icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

karkana
16. máj 2014

my sme vyprážali ovčí syr so zemiakmi 🙂

monacanka
16. máj 2014

paella na slovensky sposob recept:2-3 hrnčeky dlhozrnnej ryže, 4 kuracie stehná, 2 lyžice olivového oleja, 1 veľká červená paprika, 400 g morských plodov, 1 lyžica petržlenovej vňate, 1 lyžička kurkumy (alebo originál korenia paella), 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 hrnčeky kuracieho vývaru (aj z kocky), 1 hrnček mrazeného hrášku, kus klobásy, soľ
Ryžu premyjeme a namočíme na 10 minút do studenej vody

Stehná si vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na kúsky. Ja ho krájam na väčšie, viac mi to tak chutí..

Mäsko si opečieme na 1 lyžici olivového oleja - asi 2,3 minútky, kým mierne nezhnedne a preložíme na papierový obrúsok. Panvicu neumývame, budeme na tom istom oleji ešte pripravovať zeleninku s príšerkami.

Nakrájame červenú papriku

nasekáme petržlenovú vňaťku

Rozmrazíme a omyjeme morské plody... (tu musím poznamenať, ako som včera takmer k týmto dvom balíčkom prikúpila aj krásne obrie krevetky... mňam, vyzerali úžasne, ale potom mi padol zrak na cenu a balíček putoval späť do regálu... žiaľ, to už by ten receptík bol pridrahý....)

Na tej istej panvici ako mäsko, osmahneme papriku, petrželku a morské plody - asi minútku

Cibuľku si nakrájame na kliny (niečo ako osminky, ale menšie 🙂 )

Na druhej lyžici olivového oleja ju osmahneme do sklenena, pridáme prelisovaný cesnak a potom už rýchlo (aby cesnak nezhorel) pridáme ryžu (samozrejme scedenú). Chvíľku ju pražíme.

Pridáme kurkumu (alebo kto má, korenie paella). Zalejeme štyrmi hrnčekmi kuracieho vývaru, ochutnáme a posolíme podľa potreby. Privediem k varu - 1x zamiešame, znížime teplotu ohňa, prikryjeme a dusíme cca 8 - 10 minút

Pridáme opečené kuracie mäsko - navrch ryže. Prikryjeme a dusíme ďalších 10 minút

Nakrájame si klobásku, prichystáme hrnček mrazeného hrášku (ak máme hrášok v konzerve, pridáme ho až do hotového jedla, inak by sa rozvaril)

Do hrnca pridáme na ryžu s mäskom aj udusené plody s paprikou, klobásku a hrášok. Prikryjeme a dusíme (stále na miernom plameni) ďalších 10 minút

Konečne by to malo byť hotové, mierne si "načechráme" ryžu s ostatnými prísadami, ozdobíme citrónom a šup na tanier

mima2778
16. máj 2014

My dnes segedinsky gulas,knedla,idem urobit este porkovu polievku a kupila som rebarboru,tak kolac 🙂

mili7
16. máj 2014

cuketové fašírky so zemiakovou kašou a paradajkový šalátik, a dezertík makovo-slivkový koláč http://www.cvicte.sk/cvicte-sk/makovy-kolac-so-...

katkas1
16. máj 2014

ja som si dnes robila plnku z drobkov a paradajkovu omacku, svokra nam doniesla sosovicovu polievku, na zelenie deti budu na veceru pecene zemiaky v supke s malom a domacou udenou klobasou, zajtra na zelanie syna bryndzove a kapustove halusky a v nedelu netusim ☹

titkovamiriam
16. máj 2014

na večeru langoše-ten moj trochu netradičný ale mňam-smotana syr a uhorka,zajtra spravím tzatziky 😀

macka23
16. máj 2014

My dnes kremova karfiolova polievka, dojedky slizov s grankom a na veceru francuzke pre mangela 🙂

saxana36
16. máj 2014

Cestoviny so sampionovo-smotanovou omackou

juranka
16. máj 2014

my sme mali kuraci vyvar so zeleninkou a slizikmi, z maska som rizoto urobila s cerstvym domacim salatikom 🙂 chyba mi nieco sladke ale ked som to do teraz nespravila tak to necham na zajtra, dajte nejaky tip na sobotny kolacik 😉

