Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, u nás sme mali včera vajíčkovú polievku a pstruhy na masle, zemiaky, zeleninový šalát. Dnes som varila kurací vývar s pečienkovými haluštičkami a pečené kuracie stehná, ryža, cvikla. V mraziaku som ešte objavila ríbezle, tak ríbezľovo-tvarohový koláčik.
Reďkovková pomazánka s pažítkou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/349-redk...
naša večera jednohubky s klobáskou
Ja som konečne splnila manželovi sen a upiekla som mu jeho milované taštičky empanadas - jedny plnené hovädzím mäsom a olivami a druhé pórom, slaninkou a syrom. A tomu paradajkovo-koriandrovú a avokádovú salsu.
Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2014/03/latin...
Hriešne, chodiť sem na noc 🙂 Zajtra chcem robiť polievku z ružičkového kelu. Máte typ ktorá je tá naj? 😉
naše raňajky chleba vo vajíčku, kečup 🙂
@sugarfree999 to je Tvoj blog? Milujem ho! Ocumujem recepty dlllho..karamelovy cheesecake je moj top recept. Okrem inych receptov.
U nás v sobotu dojedačky z piatku a na želanie priateľa niečo sladké. Torta s broskyňami, BB keksami a čokoládovo-jogurtovou plnkou. A keďže aj mňa začala naháňať mlsná, tak som si urobila koláčik z Norbi Update múky, je geniálny, ale treba ho vedieť správne ochutiť, lebo tá múka má špecifickú chuť (vonia ako šrot pre prasiatka).
ahojte , ja v sobotu len polievku z kozích kostí so zeleninou a pohánkou , druhé nebolo, šli sme na oslavu , tak tam sme si dali pečené kuriatkové nôžky na korení zlaté kurča, pečené ryby v omáčke paradajkovej a trojfarebnou paprikou, zemiakovo vajíčkový šalát s koreňovou zeleninkou, šalát s ananásom a zelerom s kuracím mäsom, zeleninové misy, syrovo salámové misy, tvarohový koláč , medový koláč s karamelom a orechami, ultra čokoládová torta so šľahačkou a karamelovou šľahačkou mňam mňam
v nedeľu sme ešte dojedali polievku a druhé boli plnené papriky v omáčke z čerstvej mrazenej šťavy a varené zemiaky a hrnkový koláč s marhuľami a škoricou
U nás v nedeľu slepačia polievka, kari ryža a pečené kuriatko, kompót...
Dnes nevarím, dojedáme. 🙂
v sobotu sme boli po návštevách u našich aj u svokrovcov tak bola kuracia polievka a pečenén kurča na stojániku + zem. kaša a hlávkový šalát, u svokry zeleninková polievka rezne + šalát,zemiaky a kompót , boli chlebíčky...., na večeru bola opekačka,
v nedeľu morčací vývar + rezančeky a čína z kuracích pŕs + zeleninka , ryža a opekané široké rezance v sójovej omáčke, dezert boli perníky a zmrzlina,
dnes pekne dopapáme.
@daniela09 mnam krasny,u nas je granatir 🙂
cviklova kremova polievka a obratene rezne so zemiakmi ako dezert spaldova babovka 🙂
@bobinkask 🙂 ďakujem, piekla som ich vo forme, cesto som mala bábovkové, mramorové, neplnila som ich, len som nedobre asi privrela formu tak sa neupiekli len tie guličky, ale cesto bolo v celej forme tak sa to aj zle vyberalo 😒 , ja tiež robím také veci hlavne večer, keď mám kľud, len teraz som malú chcela prekvapiť, kým poobede spinkala , no už tak experimentovať nebudem 😅
dnes varime 😀 kukuricne penne a hubovu onacku BEZ muky s 33% smotanou 🙂
dnes varím sebe na obed karfiolovú polievku podľa tohto receptu, ale bez mixovania:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=2&id=...
A na večeru budú cestoviny so zeleninovým šalátom.
Ahojte zienky. U nas vcera hovadzi vyvar s pecenovymi haluskami a potom grilovacka - grilovany losos so zemiakmi pre deti, my sme mali grilovane kacacie stehna - manzel nasiel taky azijsky recept a k tomu som spravila rezance so zeleninou a zazvorovym relisom a mali sme este grilovane pikantne stehienka a prsicka. a upiekla som pernikovy kolac po ktorom sa len tak zaprasilo.
No a dnes si manzel rozkazal hovadzie na hubach s knedlou. a ja budem mat nejaky salatik a grilovane prsicko.
tak kelová polievka mi vyšla skvelo 🙂
@lucikusik ako robis tu pudingovu napln do tych rohlickov? 😉
@myrca_m mozem poprosit recept na tu polievku?
@danielaj mozem recept na ten tymianovy sirup?dakovala 😉

Moja prvá roláda - nevyzerá najkrajšie, ale schválne som ju zvonku ničím nepotierala, aby bola čo najviac fit 😉