Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes spenat s pyre a vajickom
naša večera kysnuté pečené buchty tvarohové 🙂
U nas dnes spenatova polievka, peceny losos s tymianom , s varenymi zemiakmi a pomarancovocu omackou.
Ahojte 🙂 dlho som tu nebola, tak prispievam menicka z tohto tyzdna - kuraci vyvar s domacimi rezancami, hranilky+vyprazany syr+tatarka, makove rezance/co ostali z domacej vyroby 🙂/, segedin+knedla a dnes kuracie prsia na smotane a cestoviny 😉 Zelam Vam krasne Velkonocne sviatky plne pohody, sibacov a vsetkeho co k tomu patri 😉 My cestujeme za rodinou, tak sa uz tesim - pre nasho drobca prva velka noc, tak snad si ju i on trosicku uzije 😉
@egyptanka kuskus zalejem vriacim mliekom a nechám vychladnúť. Tvaroh, žĺtka a cukor vymiešam, pridám ku kuskusu, z bielok vyšľahám sneh a vmiešam. Polovicu masy dám na vymasteny plech, na to ovocie podla chuti /zavaranina al. struhane jablká/ a na to zvyšok masy. Piect cca 20-30min. Radsej menej aby to nebolo velmi specene a tvrde. Na 250g kuskusu ide jeden tvaroh /lepšie je jemný/ a 4 vajcia. 😵
@lienka2 robila som podla tohoto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49427 všetko som nahádzala do pekárne a vybrala len vykysnuté cesto 😵 z toho som si trhala také guličky v ruke vynatahovala do obdlžnika naplnila a zabalila zhora zdola a boky pod uložila na plech a nechala podkysnút ... mna bavia takéto práce s cestom 😵
@katja78 jasné... roláda: 400g mrazeného špenátu, 3vajcia, 120g hl. múky, 2ks cesnak, sol podla chuti...špenát necháme rozmrazit a prebytočnú vodu zlejeme, z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a špenát vymiešame so žltkami , pridáme múku, sol, premiešame a do hmoty zlahka zamiešame sneh z bielkov...plech vyložíme pnp, na to vylejeme špenátovú hmotu, uhladíme a upečieme na 180st asi 20min podla rúry...po vytiahnutí ešte horúce zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnút...plnka: 1makky tvaroh zmiešame s 2pl kyslej smotany a s 2čl pesta z medvedieho cesnaku (može byt aj viac-menej podla chuti) osolíme...vychladnutú roladu natrieme plnkou na to uložíme plátky lososa a postupne rolujeme a zároven z nej odstranujeme pnp, zabalíme do alobalu, necháme v chladničke cca 1h odpočívat
a zajtra budú Linecké vajíčka 🙂
http://www.dobre-recepty.sk/detail/40959-lineck...
@katja78 určite by sa dalo nahradit aj koprom, už som videla aj verziu so sušenými rajčinami... treba skúsit podla chuti 😉 ...ja som si pesto z medvedieho cesnaku vyrobila sama, prednedávnom sme boli s rodinkou na výlete a nazberali sme m.cesnak 🙂 velmi mi chutí, tak ho teraz všade pchám 😀 my lúbime veeela cesnakové 😀
@bobinkask tá roláda vyzerá úžasne 🙂, určite vyskúšam
my dnes sme mali guláš s chlebíkom 😉
@abriela vyzerajú chutne 😉 , dáš aj recept prosím
@zklimekova
Vlockove kopky:
1 palmarín rozpustime v hrnci * 400g vločiek, 3 vajcia * 20 dkg kryštálový cukor (nevazila som)* 1 vanilkový cukor * 1 dcl mlieka * sekaných orechov * 1 šálka kokosu * 1½ šálky hladkej muky* hrozienka * čokoláda polamana na kusky * rozne susene ovocie - dala som nasekane marhule, brusnice. Vsetko zmiesat.
V ruke som formovala kopky, dala na plech piect asi 10 minut, na 160 s ventilatorom.
My sme mali za posledné dni: zemiakovú polievočku, kyslú, mliečnu a pridala som do nej trošku čerstvého kôpru ... bola mňam a zase trošku iná. Dnes som robila ryžový nákyp s marhuľkami a višňami a na vrch som ho posypala troškou trstinového cukru a škoricou, tá úžasná vôňa prevoňala celý byt 🙂 Chystám sa na šťaveľ alebo šóšku, ako jej my vravíme ... s vareným vajíčkom a v blízkej dobe aj na pečenú krkovičku ... to sme dávno nemali a mangelovi veľmi chutí. Mám uložený aj recept na mrkvový koláčik a tiež dezer s gaštanovým pyré, tak dám vedieť, ked sa podaria a budú chutiť. Krásny deň.
Dnes tekviciva hokaudo polievka,pecena rybka,salat,vcera sme mali langose
Dnes bude zajac na smotane a knedla.Pekne sviatky zienky 🙂
piškótový baránok
http://www.dobre-recepty.sk/detail/40963-piskot...
Polievka zo stonkoveho zeleru s mrkvou a ovsenymi vlockami a druhe este rozmyslame ale asi grilovana tilapia s varenymi zemiakmi s vnatkou. Poobede sa chystam upiect baranceka a augsburske rezy no a nesmie chybat chlebik
naše raňajky zapekané chlebíky (maslo, malokarpatská saláma, cherry rajčiny, syr) 🙂
u nas na obed kremova cesnakova polievka v bosniaku🙂 a kuraci steak so sampinonovou omackou a cestoviny.

vcera hrstkova polievka a francuzske zemiaky, dnes hraskova polievka s krupicovymi haluskami, kuracie kocky s korenim gyros, hraskova ryza, zeleninovy salat, zajtra dojeme polievku a asi budu palacinky, v sobotu nejaka zeleninova polievka s ryzou a brokolicove placky so zemiakmi a zeleninkou, a dalsie dni este uvidim co vymyslim, zatial mam aspon polievku a to hovadzi vyvar 🙂
klasicke velkonocne menu u nas nebude, kedze by nikto okrem mna nejedol ☹ urobim aspon metrovy kolac..