icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tinaaa84
20. mar 2014

@bubulacka sú parádne, odporúčam vyskúšať 🙂

irsina83
20. mar 2014

U nas dnes takto... Mala som kilove vykostene morcacie stehno. Kusok je v mraznicke cca 300gr a z ostatneho spizy so zeleninou, zemiakovo-tekvicovym pyre a rizotko pre deti zo spaldovej slovenskej ryze... a este vecera mojho manzela, salat s opecenym chlebikom s cesnakom a olivovym olejom a moje ranajky, nastruhane vajicko s cottage, sunkou a cibulkou s macesom...

labocca
20. mar 2014

@tinaaa84 dakujem velmi pekne🙂. ked nie dnes tak zajtra sa podavaju🙂).

slimstar
20. mar 2014
tinaaa84
20. mar 2014

@labocca 🙂

lucikusik
20. mar 2014

Dnes zapekané zemiaky - tu som sa inšpirovala http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-parad...

majush
20. mar 2014

@bubulacka neviem, či maso pred prípravou nesolíš? ak áno, tak ho nesol a treba panvicu s hrubým dnom a poriadne rozpálenú, rob radšej po jednom steaku ako viac naraz a nepichaj počas prípravy do neho prst ani vidličku 😀

lucikusik
20. mar 2014
bubulacka
20. mar 2014

@majush solim solim - to sa nesmie? Nepicham, obraciam obracackou, az ked si myslím ze je uz hotový, jeden vyberiem a skúsim rozrezat, ak nie, este ho dopeciem + pred podávaním vždy este nechám "odstat" chvíľku, ale aj tak to nie je makkucke masko 🙄

titkovamiriam
20. mar 2014

u nás dnes cícerová polievka a mäsko na leči s cestovinami 🙂

majush
20. mar 2014

@bubulacka sol viaže vodu a z masa ju "vyťahuje" , soliť radšej až na tanieri

mizulienka
20. mar 2014

@tinaaa84 vyzera to super 😉 prosim ta das mi recept na tie spaldove skoricove hniezda? dakujem

marlenka75
20. mar 2014

Kurací vývar, ryža, pečené kurča, kyslá uhorka alebo kompot.

myrca_m
20. mar 2014

hrášková s haluškami
šalátový prívarok s fašírkou

tinaaa84
20. mar 2014

@mizulienka jasné že dám

Škoricové osie hniezda s jablkovým pyré (vyjdu 2 plechy menších osích hniezd)

155-160 ml vlažného mlieka
50 ml slnečnicového oleja
2 vajcia
30 g hnedého cukru
½ ČL soli
500 g hladkej špaldovej múky
sušené droždie Dr. Oetker
Plnka (treba si prispôsobiť na celú alebo polovičnú dávku)
mletá škorica
2 škoricový cukor
120 g masla (ja dávam Heru maslová chuť)
1 detská jablková výživa (kto nie je lenivý, môže si vyrobiť domáce jablkové pyré)

Postup:
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto by sa nemalo lepiť, ak je treba pridáme ešte troška múky. Cesto necháme asi 40 minút vykysnúť. Potom si cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 2 časti. V nie moc rozpustenom masle zmiešame škoricový cukor a mletú škoricu. Vyvaľkáme si 1 časť na plát hrubý asi 1,5 cm, pozor, aby sa nám cesto neprilepovalo k doske, musíme si ju riadne pomúčiť. Na plát natrieme nožíkom plnku. A potom lyžicou rozotrieme ešte po škoricovej plnke aj jablkové pyré (nedávame ho veľa, aby nám pri zmotávaní nevytekalo). Takže natretý plát zmotáme a nožíkom nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút, ale hniezda sledujeme, aby sa nám odspodu nepripálili a boli pekné zlatohnedé. To isté urobíme aj s druhou časťou cesta. Dobrú chuť

womankc
20. mar 2014

čaute kočky , tak ja som včera robila zapečné jelítka, - spodok kyslá kapusta na to zemiaky osolené ,okmínované a majoránkované a na to jelítka ,v pondelok som robila koláč z kyslého mlieka, ale niečo som zle urobila , bol zbitý ,ale zjedli ho celý , v podelok boli zemiaky varené a bymiešané s cibuľkou jarnou udusenou s troškou slaninky a zamiešané s bryndzou, robila som aj vajíčkovú nátierku na raňajky,
dnes netuším, asi vývar zo sliepky domácej + asi lievankové halušky a druhé netuším, nemám žiadnu inšpiráciu

mizulienka
20. mar 2014

@tinaaa84 dakujem velmi pekne 😉

tinaaa84
20. mar 2014

Nechala som sa uprosiť od priateľa a urobila som mu malinové brownies s lučinou (v pôvodnom recepte je mascarpone, le kvôli cene som tam dala lacnejšiu alternatívu a na obľúbenosti mu to neubralo) 🙂

tinaaa84
20. mar 2014

@mizulienka v pohode, aj nabudúce .-)

saxana36
20. mar 2014

U nas dnes bezmäsite, hraskova polievka,kôprovka s vajcom, cestoviny so šampionovou omackou a muzicek doniesol dezertuš este teply,idem naň

zklimekova
20. mar 2014

dnes cuketová krémová polievka s opečeným chlebom, šošovicový prívarok s vareným vajíčkom, alebo opečenou klobáskou, chlieb 😉

womankc
20. mar 2014

ozaj a zabudla som napísať , že naše najmenšie dieťa fičí na hubovej praženici. Otázka: Sima, čo chceš na raňajky??
Odpoveď : sprav mi hubovú praženičku, čo mi robil ocino a toto jedla tri dni na raňajky, až kým som to nezatrhla.
Teraz likviduje jogurty heheheheh

montinka
20. mar 2014

kalerabova polievka-alebo co skor doma dal, a vyprazany karfiol+zemiakova kasa

siska53
20. mar 2014

Cukinova na,kyslo,a ricottove gulky so spaldovej krupice (recept od jednej z vas,dakujem !!!🙂) ),plnene malinami (mrazenymi 🙂 ). A spravila som,k tomu vanilkovy krem so zahradnym ovocim (podla receptu na dukatove buchticky). Pochutili sme si.

siska53
20. mar 2014

@womankc moj zas mal obdobie,kedy sme robili stale miesane vajicka (bez cibule,on neznasa),no kebyze dovolime,tak by na veceru mal len to. Jemu sa totiz pacilo,ze si to moze sam ,miesat(jasne,ze za mojej asistencie).

trisestri
20. mar 2014
womankc
20. mar 2014

@siska53 naši by všetko s hubami a našli mi v mrazáku ešte suchohríby, tak furt huby, mne to na raňajky príde strašne ťažké, ale oni sa ti až za ušami oblížu 🙂 , len mi tie vajíčka neprídu zdravé každý deň

lucikusik
20. mar 2014

@titkovamiriam jej taniere môjho detstva 🙂 také sme mali so segrou. U našich nám už ostal len jeden plytký, ostatné sa rozbili.

titkovamiriam
20. mar 2014

@lucikusik ja mam už len tento poslednýýýý 😢

maminka2013
20. mar 2014

Vcera sme dojedli este granadir s polievockou a dnes som skusala kremovu z medvedieho cesnaku... mnam mnam 😵 druhe - zapekane cestoviny "co dům dal" 😀