Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@emka13 pozri môj album, tam som hodila recept na tú polievku. Ináč ak robievaš kel- to je vlastne to isté, len som nechala trošku viac vody 🙂
@lululka555 ahoj, prosím ťa, môžeš mi dať tvoj recept na oblížprst? velmi by som chcela cez víkend urobiť... ďakujem 🙂
ahojte, žienky, prosím, poraďte, kde minút koooope vajec? 😕 mám ich asi 80 😅 je mi jasné, že praženica, vajcové chleby, ale niečo na obed.. je mi lúto ich vyhodiť..
@raza Urob nejaký koláč- punčový rez napríklad, tam ide hneď 9 vajec...
@evening_star chystám sa cez víkend na oblíž prst 😀
Na obed dnes vyprazany karfiol s varenymi zemiakmi a tatarskou
A kto nepozna vyborny tip ako obalovat karfiol.do sacku dat muku a aj 5kuskov katfiolu,zatriast a matevobalrne.to iste aj so struhankou. Je to za par minut,sacky potom vyhodima je to cista robota
Baby robievate kuskus niektora?viete mi k niečomu porovnat tu chut?a ako to pripravujete?
dnes som nevarila, dojedáme čo máme uvarené ale chcela som spotrebovať čerstvé jahody a mrazené maliny tak som urobila smotanovo - piškótovú nepečenú tortu 😉 perfektne sme si pochutili 😉
@elenka6 Ja som to robila raz, tak neviem, či som oprávnená odpovedať 🙂 ale skúsim: mne to chutilo úplne ako cestovina, proste ako tarhoňa iba že menšie guličky. A pripravovala som to podľa návodu na krabici - iba som to zaliala určitým množstvom vriacej vody a samo to napučalo. Ja som to robila s kuracím mäskom a zeleninou- to som osobitne podusila, a potom som to zmiešala ako rizoto.
@evening_star a tu vodu si neosolila?nebude to plane potom?
@elenka6 Ja pomiesam kuskus vysypany zo sacka s troskou oleja, soli a korenia (ake ma napadne, ale perfektny je sezamovy olej a struhany muskatovy oriesok) a zalejem horucou vodou z konvice. 1 pohar kuskusu, lyzicka oleja, ani nie pol lyzicky soli a 2 pohare vody. Necham prikryte postat asi 5 minut, potom vidlickou "nasuchorim" a este necham postat. Niekedy pridavam nasekanu vnatku. Kuskus je pre mna "balicek poslednej zachrany" Staci trocha kuskusu a poduseny mrazeny hrasok a vecera hotova. Aj ked nezvysia zemiak k masu, tak spravim kukus a vec vybavena.
@elenka6 Vodu som varila osolenú - nevarila som ju v kanvici, ale v hrnci, potom som zaliala kuskus a prikryla ho na nejakých 5 minút.
@elenka6 obyčajný kuskus je chutovo ako cestovina ale ja zvyknem robit aj celozrnný a ten má trošku takú orieškovú chut...a kuskus zalejem dvojnásobným množstvom horúcej osolenej vody alebo vývaru nechám prejst varom odstavím a pod pokrievkou nechám napučat tak cca 15minut...mám ho rada aj na sladko ako kašu s jogurtom ovocím príprava taká istá len vodu nesolím...dosladím si hotovú kašu medom...
v pondelok u nás dojédačky z nedele, včera polievka zo strúhanej korenovej zeleniny s vajíčkom acidkové halušky so syrovo-šampionovou omáčkou a dnes včerajšia polievka a parené buchty 😵
ahojte, po pár dňoch som za vami nakukla, v pondelok sme dojedali z nedele, včera sme mali zeleninovú jarnú polievku s haluškami, domáce rezance s tvarohom a kyslou smotanou, piekla som chorvátske pečivo s semiankemi aj so syrom, dnes sa dojedala polievka a varila som šošovicový prívarok a sekanú v syrovom cestíčku, k tomu domáci zemiakový chlebík 😉
@monacanka sup receptik
mile kucharocky, chcem vas poprosit o pomoc, mala som jeden super recept na ananasovy zakusok a stratila som ho... 😒 do cesta isiel nakrajany ananas aj stava, nepamatam, co islo do plnky ale na nu isli oprazene orechy...nepoznate nahodou ten recept?

naša večera vajíčka na mäkko, rohlík, čaj