Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes:
špenátová omáčka
zeleninovo šampiňonové rizoto posypané strúhaným syrom 🙂
Dnes som uvarila kremvu brokolicovu polievku s opecenym chlebikom a jednoducho pecenu rybku (sol, rasca, cervena paprika, rozmarin, olivovy olej) a varene stuchane zamiaky 🙂
šampiňónová polievka, varené zemiaky a filé 🙂
bez polievky a steak od maggi nápady provensálske bylinky a zemiaková kaša
Rýchla fazuľová s párkom a palacinky 🙂
Paradajkova polievka a peceny kralik so slaninkou a rozmarinom a pecene zemiacky. Mnamka 😉
dajte overení recept na medový kremeš dakujem
My dnes pôstne - tvarohove guľky plnené cucoriedkami posypene orachami a rozpustenim maslom
dnes len krupičková polievka s rozšľahaným vajíčkom a pre deti aj kakaový závin 😉 , práve som dorobila burizonovo-karamelové guľky a biskupský chlebík 😉
u nás dnes rybacia polievka - halászle, pstruh na masle a varené zemiaky
naša večera makové slíže 🙂
Syrová polievka s hráškom, zemiaková kaša, vyprážané ryby, oharkový šalát.
@juranka podla vip prostreno🙂
Naporcovala som kralika ( moc jo teda neostalo 🙂 bol z lidla asi nejaky atleticky zajac ) nakrajala slaninu, jednu cibulku. kralika som okorenila a osolila a cesnak som si pretlacila do olivoveho oleja a tym kusky ponatierala. A dala zakryteho piect.. A este posYpala troskou suseneho rozmarinu.
My dnes paradajkova 🙂 a zapekana brokolica s karfiolom a syrom...Upecene velkonocne makovy s citronovou polevou, puncovy a kokosovo-kakaovy kolacik 🙂 hrudky na velku noc uz hotove, zajtra sa dorobi plnka a uvarime šunčičky 🙂 a klobasky..cvikla hotova, dufam ze pridam tento rok uz aj fotky 🙂
Vcera=omeleta s lecom,
dnes=granadir a bublanina na zelanie mojho manzela 🙂
zajtra=hrstkova polievka a poobede,mozno uz posvatene jedlo
nedela=obed u svokrovcov,vecera u rodicov 🙂
idem po radu. ak chcem robit jednoduchu milku tortu a nechcem dat kavu (budu ju jest aj male deti) tak cim ju mam nahradit???? a bude robit velky rozdiel ak pouzijem namiesto polohrubej muky hladku?
dakujem
My dnes pecieme kralika na divoko so zemiakovou kasou (dcerka by knedlu sotva dala do pusi ale ja by som si teda rada dala zemiakovy knedlik k tomu 😀 ) a brokolicova polievka ostala zo vcera. Vcera som este vecer pooblievala orechove uliky a plnene kosicky cokoladou. Poobede uvarim udene masko a spravim zopar plnenych vajec a zajtra upeciem syrove pagaciky 😉
My dnes kuracii vyvar zemiakový šálat kuracie rezne poobede zrobim bábovky máme prebytok vajičok tak čo snimi ked sa nestihaju jest 😉 😀 😝 😵 a bude aj na zajitra
Dnes cestoviny s udenym lososom, babovka hotova, poobede este nepeceny cokoladovy cheesecake 🙂
ked vas citam az mi slinky tecu 😝
Ahojte. U nas boli vcera, predvcerom dojedacky. Vcera som upiekla rozky.
dnes sme mali nedelnu polievku s kurac, morcac. a hovadz. masom a rozkovo- tvarohove gulky, tatino ich casto robieval, ked som bola decko a mavali sme ich poliate maslom, posypane orechami alebo oprazenou struhankou a k tomu lyzicu dzemu a ja som si dnes vymyslela inu variantu, podusila som na masle jablcka so skoric. cukrom a tym som to poliala a do tych guleik som dala aj vopred namocene hrozienka. muz chvalil 😉
Dnes mame aj zakusok - jogurtovy kremes a upiekla som aj chlebik
Mozem receptik na jogurtovy kremes?
@katulka74 piekla som ho prvykrat, takze este neviem, aky bude 😅 😅 😅
upiect plat listkoveho cesta na papieri 200st, cca 10 min, pred pecenim cesto dobre popichat vidlickou
Krem: 1liter mlieka, 3 vanil. pudingy, 10 PL kryst.cukru - uvarit husty krem. do tepleho pridat 500g bieleho jogurtu, dobre vymiesat. naliat na vychladnute cesto. na este teply krem poukladat okruhle piskoty a dat stuhnut do chladu.
potom vyslahat slahackovu smotanu s vanil cukrom, pridat 250g bieleho jogurtu a 3 PL praskoveho cukru. natriet na piskoty na vrch postruhat cokoladu alebo posypat grankom.

fazulovu polievku 🙂