icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

davita
29. apr 2014

mnam a aj u nas treska ale nie z tesca 🙂 ale ryba na masle a zelerove, mrkvove a hraskove pyre, nech je to vesele na tanieriku 🙂

zajtra lapacinky, rozumejte palacinky 🙂 s cimkolvek, co dom da a fazulova polievka = struciky

evakliestikova
29. apr 2014

Dnes sme mali krupkovo zeleninovu polievku a zapekany kalerab so zemiakmi, zajtra bude kalerabova polievka a kuraci perkelt s cestovinami.

mart1na26
29. apr 2014

@monikaresovska Mohla by som poprosit recept na ten karfiol? Dakujem pekne

monikaresovska
30. apr 2014

@mart1na26 Ahoj, je to viac menej jedno "čo dom dal". Ale nech sa paci
Karfiol
- karfiol uvaris vo vode so solou, ak je makky, vodu vyleješ a ja ho iba tak s nožiikom posekam, 1 vajičko, šunka na pasiky, cca 5 trojuholniky syra (potom sa počením roztečie), cca 200 g eidanu nastruhaného, das do janskej misy, zaleješ smotanou na varenie a pečieš, kym nie je stuhnute. Ked je to teple, tak sa pri naberani este rozsipuje, ale ked vychladne, tak mozes servirovat pekne kocky. Inac to nekorenim, iba tu vodu ked sa karfiol varil

tinaaa84
30. apr 2014

@tinuskaha Ahoj, prepáč že odpovedám až teraz, všetky recepty nájdeš v mojom albume

mart1na26
30. apr 2014

@monikaresovska Dakujem velmi pekne , urcite vyskusam 🙂

orchidea71
30. apr 2014

dnes koprova omačka zemiakova kašu ktomu volske oko večer grilovačky kedže je zajitra volný den 😀 😎 dufam že nepride burka 😒

lucikatn
30. apr 2014

Dojeme co je v chladnicke a kedze ma cakaju 2 nocne tak idem upiect morcacie stehno na cesnaku s basmati ryzou s nejakym kompotom alebo zeleninou /kto co chce/ a dufam ze to vydrzi do piatku 🙂

tinaaa84
30. apr 2014

Ja dnes budem variť hrachovú kašu s párkom alebo vajíčkom. A možno ak bude čas niečo upečiem, keď je vonku takto pekne tak sa mi nechce stáť pri sporáku.

titkovamiriam
30. apr 2014

ja idem spraviť makove a orechove slíže 🙂 🙂

zuul
30. apr 2014

@zara0201 prosim hodis recept na zemiaky na kyslo? nikdy som to este nerobila.dakujem.

m_ij_ka
30. apr 2014

vajcová polievka, pečené kura s ryžou, jahodový kompót

zuju2
30. apr 2014

Zeleninová polievka s cestovinou na masle a pizzu s rožkov, to som vyskúšala prvýkrát, tak uvidím, či bude chutiť.

sunflower87
30. apr 2014

no nám zostalo zo včera zeleninové rizoto a dala som variť hŕstkovú polievku 🙂

daniz
30. apr 2014

zo včera zostalo kúsok knedle, tak urobím asi kôprovku + vajíčko, zajtra bryndzové halušky

janzajden
30. apr 2014

mňam

daniz
30. apr 2014

a polievočka kelová

maminka2013
30. apr 2014

Dnes spenatova polievka este zo vcera a varene zemiaky s holandskou omackou a sparglou.. pre muzsku cast i bravcove len tak opecene..

