icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jarkamartin
15. mar 2014

u nás dnes brokolicový krém a špenátové palacinky so syrom a smotanou

luciok
15. mar 2014

Ahojte, dnes som zvrtla obed už aj na zajtra - kurací perkelt s cestovinou, ku káve si dáme špic a veterník z obchodu 😉

adulikka
15. mar 2014

Dnes faulova polievka so širokými rezancami .slivkove gule a domáci vlassky šalát...a zajtra ,,keďže slivka gule sa zjedia plnenu papriku .len obchode nemali ppapriku tak len masové guľky spravím a domácu knedlu

m_ij_ka
15. mar 2014

cesnaková polievka, zemiaková kaša, bravčová plnená roláda(šunka,vajce,uhorka, kapia), čalamáda 🙂

soniatko
15. mar 2014

sebe zapecenu cuketu plnenu mletym kuarcim masom, tofu a jarna cibulka, k tomu zemiaky.
malej hraskova polievka s mrvenickou, mlete kuracie maso s duzinou z cukety, ryza
a muzovi bravcove zavitky so sunkou, syrom a kapiou, ryza...

mravvcek
15. mar 2014

@soniatko Soni mnaaaaam

soniatko
15. mar 2014

@mravvcek ja som normalne ostala v pomykove, ci som ten prispevok pridala do dobrej skupiny... 😀 😀 😀

gianni
15. mar 2014

dnes sme mali ísť na chalupu,ale nič z toho,tak mám aspoň zo včera navarené....

hatapkagb
15. mar 2014

Dnes mame halusky so syrom pre dcerku a mne halusky s kyslou kapustou...hmm mnamky,vecer si pripravim cesto na langose a zajtra budu langose a zeleninova polievka a jablkova strudla 🙂

kalip
15. mar 2014

@monacanka Bábovka vyzerá super, taká nadýchaná,jemná, mohla by som poprosiť recept. Ďakujem.

danielaj
15. mar 2014

ahojte, včera sme dojedali zo štvrtka, večer som piekla naše obľúbené briošky s čokoládou v muffinkovej forme, dnes som varila polievku zo strúhanej zeleniny s haluškami, pečené filety zo šťuky , zemiakovú kašu a hlávkový šalát z našej záhradky (fóliovníka), a ako dezert som robila tiramisu, už si musím nájsť troška času a pohádzať sem fotky za posledné 2 týždne, len akosi nestíham odkedy chodím do roboty, pekný dník 😉 u nás riadne upršaný ☹

miruss
15. mar 2014

U nás dnes zeleninová polievka a bryndzové halušky. 🙂

nmonika
15. mar 2014

Dnes sme mali madarsky gulas s knedlou,a marhulovy kolac ku kave 🙂

nikita308
15. mar 2014

Dnes zeleninová polievka s písmenkami, zemiakové placky, fornety... 🙂

zara0201
15. mar 2014

Tatinkovi boršč a my sme si spravili omeletku so šampiónmi, kukuricou, hráškom a syrom.

monacanka
15. mar 2014

@kalip zmäknuté maslo - 140 g
práškový cukor - 140 g
žĺtok - 5 ks
hladká múka - 280 g
kypriaci prášok do pečiva -
vanilkový cukor -
mlieko - 125 ml
mandle - 50-100 g
kakao -

1.Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a 5 žĺtkami, pekne do žltučkej peny.

2.Potom po lyžiciach pridáme hladkú múku s jedným balíčkom prášku do pečiva, 1 vanilkovým cukrom, mliekom a spolu premiešame.

3.Naposledy pridáme nasekané mandle podľa chuti a obľúbenosti tohto orecha. Kto chce si tam môže hodiť aj lupienky mandlí.

4.Po pridaní všetkých uvedených surovín nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

5.Všetko ešte raz riadne premiešame. Ak chcete, môžete si tam dať aj posekané kúsky čokolády.

