Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, dnes som zvrtla obed už aj na zajtra - kurací perkelt s cestovinou, ku káve si dáme špic a veterník z obchodu 😉
Dnes faulova polievka so širokými rezancami .slivkove gule a domáci vlassky šalát...a zajtra ,,keďže slivka gule sa zjedia plnenu papriku .len obchode nemali ppapriku tak len masové guľky spravím a domácu knedlu
cesnaková polievka, zemiaková kaša, bravčová plnená roláda(šunka,vajce,uhorka, kapia), čalamáda 🙂
sebe zapecenu cuketu plnenu mletym kuarcim masom, tofu a jarna cibulka, k tomu zemiaky.
malej hraskova polievka s mrvenickou, mlete kuracie maso s duzinou z cukety, ryza
a muzovi bravcove zavitky so sunkou, syrom a kapiou, ryza...
dnes sme mali ísť na chalupu,ale nič z toho,tak mám aspoň zo včera navarené....
Dnes mame halusky so syrom pre dcerku a mne halusky s kyslou kapustou...hmm mnamky,vecer si pripravim cesto na langose a zajtra budu langose a zeleninova polievka a jablkova strudla 🙂
ahojte, včera sme dojedali zo štvrtka, večer som piekla naše obľúbené briošky s čokoládou v muffinkovej forme, dnes som varila polievku zo strúhanej zeleniny s haluškami, pečené filety zo šťuky , zemiakovú kašu a hlávkový šalát z našej záhradky (fóliovníka), a ako dezert som robila tiramisu, už si musím nájsť troška času a pohádzať sem fotky za posledné 2 týždne, len akosi nestíham odkedy chodím do roboty, pekný dník 😉 u nás riadne upršaný ☹
U nás dnes zeleninová polievka a bryndzové halušky. 🙂
Dnes sme mali madarsky gulas s knedlou,a marhulovy kolac ku kave 🙂
Dnes zeleninová polievka s písmenkami, zemiakové placky, fornety... 🙂
Tatinkovi boršč a my sme si spravili omeletku so šampiónmi, kukuricou, hráškom a syrom.
@kalip zmäknuté maslo - 140 g
práškový cukor - 140 g
žĺtok - 5 ks
hladká múka - 280 g
kypriaci prášok do pečiva -
vanilkový cukor -
mlieko - 125 ml
mandle - 50-100 g
kakao -
1.Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a 5 žĺtkami, pekne do žltučkej peny.
2.Potom po lyžiciach pridáme hladkú múku s jedným balíčkom prášku do pečiva, 1 vanilkovým cukrom, mliekom a spolu premiešame.
3.Naposledy pridáme nasekané mandle podľa chuti a obľúbenosti tohto orecha. Kto chce si tam môže hodiť aj lupienky mandlí.
4.Po pridaní všetkých uvedených surovín nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
5.Všetko ešte raz riadne premiešame. Ak chcete, môžete si tam dať aj posekané kúsky čokolády.
6.Polovicu cesta vylejeme do formy a do zbytku cesta primiešame kakao a vlejeme to na "bledú" časť cesta, aby sme mali pekné dvojvrstvové cesto.
7.Pri 170 stupňoch pečieme cca 45 minút.
nech sa paci
Kurací vývar, ryža, pečené kurča, broskyňový kompot.
Zemlovka s jablkami a tvarohom, zeleninova polievka
Dnes porova pilievka so syrom a zemiakove placky. Zajtra bude pecene maso s cerv.kapustou a knedlikom
Dnes pizza 😉 slaninova s cibulou pre tatina a sunkova s kukuricou pre mna s dcerkou 😉
ahojte ja som dnes varila dietne ☹ vločková mrkvová polievka a cestoviny so syrovo-mrkvovou omáčkou ale tu sme jedli len ja a muž... predvčerom ochorela jedna dcérka -brušná chrípka ta už dnes trošku aj polievky zjedla, v noci to chytilo syna a čakala som kedy ochorie aj tretia a už to tu máme 😒 (trojičky sa nezaprú - o všetko sa podelia 🙂 ) ešte ja a muž a sme hotový lazaret 😝...pekný víkend prajem
kur.sote s porkom, ryza, polievka sparglova
naša večera jednohubky s klobásou a syrom,uhorkou, cherry rajčinou
Včera francúzske zemiačiky s hlávkovým šalátom, podvečer škoricové palacinky s domácim malinovým sirupom, dnes prvotina - cícerové placky a dali sme si k nim ako prílohu sterilizovanu kukuricku, chutnejsia je v skle, nie konzerve. Ak by ste chceli skúsiť tie placky, su mňam a zdravé, dokonca bez vajíčka ... http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/ci... Ja som do nich pridala aj dve mlade cibulky, aj s vnatkoua aj celrovu vnat. Najblizsie by som pridala viac strucikov cesnaku, jeden bol pre nas chutovo nevyrazny. Ale ten, kto si lubi k plackam zajedat cele struciky, tak ho do cesticka nemusi viac pridavat.
Ahojte, u nás sme dnes mali polievku z červenej šošovice a bravčové karé podľa tohto receptuhttp://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51403, ešte som si ho vylepšila opečenou cibuľkou, k tomu zemiakovú kašu.V mraziaku ešte mám červené ríbezle, tak som urobila bublaninu.
@bobinkask no len ho musím niekde pohľadať, ten nie celozrný som našla u náss v SL v bio predajni, len tu nie je veľký výber, už pár vecí som pýtala a poslali ma do Prešova..však to mám len tak na skok cca 65 km :D.....a skoré zdravenie

u nás dnes brokolicový krém a špenátové palacinky so syrom a smotanou