór, alebo cibuľka, alebo jarná cibuľka , alebo aj miesto francúzskej horčece môžeš dať strúčik cesnaku a kôpor, je to tiež veľmi chutné . Ešte mám jeden vynikajúci zo sladkej kapusty, len ten musím pohľadať , je tam viac ingrediencií a všetky nepamätám, ale ten je fakt super aj ako hlavné jedlo , je z tuniakom ak nezabudnem , tak napíšem
no dnes mame porovu kremovu tzv francuzku porovu polievocku a prave dorabam zemiaky na pyre k rybym prstom 🙂 a este sup sup urobit korpus na tortu na vikendovu oslavu narodenin svagrinky 🙂
@womankc si zlata, dakujem ti velmi pekne 😉 vsetko znacim 😉
@mizulienka za máličko
u nás dnes cícerové kari s ryžou
síce trošku mimo tému , ale ja som dnes ešte okrem obeda, varila domácu plastenínu 😀 nie je síce na jedenie, ale je perfektná na modelovanie 😉
plnenu papriku
@danielaj všetko dobré v novej práci 🙂
Dnes bola polievka z ruz.kelu, tekvicovy privarok,zemiaky,klobaska pre mm, vajicko a piekla som bublaninu z les.ovocia. Zajtra asi petkelt s haluskami a ostal mi este karfiol,tak ho vyprazim.
@ivetka1981 ako robis tie karf.karbonatky ? Vyzeraju zaujimavo, ja vzdy len karfiol vyprazim,tak by som skusila obmenu,vdaka 🙂
dnes hovadzie masko s koprovou omackou a knedla
@zuzub ahoj prosim ta ako robis tu plastelinu? Nestacim kupovat play doh.
@mima2778 obvarim do makka karfiol v osolenej vode...scedím...po vychladnutí ho rozpucím pučítkom na zemiaky( nie moc na kašu), mierne osolím,okorením,pridám 2 vajíčka,1 rožok,trochu múky...do týchto mojich som pridala aj čo my zvýšilo z predošlého jedla ( mrkva,hrášok,kukurica)... urobim placočky,obalím zľahka v strúhanke a šup do oleja vypražiť do zlatova...🙂 🙂 🙂
Ahojte, u nás dnes bola restovaná kuracia pečeň, ryža a cvikla, polievka vajíčková, na zajtra plánujem hubovú polievku a morčacie prsia s drvenými paradajkami a olivami, prílohou budú zemiaky a zeleninový šalát. Aby nechýbalo sladké, tak tvarohovo pudingový koláčik.
zemiakové placky s pečienkou na cibulke... už len vyvetrať celý byt a dobrú chuť 😅
naša večera šišky s lekvárom, čaj 🙂
@z.u.z.k.a.
@katkas1
http://www.brydova.cz/napady/ostatni-/117-domac...
a je sto krát lepšia ako tá z obchodu !!!
@danielaj dakujem 😵 ...no receptík- to bola taka improvizácia 🙂 na nete som videla obrázok jablkoveho koláčika bez receptu, tak som cesto spravila podla tohoto http://dobruchut.azet.sk/recept/11893/fotorecep... a zdobila som to jablkami- zo šupky su stredy a okolo som pridávala pasiky jablčok , ktoré som si narobila škrabkou...ale nabudúce pridám aj tie orechy ako je v tom recepte lebo jablčka pustili dost štavy a koláčik bol trošku vlhší, ale deti si ho velmi chválili 😵 ...a prejem vela štastia v novej práci 😉
@zklimekova @lululka555 @womankc dakujeeem 😵

@womankc mnam dakujem ti krasne, uz dlho hladam nejaky recpet na kapustovy salat 😉 urcite vyskusam.
a nerobis nahodou aj zo sladkej kapusty nejaky dobry salat? 😉