icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

blackcat8885
13. apr 2014

Zienky neviete mi dať recept na nejaké zeleninové fasirky ale robene v trube?Chcem aby to jedol aj malý tak nech to nie je mastné.dakujem

lucikatn
13. apr 2014

Vikend som mala pracovny takze som sa stravovala tam - vcera penne s kuracim masom a nivovou omackou, dnes sampinonova kremova polievka a krkovicka na mexicky sposob s ryzou (bolo tam citim zazvor) no a chlapi si doma rozkazali vikend bez varenia 😀

a2303
13. apr 2014

Ahojte 🙂
Ja som dnes rodinke spravila taký zdravší deň 🙂 Len som nestihla nafotiť porcie na tanieri.
Raňajky - ovocný šalát pokvapkaný medom a citronom (deti zjedli za celý tanier a ja som bola z toho šalátu sýta až do obeda, fakt skvelá vec na raňajky). Obed vývar z kosti, pstruh na masle s čerstvým rozmarínom zo záhradky, k tomu na pare varené zemiaky s cuketou a šparglou - nakoniec som zapiekla len mierne v trúbe, k tomu šalátik. Poobede bábovka (z pohánkovej múky, trstinovým cukrom a kokosovým olejom) a na večeru som spravila k zemiačikom a šalátu brokolicovo-tuniakové muffiny (mal ísť aj syr ale ten som zabudla kupiť, tak najbližšie). Pekný večer

irsina83
13. apr 2014

Ahojte, mame po oslave. Tak toto je ta swedish princess cake, ktoru piekol moj manzel a ja som zdobila 🙂 Mozno nie je taka krasna vzhladovo, ale ta chut... jaaaj, uz nikdy viac kupovanu...

katja78
13. apr 2014

@irsina83 nenašla by sa fotečka tortičky v reze? 🙂

bobinkask
13. apr 2014

@irsina83 krásna tortička aj slečinka všetko naj...u nás bola tiež oslava moji mali 11-nást 😵

irsina83
13. apr 2014

@katja78 ked sa narezala tak uz som ju nefotila...to ma ani nenapadlo... idem kuk do starsich albumov co nahodou nemam foto v reze. robili sme ju viac krat...

bobinkask
13. apr 2014

dnes nedelná klasika slepačí vývar, mramorové maso, zelerové hranolky, miešaný šalát, cviklovo-čokoládový zákusok a detúrence oslavovali narodeniny tak som im upiekla tortu námet z ich oblubenej pc-hry, orechové cesto, mascarpone plnka s mliečnou čokoládou a ovocie lesná zmes, kokosová plnka, jahody...na foto posledný kusok a myslela som si, že kolko nám ešte zostane 😀

bobinkask
13. apr 2014

@siska53 rozmixovala som si 200g baby špenátu ponorným mixerom s 2pl olivového oleja, prisypala som tam asi za 2hrste jemných ovsených vločiek, 2vajíčka, sol, opat dobre mixla a mlieko a hl. múku som tam dosýpala podla potreby, nechala asi 20min odpočívat a potom podla konzistencie som pridala bud mlieko alebo múku aby vzniklo stredne husté cesto na palacinky

zklimekova
13. apr 2014

@bobinkask
@irsina83
blahoželám oslávencom 😉

zklimekova
13. apr 2014

dnes sme mali hovädzí vývar so zeleninou a rezancami, sviečkovú a knedľu , dojedol sa koláčik so soboty, práve som dopiekla linecké, lepiť budeme zajtra, keď jedna pomocníčka bude mať po úlohách a druhá príde zo škôlky 🙂

tinaaa84
14. apr 2014

Takže v piatok som sa nechala ukecať a robila som špaldové buchtičky so slivkovým a ovocným lekvárom a kuracie stehná na jablkách. V sobotu sme dojedali a robila som špaldovú focacciu s cherry paradajkami a parmezánom-bola vynikajúca, hneď sa zjedla. No a včera sme mali plnenú papriku a knedľu a jahodový špaldový chinois s vanilkovou plnkou. A moja večera-ovocný šalát. A dnes budeme dojedať plnenú papriku.

