Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 tak poslušne hlásim deťom bulgur chutil 🙂 ,manžela otestujem až nabudúce, pretože momentálne nie je doma 😉
@bambina78 plietla som podlahttp://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137963
dobre ranko zienky. dnes varim ja: morcaci vyvar s rezancami, chilli con carne s ryzou 🙂
Ahojte my dnes tak troska netradicne kuracia polievka a ryzovy nakyp s jablkami a ceresnovy kompot
raňajky krupicová kaša s grankom 😉
@jankula uplne jednoducho. na troske masla osmazim mrazeny hrasok, pridam trosku cervenej mletej papriky , prilejem vodu a varim, potom tam este pridam bud kupovanu mrvenicku, alebo domace halusky. my sme tuto polievku ako decka zboznovali, varieval nam ju tatino, on tam daval este aj parok a na konci robil zasmazku, mne sa vcera nechcelo robit zasmazku, polievka bola husta aj bez nej vdaka mrvenicke.
Včera sme napiekli kváskový chlieb, aby boli raňajky a tiež dalamánky s ovsenými vločkami. Dnes na obed bude zamiAkovo-pohánková polievka a pečený kapor.
Slepačí vývar s domácimi rezancami, zemiakový šalát, vyprážané kuracie rezne, čokoládový koláč.
všetci sme chorí, takže iba segedínsky s domácou knedľou 😉
Ahojte, dnes rychla kucharka - zapekane kuracie prsia so smotanovou omackou 4 druhy syra, k tomu ryza a vyborna slepacia polievka od vcera 🙂 Zakusok: coko kolaciky z ovsenych vlociek (pecene vcera) 😀
srdieckova polievka, madarsky gulas s knedlou, presivana deka, na veceru rukolovy salat s tuniakom
Ahojte,dnes kuracia polievka so zeleninou a mrveničkou,po 100 rokoch vyprážané morčacie rezníky,zemiakové pyré aj basmati ryža,hlávkový šalát a upečiem bublaninu s jahodami a rebarborou 😝
peknú nedeľu želám,u nás vychádza práve slniečko,takže poobede prechádzka 😎
@zklimekova ďakujem...ja napíšem potom tiež reakcie u nás ,ked ho vyskúšam 😉
Ahojte, dnes máme pórovú polievku zo včera a bravčové na smotane s cestovinou 😉
Bravcove kare a stehno s hubami na stave a ryzou....a dezertik harlekyn 😉
A jedalnicek na cely tyzden:
po: fazulovo-zeleninova polievka, madarsky gulas a knedla
ut: fazulovo-zeleninova polievka, grilovana zelenina s bagetou
st: vyvar zo zajaca s rezancami, varene zemiaky, varene maso, paradajkova omacka
stv: vyvar, zemiaky s kapustou, bryndzou a slaninou
pi: spenatovy krem s opecenym chlebom, grilovana ryba so zemiakovou kasou, miesany salat
so: spenatovy krem s gulickami, zeleninove rizoto so syrom
ne: zeleninova polievka s krupami, pecene kura, ryza, broskynovy kompot
rajčinová polievka so syrom, pečené bravčové mäso, knedľa, kapusta
hlivovy perkelt a kolienka, cokoladove mafiny ( nigella lawson), poobede idem robit jednohubky na oslavu a vecer stavnaty ananasovy kolacik (orgazmus) do prace na zajtra 😉
Ja som uvarila krupy take vacsie ako prilohu a udusila kusky kuriatka osolene,okoreenene na cibulke,cervenej papricke, frcla som tam trosku gyros korenia,lyzicku horcice,trosku sojovej omacky a nakoniec zahustila lyzickou muky rozhabarkovanej v troske vody a super papanicko je na svete 🙂Jedlo ala co dum dal 🙂 xi xi ..A polievocka kuracia samozrejeme...
Dnes nam bytik prevonala vona zeleninovej polievky s rezancami, kuracie prsia zapekane s talianskym korenim a postruhanym syrom s ryzou a pizza, ktoru som chcela piect vcera 🙂 dobru chut! 🙂
Ahojte, dnes dojedáme včerajší kurací perkelt s cestovinou a ráno som urobila čerstvý vývar z kuraťa.

dnes sme mali krupičkovú polievku s karfiolom a rozšľahaným vajíčkom, špagety s maskovou omáčkou a kopou postrúhaného syra, a naše obľúbené mrkvové muffiny