Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Vikend som mala pracovny takze som sa stravovala tam - vcera penne s kuracim masom a nivovou omackou, dnes sampinonova kremova polievka a krkovicka na mexicky sposob s ryzou (bolo tam citim zazvor) no a chlapi si doma rozkazali vikend bez varenia 😀
Ahojte 🙂
Ja som dnes rodinke spravila taký zdravší deň 🙂 Len som nestihla nafotiť porcie na tanieri.
Raňajky - ovocný šalát pokvapkaný medom a citronom (deti zjedli za celý tanier a ja som bola z toho šalátu sýta až do obeda, fakt skvelá vec na raňajky). Obed vývar z kosti, pstruh na masle s čerstvým rozmarínom zo záhradky, k tomu na pare varené zemiaky s cuketou a šparglou - nakoniec som zapiekla len mierne v trúbe, k tomu šalátik. Poobede bábovka (z pohánkovej múky, trstinovým cukrom a kokosovým olejom) a na večeru som spravila k zemiačikom a šalátu brokolicovo-tuniakové muffiny (mal ísť aj syr ale ten som zabudla kupiť, tak najbližšie). Pekný večer
dnes nedelná klasika slepačí vývar, mramorové maso, zelerové hranolky, miešaný šalát, cviklovo-čokoládový zákusok a detúrence oslavovali narodeniny tak som im upiekla tortu námet z ich oblubenej pc-hry, orechové cesto, mascarpone plnka s mliečnou čokoládou a ovocie lesná zmes, kokosová plnka, jahody...na foto posledný kusok a myslela som si, že kolko nám ešte zostane 😀
@siska53 rozmixovala som si 200g baby špenátu ponorným mixerom s 2pl olivového oleja, prisypala som tam asi za 2hrste jemných ovsených vločiek, 2vajíčka, sol, opat dobre mixla a mlieko a hl. múku som tam dosýpala podla potreby, nechala asi 20min odpočívat a potom podla konzistencie som pridala bud mlieko alebo múku aby vzniklo stredne husté cesto na palacinky
Takže v piatok som sa nechala ukecať a robila som špaldové buchtičky so slivkovým a ovocným lekvárom a kuracie stehná na jablkách. V sobotu sme dojedali a robila som špaldovú focacciu s cherry paradajkami a parmezánom-bola vynikajúca, hneď sa zjedla. No a včera sme mali plnenú papriku a knedľu a jahodový špaldový chinois s vanilkovou plnkou. A moja večera-ovocný šalát. A dnes budeme dojedať plnenú papriku.
Ahojte, u nás sme mali včera kuraciu polievku s rezancami a pstruhy na masle, opečené zemiaky, zeleninový šalát. Upiekla som koláč lenivej ženy, no použila som mletý mak a špaldovú múku a bábovku z kyslej smotany. Na dnešok nám ostala ešte poievka a k tomu bryndzové pirohy so slaninkou a cibuľkou.
naše raňajky smotanový jogurt ananásový, rohlík
u nas budu francuzke zemiaky 🙂
Vcera este slepacia polievka so slizikmi a spargla s omackou a cestovinou.
Dnes sparglova polievka (bude i na dalsie dni-den) a ja mam este kel s kroketami ovsenno-spaldovymi, deti k tomu budu mat zeleninove halusky (povodne to mali byt krokety,ale nechcelo s ami tolko muky davat a vyprazat 🙂 ). Zeleninove halusky budu aj na zajtra, spravim k tomu brokolicovo-syrovu omacku. Dufam, ze starsi synator to zje aspon v tejto podobe, lebo v poslednej dobe dost vymysla..
Ja dnes varim paradajkovu polievku s ryzou a palacinky s marhulovym lekvarom, ananasom, slahackou a cokoladou 😉
@blackcat8885 vies co, ja som tak robila placky, prosto som si vsetko zarobila tak, ako na placky, ci krokety , a potom piekla. Cas ani stupen si nepamatam, ale robievam vacsinou vsetko na 190-200. Mozno by stacila polhodka? A jemne potrela len trosku olejom po povrchu.
Inak dnes som takmer spravila zeleninove krokety,ale nechcelo sa mi vyprazat a tolko muky davat (slo o zeleninu z polievky a kel), tak som z toho nakoniec spravila halusky (so spaldovou mukou).
@irsina83 to je nadherna torticka ,krasne si ju aj vyzdobila 😵 fakt,nema chybu
Krémová brokolicová polievka, ryža, vyprážané bravčové rezne, kyslá uhorka.
V sobotu u nás na raňajky žuvačkový chlebík s cibuľkou na bola chlebová polievka s opečeným chlebíkom, pizza a piekla som jabĺčkové štrúdle makovú a orechovú
v nedeľu u nás bol hov. vývar s domácej kravičky s rezančekmi, pečené kuriatko na masle v rímskom hrnci + tarhoňa a hlávkový šalát, piekla som linecký jabĺčkový koláč "deň a noc".Poobede sme šli na koníky a šup okúpať sa do Raj. Teplic. No a večer ako mŕtvola do postele. 😝
BABY, chodim tu pomenej, nestiham. Privitam napady CO PECIETE na Velku noc? Linecke mame stale, kedze krpec ich ma rad a ziadne keksy sunarka, mu nechutia.

Zienky neviete mi dať recept na nejaké zeleninové fasirky ale robene v trube?Chcem aby to jedol aj malý tak nech to nie je mastné.dakujem