Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes asi skôr niečo zdravé 🙂
http://www.dobre-recepty.sk/detail/40836-fitnes...
Dnes dojddacky zo vcera - kuraci vyvar so zeleninkou, bravcove rezne so zemiakmi a kyslou uhorkou a zdravsia verzia bravcove masko na prirodno s tarhonou 😉
@katarinatibi recept som pisala v komentaroch v albume, kuk tam 🙂
dnes bude kapustovy den 🙂 - muzovi varim kapustnicu, masove gulky na kapuste+varene zemiaky, ja si idem urobit baklazan so sunkou, mozarelou a rajcinou+zelerove hranolky, maly bude mat spagety, druhy sa napapa v skolke 🙂 a vsetci si dame spaldove rafaelo rezy 🙂 .,., toto je ale kombinacia 🙂
tak pridám i ja nejaký ten príspevoček, pri sporáku sa veľmi nerada zdržujem, snažím sa variť a piecť z jedného hrnca. Pretože mám cez týždeň toho veľa, snažím sa navariť v nedeľu aby to vydržalo do tredy - štvrtka. Takže menu na tento týždeň : franzúzske zemiaky, lazane, ryžový nákyp.
Este stale dojedame oslavu: ranajky su zakusky a torta,na obed budu zvysky masa a salaty
..porova polievka s cestovinou, fasirkova rolada plnena vajickom a zeleninou, zemiakove pyre...a este nieco sladke...obrateny jablcnik🙂.
hovädzí vývar so zeleninou a písmenkami, špagety s mletým mäsom, kečup, syr 🙂
rajcinova polievka s pismenkami, kuraci perkelt s haluskami/ryzou 🙂
U nas dnes dojedame zo vcera slepaciu polievku, svieckovu s maskom a knedlou 🙂
čaute kočky, v sobotu sme mali vývar zo sliepky s lievankovými haluškami, keďže sa pracovalo v záhradke trošku, tak boli len pečené zemiaky s pórikom a v nedeľu som robila bielu kapustnicu - kyslá kapusta, porik, mrazené huby, jemné krúpky, cesnak , majorán, čk. , nk. bobkáč a mierne zahustené bielou zápražkou a druhé boli varené zemiačky s maslom+ pažítka a cesnakové cíbiky k tomu šalátový prívarok aj s postrúhanou mrkvou na hrubo a na to také netradičné fašírky - tie som robila z namočených rožkov v mlieku + napučané ovsenné vločky, jedno vajce, oregano, majorán, čk mleté, soľ, tri strúčky cesnaku , 10 dkg strúhaného syra na hrubo , a nakrájanej salámy, opražila som len obalené trošku v strúhanke a boli fakt chutné
Skúšali ste už niekto takéto pečené kura http://najrecept.sk/2014/03/fotorecept-pecene-k... ?
v sobotu u nás hrášková polievka so zemiačkami a haluškami, vypr. kapor a chudobný šalát, na večeru hambáče
v nedeľu polievka zo soboty a br. dusené na šampiňónoch + ryža a zeleninový šalát a piekla som nutelový kvet, ale nedala som len nutelu ale aj tvarohovú plnku a lekvár 3 farby bolo to peknééé.
Ozaj ešte som chcela doplniť , že som včera robila domáci tymiánový sirup na odkašliavanie a je úplne suprový a hlavne účinný už po jednom dni používania to pekne uvoľnilo malej hlieny
pečené kuriatko +plnka z rožkov, ryža a z jabĺčok spravím čerstvý teplý kompót 🙂 a vajíčková polievka 🙂
@katkas1 20 dkg cukur / ja som dala trstinový / zvaríš so 1/4 litrom vody - variť treba tak 20 minút /nie viac, lebo ja som na to prizabudla a o 40 min som z toho mala med 🙂 / potom tam vsypať celý sáčok tymiánu, prevariť tak minútu dve a vypnúť , nechať vychladnúť ,ja som to tam nechala aj dlhšie v tom hrnci a potom precediť cez sitko , môj má takú konzistenciu ako hustejší sirup a má takú hnedú peknú farbu a je to aj chutné niečo ako thymomel.
Po jednom dni ,č o som ho malej dávala je to krásne uvoľnilo hlieny
@katkas1 áno presne ten, ale neboj sa ho tam celý dať , to sa ti urobí taká kaša , ja neviem ,č i som tam presne dala len jeden sáčok, lebo ja som ho mala presypaný už v koreničke, možno som tam dala viac , no to je jedno , proste chuťovo je tak dobrý, že muž mi povedal , že by som to mala vykaramelizovať viac a dať to stuhnúť ako cukríky . Moja 5 ročná sa až oblizovala , že mňam
Ahojte zienky.Nieco z nasho varenia, pecenia, grilovania Od soboty po dnesok. Grilovany losos s omackou hoi-sin - manzel robil, hubove kremove rizoto - manzel varil, filety zo sumceka africkeho - vyborna ryba, mali sme na skusku a mozem len odporucit. Je stavnata. Robila som ju s cesnakom, pazitkou a vnatkou, ja som mala na dusenom spenate s cukinou a pre deti manzela aj so zemiacikmi. a dnes som piekla stehienka na mriezke, aby neplavali v tuku so psenicnym spenatovym bulgurom a salatikom. Polievku sme mali v sobotu spenatovu a zo vcera kuraci vyvar z domaceho kurcata.
U nas sme dnes dojedali z vikendu - vyvar z bravcovych kosti s pismenkami, halusky s tvarohom, kyslou smotanou a acidkom...Dnes uvarim na veceru platky z bravcoveho kare zapekane so sunkou a syrom s ryzou natural a k tomu salatik 😉
ahojte, prosím vás môžem dať bryndzu do mrazničky? mám doma 500g a dnes jej končí záruka.vďaka.

naše raňajky vajíčkové chleby, kečup 😉