icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rencica
30. apr 2014

U nas dnes karfiolova polievocka s mrkvou, kalerabom, zelerom , ako druhe pecene kuriatko +ryza a salat s jogurtovym dresingom. No a na veceru som ostatky kuriatka osmahla na cibulke , salat kapustovy a domaca tatarka dame si k pecivu..

madono
30. apr 2014

My sme dnes mali makový úsmev.

slimstar
30. apr 2014
m_ij_ka
30. apr 2014

naša večera tvarohové slíže 🙂

irsina83
30. apr 2014

Takuto hlivu sme dnes nasli na nasom mechu o ktorom sme si mysleli, ze je uz ,,nefunkcny,, kedze sme ho mali od jesene. Uz viem aka bude polievocka zajtra...

irsina83
30. apr 2014

A na zajtra chilli con carne s ciernou ryzou. Je famozne, manzel zjedol na veceru 2 taniere a mala hlboky plny 🙂 sa tesim...

nana41
30. apr 2014

@natalushka, ďakujem určite vyskúšam ;)

stanislava111
30. apr 2014

@irsina83 môžem poprosiť recept na chili con carne? vyzerá to úžasne.... ďakujem.... 🙂

luciaq
30. apr 2014

fazulova polievka, slivkove knedle so struhankou, kuracie prsia na prirodno s ryzou

salma22
30. apr 2014

no dnes bolo zo vcera pyre a zapekane rezne so syrom...ale boli sme u kamosky tak nam ponukla brokolicovu polievocku a ryzu s paradajkovym kuracim sote...bolo mnam 🙂
zajtra ak sa mi nalada nezmeni tak budu bryndzove pirohy a nejaka zeleninkova polievocka

bronia13
30. apr 2014

@irsina83 neviem ako sa vari chilli na SK ale tuna to robim (akurat som dnes varila) ze ja tam dam mlete meso chilli korenie a potom plno fazule potom na vrch dam cibulu syr a kyslu smotanu.... sorry skusam davat ciarky ale mi to nefunguje ale aj ta tvoja vyzera fajne 😉

libka1
1. máj 2014

ranajky rybickova natierka s chlebom
obed morcacie prsia chilli s ryzou a salatom, paradajkova polievka
vecera ryzovy nakyp

barculka
1. máj 2014

@irsina83 dakujem velmi pekne v nedeľu vyskušam :D

gianni
1. máj 2014

mixovaná brokolicovo-mrkvová polievka s medvedím cesnakom a zo včera pečený br. bok a ešte si chcem na zajtra do roboty urobiť ostrieža morského...

m_ij_ka
1. máj 2014

maďarský guláš s knedľou, pečené kuracie štvrte ( potreté červenou paprikou ) s ryžou,broskyňový kompót

sharmana
1. máj 2014

Dnes máme bravčové plecko pokrájané na kocky, udusené (veľa cibule, cesnak, červ. paprika, korenie) a k tomu zatočené cestoviny 🙂

hatapkagb
1. máj 2014

Dnes mame vajickovu polievku a lievance z pochutkovej smotany...su uuuzasneee mnam 🙂

hatapkagb
1. máj 2014

@nana41 vyskusala som rozne recepty ale tento je najlepsi,vsetci si ho chvalia aj navsteva,mozes nechat v chladnicke aj 3dni dobru chut 😉

titkovamiriam
1. máj 2014

špenatova polievka s vajíčkami,mäso na rasci s ryžou,makovo kokosový posúch,rohlíčky a hor sa do lesa 🙂

hyta
1. máj 2014

Ahojte, u nás rascová polievka s vajíčkom a rezance s tvarohom. Ešte upečiem Milka rezy.Všetkým prajem pekný voľný deň.

siska53
1. máj 2014

Polievka zo struhanej mrkvy s cervenou sosovicou a spaldovymi vlockami. Morcaci perkelt pre deti a sampinonovy paprikas pre dospelych s haluskami (pol na pol biela a jacmenn muka).
sama,so sebou som sa dohodla,ze u mna,je perkelt to so smotanou(smotanovym jogurtom) a paprikas je len cisto s mletou paprikou.

gianni
1. máj 2014

ostriež morský s chili tofu...

irsina83
1. máj 2014

@bronia13 ja som ho robila podla tohto receptu :
Ingredients

2 tbsp olive oil

2 onions, chopped

2 garlic cloves, crushed

1kg/2¼lb lean beef mince

250ml/9fl oz red wine

2 x 400g cans chopped tomatoes

3 tbsp tomato purée

2 red chillies, thinly sliced, or 3-4 tsp dried chilli flakes

1 tsp ground cumin

1 tsp ground coriander

1 stick cinnamon

good shake of Worcestershire sauce

1 beef stock cube

salt and freshly ground black pepper

2 x 400g can red kidney beans, rinsed and drained

1 large bunch coriander leaves, roughly chopped

wedges of lime, to serve

Preparation method

Heat the oil in a large, heavy-based saucepan with a lid and fry the onion and garlic until softened. Increase the heat and add the mince, cooking quickly until browned and breaking down any chunks of meat with a wooden spoon.
Technique: How to brown mince
How to brown minceWatch technique1:23 mins

Pour in the red wine and boil for 2-3 minutes.

Stir in the tinned tomatoes, tomato purée, fresh chilli or chilli flakes, cumin, coriander, cinnamon, and Worcestershire sauce and crumble in the stock cube. Season well with salt and freshly ground black pepper. Bring to a simmer, cover with a lid and cook over a gentle heat for about 50 minutes to 1 hour, stirring occasionally until the mixture is rich and thickened.

Add the kidney beans and fresh coriander. Cook for a further ten minutes, uncovered, before removing from the heat, adding any extra seasoning if necessary. Serve with rice, guacamole, sour cream and a big green salad.

Ja milujem medzinarodnu kuchynu. Ja varim asi vsetko mozne, cez azijsku, francuzku, taliansku, mexicku ci izraelsku kuchynu... co ma zaujme uz aj skusam... 😉 mame radi lahke jedla...

juranka
1. máj 2014

My sme mali polievku od vcera- sosovicova a dzatky a urobila som kremes 🙂

bronia13
1. máj 2014

@irsina83 sranda azda mame iny recept nepocula som ze tam ide vino ale mozno preco nie? tu to robime na Mexicky sposob kedze tu je vela Mexkanov 😉

irsina83
1. máj 2014

@bronia13 vsak aj toto ma mexicke ingrediencie az na to vino... ale zas ked si tak zoberies tak aj svieckovu kazdy robi inak...sice som bola v Mexicu a vyskusala som vela jedal ale chilli con carne so si nedala,,, ani neviem preco...ale trpela som tam so zazivacimi problemami kvoly mnozstvu fazule...

slimstar
1. máj 2014

Ovocné nanuky, ovocie v ľade, nanuky z ovocia
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/930-ovoc...

bobinkask
1. máj 2014

ahojte u nás dnes hrstková polievka, zapekané cestoviny so šparglou, šunkou a syrom a tvarohový koláč bez cesta 🙂

atiatko
1. máj 2014

Ahojte babenky ... keďže sme dnešný 1.máj strávili dopoludnia vo zvolenskom divadle, tak u nás dnes len jednochodový obedík - francúzske zemiaky - mňamka 🙂 No a teraz kysne cestíčko na náš zamilovaný báleš od Kikušky @irsina83 - tentokrát na sladko s marhuľami a jablkami 😉

anaku
1. máj 2014

@atiatko das prosim ta recept na ten bales ak mozes? Dakujem 🙂