icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zklimekova
4. apr 2014

polievka zo hrášková(zo suchého hrachu), pirohy, a robila som muffiny s kúskami čokolády, aj pre nás, aj pre syna na vernisáž zo ZUŠ 😉

lululka555
4. apr 2014

ahojte, ja som dnes urobila len zemiakový prívarok s volským okom,iné som nestíhala 😉
a fotky včerajšej tortilly a smot.pohárov 😝
želám pekný víkend 😵

lululka555
4. apr 2014

@zklimekova akéé milé 😉

lululka555
4. apr 2014

@soniatko áno také babičkovské recepty sú naj,moja bola jedna ,,odborníčka,,na varenie od cesta a druhá skôr z mäsa,takže od každej mám nejaké tie receptíky a som im za ne vďačná 😉

sugarfree999
4. apr 2014

Pečená ryba a červené pyré s chuťou Blízkeho východu

recept som zavesila sem: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2014/04/pecen...

katkas1
4. apr 2014

takze dnes len take rychlovky, na veceru pecene zemiaky v supke s masielkom, klobaskou a slaninkou /taka dieta/, akurat som vytiahla z rury pudingovy kolac, zajtra asi vyprazana rybka, zemiakova kasa, zavarana cvikla a nedelu este netusim ☹

mirka135
4. apr 2014

Dnes cestoviny s nivovo-sampionovou omackou a zajtra sa chystam spravit svieckovu

anos18
4. apr 2014

Ahojte kočky, čo zvyknete robiť z červenej šošovice?

lucikusik
4. apr 2014

@sugarfree999 juj to vyzerá dobre . To korenie harissa si kde kúpila?

lucikusik
4. apr 2014

Dnes sme dojedli zo včera kurací vývar a rizoto. Keď sa drobec zobudí upečieme spolu bábovku. Zajtra bude karfiolová polievka a musím vymyslieť niečo z bravčového karé.

amdeis
4. apr 2014

Tak sme s manzelom sami takze sladkokysla cina z kuracieho masa, ryza. Ako dezert tahana strudla tvarohovo- ovocna.

sugarfree999
4. apr 2014

@lucikusik v miestnom tureckom obchode,,, ale ja bývam v Berlíne ☹ ale môžeš si ho namiešať aj sama:
4 ČL mletej rímskej rasce (kúpiš napr. v Metre alebo v Marks&Spencer)
4 ČL mletých koriandrových semienok (kúpiš napr. v Metre alebo v Marks&Spencer)
8 PL sušeného čili
4 PL mletej červenej papriky, ideálne údenej (údenú kúpiš v Marks&Spencer)
2 PL soli
1 ČL mletej rasce

lucikusik
4. apr 2014

@sugarfree999 ďakujem. Zatiaľ skúsim neúplnú verziu bez koriandrových semienok a chillli.

hyta
4. apr 2014

Ahojte, u nás sme dnes mali plnenú papriku s domácou knedľou a mäsovo-hubové fašírky so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Polievka len rascová s vajíčkom. Sladké sa dnes pre veľký zhon nekonalo.

labocca
4. apr 2014

Dnes sa varilo🙂...zeleninova polievka /zmixovana brokolica, mrkva,zemiak. Cukinove placky so zeleninou a pre polovicku🙂 leco a zemiakove pyre. . Na veceru hrianky s nivovou natierkou.

briketa
4. apr 2014

Idem robit hribovy perkelt a detom knedlu (mne netreba 😉 ). Polievku z kuracich kridielok.

leushkka
4. apr 2014

minutkova vecera u nas,otvarame sparglovu sezonu

titkovamiriam
4. apr 2014

dnes som robila strapacky a slivkovo/makovy osuch.potesili ma formy na cokoladky co boli v mojom zbierani casopisov specialne cislo 🙂

bobinkask
4. apr 2014

@hyta dávam jogurt alebo kyslú smotanu v tom malom kelímku neviem presne akú má gramáž ...ano cesto dám na plech, obložím a nechám tak cca 10- 15 min podkysnút...a pečiem na 200 asi 15-20 minut

hyta
4. apr 2014

@bobinkask Ďakujem.

bobinkask
4. apr 2014

@zklimekova tie muffiny sú perfektné... možem sa spýtat na tie farby na paletách to sú zafarbené kusky hmoty alebo kvapky pot. farby?

kucminka
4. apr 2014

@leushkka ako sa pripravuje špargľa?vyzerá to celkom fajn,ale ešte som to nikde nerobila,teda ani nejedla 😉

bobinkask
4. apr 2014

ja som dnes varila šparglovú krémovú polievku, slaný cuketový kolač http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovy-slany... a šalát polníček s redkovkou jarnou cibulkou a balkánskym syrom... pekný víkend prajem

eva7780
4. apr 2014

francuzka polievka zo sacku,sampionovo zeleninove rizoto,zajtra budu palacinky

fordikford
4. apr 2014

polievka zo sucheho hrašku opekany chlieb,zemiaky varene vypražaná hliva detom file zelenina

zklimekova
4. apr 2014

@bobinkask ďakujem, je to nafarbená hmota, urobila som najprv priehlbinky, aby to veľmi nevyčnievalo...

zklimekova
4. apr 2014

@bobinkask ten cuketový koláč vyzerá super, určite vyskúšame, niečo podobné som už robila, ale s kelom 😉

luciok
4. apr 2014

U nás boli na obed tvarohové rezance (najmladšiemu pánkovi nechutili)

leushkka
4. apr 2014

@kucminka moj muz je besny za sparglou. Zajtra rano kvoli tomu ideme na trh. Spargla zelena sa nelupe,odlomis spodne konce a uvaris v slanej vode s trochou cukru ,my mame radi al dente- 7-10min. Tradicne sa je s holandskou omackou a varenymi zemiakmi. Super su aj polievky, rizota, chystam sa piect quiche loraine. Bielu sparglu supes -podotykam,ze sa vyplati investovat do kovovej skrabky,ktora dobre lupe,aby ti neostali na nej "fuzy". Neboj sa skusit,maju ju prave v lidli. Pozri si na nete recepty. Este jedna vec; spargla je silno cistiaca, ma extra vplyv na ladviny, cize nebud v soku zo svojho mocu, to je spargla ziadany efekt 🙂