Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zklimekova na kolko stupnov a kolko minut pecies linecke kolaciky? Mas ich ukazkove a ja nikdy neodhadnem a mam ich tmavsie... 😒
U nas zeleninova polievka a tvarohove gulky s lekvarom (dzemom, marmeladou, rosolom, ... 🙂)
@juranka ďakujem 😉, aj ja na nich sem tam zabudnem a sú potom tmavšie 😅... pečiem ich na 175stupňov
@titkovamiriam mnam,si mi narobila chute🙂
dnes zemiačky na pokyslo s hubami + mäsko z nedelnej polievky + domáce pečivo
ahojte, baby prosím vás , ktoré robievate domáce rafaelo guličky, dávate len kokos a salko? alebo aj nejaké, maslo, prípadne heru?
ahojte...prosim o radu...chcem robit odpalované venčeky, ale potrebujem overeny recept...mam nejake recepty, aj z netu, ale nevydarili sa mi...boli maličke a suché, vobec neviem, v com je chyba...dakujem vopred skvelým gazdinkam
@titkovamiriam Ako robíš langoše, prosím Ťa? Mne sa naposledy cesto tak lepilo, že putovalo rovno do koša. ☹ A takú veľkú chuť na ne mám!🙂
@zuzub ja mam tento osvedceny recept:
20dkg krystal.cukru+1 vanil.cukor+1 dcl vody uvarime na sirup, nechame vychladnut
potom zmiešame 20 dkg suseneho mlieka, 20 dkg kokos.mucky, 20 dkg Cery a sirup. zamiesime a robime gulky - do stredu sa moze dat orech, mandla .. a obalime v kokose 🙂
@zklimekova mňam, ja strašne lúbim kokosky,ale nerobím ich, lebo sa bojím šlahania bielkov nad parou.. proste som asi blbá, ale 2krát som to skúšala a mala som pocit, že sa mi akoby uvarili... vôbec to nemalo konzistenciu, ako to má mať.. tak kokosky papám len na návšteve 😅
My dnes dojedame kura na smotane zo vcera a dorobila som len polievku zeleninovu s ml.maskom,polievka este na zajtra ostane a urobime si granadir.
kôprovka, rizoto s kuracím mäsom a zeleninou 🙂
paradajkova polievka, francuzske zemiaky
U nás dnes krémová zeleninová polievka, pečené zemiaky v šupke len tak s kopou zeleniny a tieto palacinky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5654 Vždy som robila recept, ktorý mám ešte po mojej mame a chcela som vyskúšať nejaký iný a sú fakt perfektné a veľmi jednoduché... A dala som celozrnnú múku a vôbec im to "neuškodilo", mňam 🙂
Dnes mame pecene kuracie stehna a zemiakovu kasu zo vcera.Dovarila som nam k tomu zeleninovu polievku.Zajtra mam na plane studeny cestovinovo-zeleninovy salat,mozno aj s tuniakom 🙂
sosovicova polievka na kyslo s parkom, langose, vecer pozliepam linecke kolieska, zajtra bduem piect kosicky, sosovica zostane aj na zajtra 😉
Ahojte kocky mam na vas jednu otazku,neviem ci to sem patri ale ak nie ospravedlnujem sa. Chcem ist robit roladu cokoladovu, chcem sa opytat, ze ked vyklopim teda piskotu, strhnem papier, polozim to na vlhku utierku a zviniem,ano? a potom to mozem zase rozvinut aby som to vedela naplnit? nepraskne mi? Dakujem
Žemľovka s ovocím
@anavila toto maz ulozene z temy marcipanove torty. Na obr. vyzerali super, neskusala som.
Recept z casopisu torty od mamy /podla receptu pisu ze 10 porcii, mne vyslo 12 ks z jednej davky, urobila som tak, ze vymastila som plech, jemne poprasila mukou a kolieskom som si urobila znacky, aby som mala rovnake a naznacenu velkost, treba striekat od seba, lebo veterniky sa zdvihnu a aj nafucia...., moja velkost kolieska priemer 5,5 cm, striekam cukrarskym vreckom a spickou na krem/. Dobre vyhriat ruru, dat do vnutra aj misku nerez s vodou, piekla som pri teplote 190 C, cca 30 min, bez ventilatora horny a spodny ohrev, neotvarat dvierka a dobre prepiect, inak splasnu...
1. korpus
90 g hl. muka, 3 vajcia, 40 g olej, 120 g voda
2. krem
90 g krystal. cukru, 45 g Zlaty klas /pouzila som puding Dr. oetker prava vanilka/, 3 dcl mlieko, 90 g maslo, 1 dcl Um /nedala som kvoli detom/
3. karamel. slahacka
100 g krystal cukor, 7 dcl slahacka
1. vodu s olejom dat varit, po zovreti vody, dat preosiatu muku, varit, pokial sa hmota nespoji, miesat do vychladnutia a vmiesat vajcia postupne, striekat na vymasteny plech veterniky, piect pri 190 C cca 15 min., vychladnute, prekrojit
2. Z mlieka, cukru a Zlateho klasu uvarit husty puding, slahat do vychladnutia, pridat um, postupne zmaknute maslo, vyslahat do kremu
3. krystal cukor upalit na karamel zaliat 1 dcl smotany, prevarit a rozpustit kusky karamelu, nechat vychladnut a pouzit ako ochucovadlo slahacky, vyslahat slahacku a do toho vmiesat karamelovu pastu /ja som urobila karamelovu slahacku upalenim cukru na karamel, zaliatim slahacky, nechala som rozpustit karamel a dala som vychladnut.../
Na spodnu cast veternikov dat krem, potom slahacka, vrch potiahnut fondanom /to je poleva, ktorá sa asi kupuje v cukrarenskych obchodoch, to doma nemam/, ktorý tiez dofarbit a ochutit karamelovou pastou.
Na vrch som dala cokoladu- rozpustila som vo vodnom kupeli coko /pouzivam z lidla/ pridala od oka ceru a vrchne casti som namocila v roztopenej coko.
Iny recept na polevu:
50 g krystal. cukru upalit na karamel, pridat 4 PL mlieka a 1 PL oleja, prevarit, rozpustit. Zmes za horuca vliať do 220 g praskoveho cukru miesit mixerom nozickami na cesto a stetcom rychlo ponatierat na vrch veternikov
@susann83 recept mam odtialto http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-lupacky... som ich ale robila z cersvych kvasnic a vydarili sa lepsie. 😉

Ahojky,dnes u nás zeleninová s krupicovými knedličkami a žemľovka s marhuľami 😝