zebatox
30. apr 2014

Plnenu kapustu a do soboty uz nevarkm 🙂

zara0201
30. apr 2014

@zuul Dala som varit zemiaky nakrajane na kocky, trochu som to posolila a pridala som nove korenie, cierne korenie (gulicky) a hlavne bobkovy list (pestujem si ho sama). Ked boli zemiaky uvarene skoro uplne namäko tak som k nim cez sitko preliala zatrepok. Zatrepok som urobila nasledovne: rozmiesala som mixerom kyslu smotanu, mlieko a hladku muku. Dochutila som vegetkou a troskou citronovej stavy, trosicku cukru. K tomu uprazena klobaska a vajce natvrdo. Ja som si to posypala este susenym koprom, ale jem ho doma len ja. NA to ze boli mnou varene prvy raz, boli vyborne, presne ako si ich pamatam od mojej nebohej starej mamy z detstva. Moj syn (2,5 r) sa ich nevedel dojest. Rychle, lacne, chutne...

marlenka75
30. apr 2014

Hovadzí vývar, knedľa, rajčinová omáčka, hovadzie maso.

monikaresovska
30. apr 2014

Tak dnes iba šošovicová polievka, keďže včera som si navarila až až a manželovi varený bôčik okorenený🙂

juranka
30. apr 2014

Sosovicova smotanova polievka na kyslo s cesnakovym posuchom 😉

zuul
30. apr 2014

@zara0201 dakujem velmi. budu na sobotu. 😉

zara0201
30. apr 2014

@zuul Urcite si pochutite. Neviem ci bolo z mojho receptu jasne, ale uvarene zemiaky som nescedila, zatrepok som prilievala do vody.
Ja varim denne a preto uz neviem co??? Dnes som napr. urobila ryzovy nakyp...

siska53
30. apr 2014

Este zeleninova mixovana polievka. Cestovinove maslicky s tofu na sezame a lane a aj s trochou sezamovej pasty naparena brokolica.

zklimekova
30. apr 2014

včera som robila rýchlovku cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou s cuketou a údenou krkovičkou, na večeru som sebe aj mamke robila zapekanú bielu špargľu s plátkom šunky ,paradajkami a mozzarelou, dnes máme tak do zelena ladený obed 😅 , špenátová polievka so zemiakmi a rozšľahaným vajíčkom, brokolicové fašírky a varené zemiaky, reďkovka 🙂

arabela88
30. apr 2014

Dievcence dnes mal moj drahy volny den tak sme sa rozhodli ho vyuzit a skocit na obedik do prirody. Boli sme v Jelke pri mlyne (okres GA ak by niekto nevedel) 😀 . Slniecko, zblnkotala vodicka, kofola capovana a super obedik. Pre chlapa chlapska porcia drzkovej a cernohor s hranolkami a pre mna hake (heik), hranolky a skvely kapustovy salatik 😉 dobre padne obcas vypadnut a napapat sa v prirode 🙂 odporucam urcite vyskusat 🙂 Ale na veceru sa chystam urobit salatik ala co v chladnicke najdem cize cinska kapusta, paradajky, uhorka, balkan. syr, balzamiko s bagetkami ktore trocha oprazim na panvici a pokvapkam olivovym olejom. pekny dnik 😉

nana41
30. apr 2014

Baby, prosim vas ktora mate dobry a overeny recept na langose? Keby ste boli take zlate a napisali mi, dakujeme 🙂 🙂 😅

natalushka
30. apr 2014

@nana41 na langose podla mna super, nemusis minut celu davku, moze ti stat v chladnicke aj 2-3dni..len odoberas,kolko treba..a ja ozaj nezvladam kysnute cesto,ale toto mi vyjde vzdy🙂 recept: 500g muky, 1vajce, kocka drozdia, 200ml mlieko (prilievat postupne,podla konzistencie cesta), 2lyzicky soli, 1lyzicka cukru, polovica lyzicky sody a 150g kyslej smotany(ja davam cely kelimok a potom upravujemto mlieko).
Klasika zarobis kvasok,vypracujes cesto a vlozis do chladnicky(mozes vlozit do acku,ak by sihouchovavala viac dni)na cca 1hodinu, ale v pohode aj na menej..No a potom len odoberas, vyvalas na cca 2cm, a vykrajujes placky je dobre nehat este trocha podkysnut..a uz len placky poroztahujes do stran a okupes v oleji🙂 su vynikajuce,dlho cerstve..dufam,ze som pomohla🙂