Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@levandullka Je pre lásku a z lásky, tak to určite nevadí. 🙂 Že Ty si chodíš pozerať tie umelecké výtvory na téme Marcipánové torty?! To aj ja a potom tiež nie som so svojimi spokojná. 😖 Tvojej torte nič nechýba, ak Ti vadí ten trošku nepravidelný krém na bokoch, daj na to napr. mandľové lupienky. Ale pokojne to môžeš nechať aj tak, ako je. Je krásna!
Tak u nas dnes bravcove masko na hrasku a ryza..no co na zajtra..idem preluskat starsie prispevky🙂
Babulky viete kde by som nasla recept na koprovu omacku ale postup pre blbcov? 🙂 este som ju nikdy nerobila, ale milujem ju 🙂 Dakujem
Dnes kysla sosovicova, zapecene rybie filety na sampionovej omacke s varenymi zemiakmi.. vcera gulas z diviny a kedze sme vikendovali u rodicov, nevarila som... 😀 zato sme si konecne nasli cas na lesy, tak konecne i pre nas zacala hubarska sezona, ktora potesila hlavne cerstvymi sampionmy ked nam uz hubari pobrali dubaky a suchohriby... 😉 no co... prisli sme neskoro 🙂
dnes bulgur so zeleninkou, alebo domáce langoše s kečupom a postrúhaným syrom 😉
@levandullka keby sa dalo cez obrazovku na mobile jest, myslim, ze by z nej neostalo nic 😅 skoro som si slinky neudrzala... 😕 krasna... 😉
@h2 Dakujem velmi pekne, si zlata 🙂. Praveze vobec necerpam inspi v tej teme, ja totizto absolutne nemam kreativneho ducha a nie som ani zdaleka schopna robit nejake pekne torty 😅. Mna skor bavi robit take nepotahovane, ovocne, tvarohove, smotanove torty… Take uplne jednoduche 😉
@maminka2013 Dakujem, si poklad 🙂.
ja dnes robím francuzke zemiaky a kuraciu polievku
@levandullka V tomto som ako Ty, torty pečiem strašne rada, len výtvarný talent mi načisto chýba. Pred týždňom som tiež piekla tortu, výsledok bol čistá katastrofa, teda vizuálne. Nakoniec som to zachránila tým, že som celú tortu pokryla vrstvou šľahačky, obložila jahodami, čučoriedkami a mätovými lístkami. Toto je výsledok:
@h2 Ved je kraaasna 🙂. Inak, keby si videla tu moju dnes… Je to srdiecko, ale nastastie som mala tiez dost kremu aby som to cele nejako vyrovnala, ale aj tak cista katastrofa… Mna vacsinou zachranuje mamina, ktora ma super talent na taketo veci a dokaze z katastrofy urobit nieco uzasne. Aaach, tu tvoju by som si hned dala 🙂
@levandullka A ešte som našla fotku z minulého roka, je na nej tiež torta v podobnom duchu, ako tá Tvoja, tiež s bonbónmi navrchu. (Krivé okraje som zasypala mletými orechami.)
Ale tú som nepiekla z lásky, tá bola pre svokru 😀 😀 😀 :
@h2 Teraz si ma dostala 😀 😀 😀. Ale aj napriek tomu, ze nebola robena s laskou, je naaadhernaaaa 😉
@levandullka Ďakujem, si zlatá. Moje torty nikdy nevyzerajú tak, ako to bolo pôvodne v pláne, neviem, čím to je. Na túto som neplánovala dať šľahačku, ale pretože sa poznám, kúpila som hneď dve. A dobre, že som ich mala, použila som obidve! 😀
@h2 To tak byva, ani mne sa nikdy nic nevydari tak ako planujem 😅. Naposledy som sa pokusala o pavlovu a skoncilo to ako snehova placka, ale chutovo teda nebola zla… Viac takychto ,,dokonalych" diel najdes u mna v albume 😀
@levandullka Ďakujem veľmi pekne, ja si síce myslím, že je strašná, hneď je vidieť, že je to čistá amatérčina, všetko krivé a roztečené a aj toho všetkého sa mi na nej zdá priveľa, ešte k tomu tie ružové sviečky 🤐 , lebo iné som nezohnala. Našťastie sa aj vtedy všetci tvárili, že sa im páči. 🙂
@ellit ak ti ešte nik neodpovedal: http://varecha.pravda.sk/recepty/koprova-omacka...
keby sa ti stalo, že sa ti to zhrudkuje, tak to pekne ponorným mixérom vymixuješ na hladko, alebo aj normálnym sa dá , ak bude moc hustá , prilej mlieko či smotanu postupne a vymiešavaj
@womankc pozri link www.plantex.sk My sme boli aj v Trakoviciach aj v Bučanoch
Vyvar jeste z nedele... jinak mala ma chut na palacinky s marmeladou a ja si udelam pepu na gril s tim rozdilem ze nemam pepu ale obyc hermelin z kauflandu a nedam ho na gril ale do trouby 😀 😀 😀
@luciok mohla by si tam urobiť aj osie hniezda podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-v...
Ranajky ovsena kasa s klickami, ovocim a semiackami. Domace jogtove mliecko z kozieho mliecka s bananom a jahodmi.
Obed: Polievka z fazuliek mungo, adzuki, cervenej a zelenej sosovice. Pomiesane strukoviny preto, lebo mi ich syn zmiesal vsetky dohromady a na popolusku sa mu uz hrat nechcelo. 🙂
Bryndzove halusky. Salat co zahrada dala zo spenatu, rukoly, redkoviek a kuceraveho salatu.
Vecera: asi co ostalo z obedu.
Este sme v nedelu piekli spaldovu torticku so slahackovou a jahodami, a vcera 5 a pol rocny syn sam zamiesal na bublaninu - jeho vlastny recept: spaldovu muku rozmiesal s vodou, a trstinovym curkom, potom tam vylial smotanu, 3 vajicka, dosypal este raznej muky, skoricu, oregano, nakral cerstvy spenak, usypal sody bicarbony. Potom to cele spolu rucnym mixerom mixoval kym ho to bavilo. Zatial som mu nachystala plech, vylial to plech, naukladal jahody. Na moje prekvapenie bublanina je vyborna, doniesla som z nej aj do prace, vsetkym chutila.
@h2 Prekrasna torta a vyzera... na zahryznutie

Úplne najrýchlešie jedlo pod slnkom: špagety so smotanovo cesnakovo syrovou omáčkou s hráškom a kukuricou a postrúhaným syrom.