eva7780
14. apr 2014

žienky poraďte ktoré ste už piekli fukane rožky,peciem ich 1.x v rúre boli pekne nafuknute a keď som ich vybrala sfúkli a sú z nich len také placky 😝

a2303
14. apr 2014

@bobinkask Môžem poprosiť recept na mäsko? ďakujem

hyta
14. apr 2014

Ahojte, u nás sme mali včera kuraciu polievku s rezancami a pstruhy na masle, opečené zemiaky, zeleninový šalát. Upiekla som koláč lenivej ženy, no použila som mletý mak a špaldovú múku a bábovku z kyslej smotany. Na dnešok nám ostala ešte poievka a k tomu bryndzové pirohy so slaninkou a cibuľkou.

m_ij_ka
14. apr 2014

naše raňajky smotanový jogurt ananásový, rohlík

titkovamiriam
14. apr 2014

u nas budu francuzke zemiaky 🙂

siska53
14. apr 2014

Vcera este slepacia polievka so slizikmi a spargla s omackou a cestovinou.
Dnes sparglova polievka (bude i na dalsie dni-den) a ja mam este kel s kroketami ovsenno-spaldovymi, deti k tomu budu mat zeleninove halusky (povodne to mali byt krokety,ale nechcelo s ami tolko muky davat a vyprazat 🙂 ). Zeleninove halusky budu aj na zajtra, spravim k tomu brokolicovo-syrovu omacku. Dufam, ze starsi synator to zje aspon v tejto podobe, lebo v poslednej dobe dost vymysla..

siska53
14. apr 2014

@tinaaa84 co je to foccacia? Ako sa robi?

siska53
14. apr 2014

@bobinkask dakujem!

tinaaa84
14. apr 2014

@siska53 Focaccia je talianska chlebová placka. A recept mám v mojom albume.

juranka
14. apr 2014

Ja dnes varim paradajkovu polievku s ryzou a palacinky s marhulovym lekvarom, ananasom, slahackou a cokoladou 😉

siska53
14. apr 2014

@blackcat8885 vies co, ja som tak robila placky, prosto som si vsetko zarobila tak, ako na placky, ci krokety , a potom piekla. Cas ani stupen si nepamatam, ale robievam vacsinou vsetko na 190-200. Mozno by stacila polhodka? A jemne potrela len trosku olejom po povrchu.
Inak dnes som takmer spravila zeleninove krokety,ale nechcelo sa mi vyprazat a tolko muky davat (slo o zeleninu z polievky a kel), tak som z toho nakoniec spravila halusky (so spaldovou mukou).

siska53
14. apr 2014

@tinaaa84 aha! Dakujem za tip!

soniatko
14. apr 2014

Ahojte. u nas bol v sobotu a nedelu granadir. dnes mame roladu z mleteho masa+ pyre, dufam, ze ostane aj na zajtra. 😉

lululka555
14. apr 2014

@irsina83 to je nadherna torticka ,krasne si ju aj vyzdobila 😵 fakt,nema chybu

marlenka75
14. apr 2014

Krémová brokolicová polievka, ryža, vyprážané bravčové rezne, kyslá uhorka.

daniz
14. apr 2014

V sobotu u nás na raňajky žuvačkový chlebík s cibuľkou na bola chlebová polievka s opečeným chlebíkom, pizza a piekla som jabĺčkové štrúdle makovú a orechovú
v nedeľu u nás bol hov. vývar s domácej kravičky s rezančekmi, pečené kuriatko na masle v rímskom hrnci + tarhoňa a hlávkový šalát, piekla som linecký jabĺčkový koláč "deň a noc".Poobede sme šli na koníky a šup okúpať sa do Raj. Teplic. No a večer ako mŕtvola do postele. 😝

chorale1
14. apr 2014

@gimli274 môžem poprosiť recept na tie rezne? dakujem 🙂

abriela
14. apr 2014

BABY, chodim tu pomenej, nestiham. Privitam napady CO PECIETE na Velku noc? Linecke mame stale, kedze krpec ich ma rad a ziadne keksy sunarka, mu nechutia.