lovely_choice
16. máj 2014

@saxana36 na tie sa chystam v pondelok 🙂

lovely_choice
16. máj 2014

nas dnesny dezet: pokusenie v kosicku (muffinove kosicky) - ovsene vlocky s bananom a cernicami zaliate ganache kremom (po vcerajsich palacinkach sa nam ziadal opat 😉 )

lucikatn
16. máj 2014

Dnes sme mali len sparglovu polievku so syrom s domacimi bazalkovymi krutonmi a svajciarsky tvarohovy kolac s broskynami. Zajtra planujem urobit vyvar z krideliek a kedze dnes sme nejedli druhe tak ostalo pecene morcacie stehno na cesnaku + dorobim ryzu

oktobermimi
16. máj 2014

kuracie masko zapekané so salamom a syrom a zemiakové piré a paradajka 🙂

lululka555
16. máj 2014

U nás dnes gratinované zemiaky + šalát,piekla som koláč deň a noc s citrónovou polevou ,z pól davky v tort.forme a práve varím kukuricu 😝

slavka1307
16. máj 2014

@irsina83 Dobrý večer. Kristínka. Chcela by som poprosiť - 6.mája si robila kur. stehná pečené na zemiakoch. Čo všetko si dávala k tým zemiakom ? Zemiaky si predvárala ? Vidím tam mrkvu, niečo biele aj nejakú bylinku a pod zemiačky čo ? Vôbec sa mi nedarí upiecť kuriatko, aby bolo super. Toto sa mi páči. Ďakujem za radu.

gianni
16. máj 2014

môj prvý pudingoš- práve chládne.recept z Lidla
a minulajšie banánové lievance: bez múky a cukru...

luciok
16. máj 2014

U nás boli dnes slivkové knedle z polotovaru. Neboli zlé, ale niet nad pravé domáce..

gabko26
Odpoveď bola odstránená
petra261
16. máj 2014

U nas dnes. slepacia polievocka, pecene bravcove so zemiakovou kasou + kysla uhorka a ako dezert šarišský jablčník 🙂

hyta
17. máj 2014

Ahojky, všetkým prajem pekný víkend, u nás sa obloha stále mračí. Budeme mať na obed hubovú polievočku a kurací perkelt s cestovinou. Večer som upiekla ríbezľovú bublaninku, už sa akosi vyparila.

naty1987
17. máj 2014

Baby co planujete varit na zajtra???

U nas dnes zajac na smotane zo zeleninou a cestovinami polievka: zeleninova s cervenou sosovicou

prasiatko30
17. máj 2014

@monacanka vies co je zaujimave ze do origos paelle sa petrzlen nedava a velmi malo ludi zmiesa kuraciu paellu s mariscom 😉 k tym morskym plodom by som ti len poradila skus ich neoprazit pred tym ako das do panvice ryzu - ked uz mas ryzu pridanu tak asi tak 5-10min pred koncom polozis tie morske plody navrch ryze a ono sa to pekne spravi a neostane ti z tych gambas alebo langostinos iba neidentifikovatelne castice. Neviem ako na sk ale v esp sa moc koreni do paelle nepridava - ja pridavam sol a niekolko vlaskov safranu - tot vsjo nepotrebuje nic viac. K tomu zaciatocnemu sofrito - olej, cesnak, paprika by som pridala este 1-2 strete paradajky. Inaksie paella sa miesa len dovtedy dokedy je tam vyvar potom sa uz necha ku koncu na miernejsom oleji bez "cechrenia" 😉 aby mala rovnomerny povrch.

gianni
17. máj 2014

dnes bude halaszlé a bud pizza z mrazáku,alebo ked stihnem hovädzinu s červenou kapustou
a pudingoš zo včera...

lovely_choice
17. máj 2014

Dnesne ranajky: uhorkovo-cibulkovy salat s balkanskym syrom

lovely_choice
17. máj 2014

Desiata: krupicovo-bananova kasa so skoricou

libka1
17. máj 2014

Vyprazane tofu, zemiakovo cibulovy salat, dojeme salatovu polievku, citronovo tvarohovy kolac
na veceru pecene papriky plnene syrom s chlebom
na ranajky sme mali ovsenu kasu s ovocim

bzuco
17. máj 2014

u nás máme dnes pórovú polievku s haluškami a francúzske zemiaky

lydia22
17. máj 2014

My dnes granadir

naty1987
17. máj 2014

@gianni prisim ta daj mi recept na ten pudingovy kolacik Ďakujem

juranka