Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky makovka s maslom a džemom, kakao
Vcera bola tzv sobasnica/u nas sa tak vola kysla fazulova s kyslou kapustou a klobasou/-ta ostala ina dnes,hranolky s vyprazanym syrom a tatarkou, na a dnes k poievke bravcove masko na prirodno so zemiakmi a medvedim cesnakom... 🙂
dnes cestoviny so spenatovo-nivovou omackou
Ahojte maminky, v chladnicke mam jednu vanicku plnotucneho tvarohu a jednu sladku smotanu, ktore musim do zajtra spotrebovat. Nepoznate nejaky kolac, kde by som oboje vyuzila? Velmi pekne dakujem!
Ja dnes cesnačku a vyprážaný syr s opekanými zemiakmi.
vcera vyprazany karfiol so zemiakmi, deti s kecupom (maly hovori prt prt kecupu 😀 ), ja s muzom s tatarkou. dnes pazitkova omacka s knedlou a var. vajcom.
ahojte 😎 dnes cesnaková polievka , segedín s knedlou 😝 - dúfam,že aj na zajtra zostane, a ešte by som chcela upiecť hrnčekový koláč so slivkami a mrveničkou 😎 😎 😝
hraskova polievka, zapecena brokolica so zemiakmi
cesnaková polievka a lekvárové šišky z rúry.
kuriatko na smotane s haluskami, pre mm pecena jaternica, zajtra budeme behat po velkych nakupich tak dufam ze zostane z tohto
vajíčková polievka, bravčová plnená roláda (vajíčkami, uhorkami, červenou paprikou), zemiakové pyré, čalamáda 😉
hrašková polievka s pestom a 3 druhy pizze- šunková, klobaskovo- mäsovo- vajičková, a vela druhov syra
Dnes šošovicová polievka, zapekané palacinky s tvarohom a dezert jablčník 🙂
ja som sa dnes nemohla do ničoho dokopať, syn písal monitor...tak som držala prsty 🙂....deti majú obed v škole, najmladšia v MŠ,.... nakoniec som spravila len šošovicovú polievku s kyslou smotanou, od včera ostalo trochu pizze, na večeru bude chlieb vo vajíčkach, lebo ostal starší , nech sa spotrebuje 😉
@melisssaa mna napada len milacik 😉
maminka2013 dakujem, uz som vygooglovala nieco na styl detskeho tiramisu, tak to dam do toho. Vdaka!
chrenová omáčka + zemiačky + volské oko
Ako tak čítam žienky, tak dnes vo viacerých rodinách máme cesnačku. Nejak sme sa dohodli.
Ahojte.Vcera sme mali vyprazany karfiol a zemiaky na kocky.Dnes Tortilly plnene kur.prsiami v gyros koreni so zeleninkou a tatarskou...take svieze,letne 🙂
@melisssaa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1232
Tento robievam a je fakt dobrý
@jancaca @shilla1 @dendy1 lupačky robím z cesta ako pripravujem aj vianočku, len tam nedávam hrozienka http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn... a zatáčam ich ako rožky v tomto recepte http://varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-z-chorv.... Prajem, nech sa vám podaria 🙂
@melisssaa ja ho robím dosť často, lebo mám doma kopu džemov, aj takých dvojročných, ktoré ani neviem z čoho sú pripravené. Môj svokor totiž nič zo zaváranín neoznačuje, lebo že on si pamätá, len keď nám potom niečo dá, nejako sa nevie rozpamätať 🙂 tak postupne takto tie džemy míňam. A koláč je fakt dobrý. Len ešte jedna rada - cesto treba miešať el. šľahačom s trochu dlhšie, lebo je také dosť tuhé, ale ono miešaním zredne.
Zajtra budeme mať granadír s kyslou uhorkou.

ahojte ja včera len na rýchlo maslové halušky vymiešané s lečovou praženicou, dala som jednu papriku, jednu cibuľu, pol klobásky, dve špekáčky , krabičku cherry paradajočiek a 6 vajec + zelerovú vňaťku udusené na kúsku bravčovej masti , ja som si dala s tvarohom a trošinkou trstinového cukru ,
dnes nemám predstavu zatiaľ