6.Polovicu cesta vylejeme do formy a do zbytku cesta primiešame kakao a vlejeme to na "bledú" časť cesta, aby sme mali pekné dvojvrstvové cesto.

7.Pri 170 stupňoch pečieme cca 45 minút.

nech sa paci

marlenka75
15. mar 2014

Kurací vývar, ryža, pečené kurča, broskyňový kompot.

zita19
15. mar 2014

Zemlovka s jablkami a tvarohom, zeleninova polievka

mimka1
15. mar 2014

Dnes porova pilievka so syrom a zemiakove placky. Zajtra bude pecene maso s cerv.kapustou a knedlikom

mami.sk
15. mar 2014

Dnes pizza 😉 slaninova s cibulou pre tatina a sunkova s kukuricou pre mna s dcerkou 😉

bobinkask
15. mar 2014

ahojte ja som dnes varila dietne ☹ vločková mrkvová polievka a cestoviny so syrovo-mrkvovou omáčkou ale tu sme jedli len ja a muž... predvčerom ochorela jedna dcérka -brušná chrípka ta už dnes trošku aj polievky zjedla, v noci to chytilo syna a čakala som kedy ochorie aj tretia a už to tu máme 😒 (trojičky sa nezaprú - o všetko sa podelia 🙂 ) ešte ja a muž a sme hotový lazaret 😝...pekný víkend prajem

rush
15. mar 2014

kur.sote s porkom, ryza, polievka sparglova

bambina78
15. mar 2014

vypr.karfiol, kasa a tatarka, na zajtra k segedinaku knedle a deti si rozkazali nejaky "letny kolac" takze hrncekovy s ribezlami este z mrazaku 😉

bambina78
15. mar 2014

@leushkka cestoviny vyzeraju velmi jedlo, pochval manzela 😉 a mozno blba otazka, ale ako sa prosim ta zapletaju tie kaizerky? 🙂

m_ij_ka
15. mar 2014

naša večera jednohubky s klobásou a syrom,uhorkou, cherry rajčinou

jankula
15. mar 2014

Včera francúzske zemiačiky s hlávkovým šalátom, podvečer škoricové palacinky s domácim malinovým sirupom, dnes prvotina - cícerové placky a dali sme si k nim ako prílohu sterilizovanu kukuricku, chutnejsia je v skle, nie konzerve. Ak by ste chceli skúsiť tie placky, su mňam a zdravé, dokonca bez vajíčka ... http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/ci... Ja som do nich pridala aj dve mlade cibulky, aj s vnatkoua aj celrovu vnat. Najblizsie by som pridala viac strucikov cesnaku, jeden bol pre nas chutovo nevyrazny. Ale ten, kto si lubi k plackam zajedat cele struciky, tak ho do cesticka nemusi viac pridavat.

jankula
15. mar 2014

@bambina78 ten koláčik vyzerá užasne 🙂 Už nám pripomenul leto a dary zeme a záhradky 🙂 Teším sa na maliny, čučoriedky, jahody, ríbezle, marhule, broskyne ... 🙂

jankula
15. mar 2014

@soniatko ako robíš dcérke tú hráškovú polievočku s mrveničkou, prosim? Moja dcérka miluje hrášok ... a všetky zeleninkové polievky, tak by som jej niečo nové skúsila a nechala sa Vami inšpirovať 🙂 Ďakujeeeem 🙂

hyta
15. mar 2014

Ahojte, u nás sme dnes mali polievku z červenej šošovice a bravčové karé podľa tohto receptuhttp://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51403, ešte som si ho vylepšila opečenou cibuľkou, k tomu zemiakovú kašu.V mraziaku ešte mám červené ríbezle, tak som urobila bublaninu.

zklimekova
15. mar 2014

@bobinkask no len ho musím niekde pohľadať, ten nie celozrný som našla u náss v SL v bio predajni, len tu nie je veľký výber, už pár vecí som pýtala a poslali ma do Prešova..však to mám len tak na skok cca 65 km :D.....a skoré zdravenie