Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@silvinuska6 kraaasa,niet nad slovensku stravu...och mnam a slintam
dezert: vanilkovo-bananovy puding s hrozienkami 🙂
u nás dnes kyslá polievka a tieto rezne
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=55418
obed: treska (pecena v rure na oleji s bazalkou) so psenom (kasa uvarena s maslom a vegetou) a zelenou fazulkou (varena v parnom hrnci) 😎
ako robyte slivkove knedliky z odpalovaneho cesta?
dnes uvarila karfiol ,spravila polievku zeleninovú a obalila ,plus zemiaky
olovrant: nase oblubene spaldove palacinky s ganache kremom 🙂
U nas dnes paradajkova polievocka s cestovinovymi zajacikmi a sosovicovy privarok so zemiakmi a upiekla som klasicku, jednoduchu bublaninu ale za to s cerstvymi jahodami a ceresnami - uz som doslovo zozrala 4 kusky 😲 😎 😎
Porková polievka, domáca knedla, koprová omáčka, maso.
Draheho vecera- kkrupicova aksa s ribezlovou kvetinkou, obed minule -cicerova mixovana polievka so zeleninou, sparglove rizoto ( aj olivy,kukuricka a pre mojich masiarov aj opecene domace kuracie masko) so salatom.
Dnes paradajkova zo sacku ( bola som vecer moc unavena. A dnes cele doobedie u lekara) a cukinovo-zemiakova omacka s chlebom a vajickom nazvana "zabka" 🙂
@hatapkagb dakujem krasne 😀
@titkovamiriam a kde sa podla teba campilobacter nachadza ved sa nachadza v mase
naša večera zapekané bagetky s nivou a šunkou 🙂
Ahojte, u nás dnes šošovicová polievka a kuracia pečienka dusená, s ryžou a cviklou. Zajtra bude krémová pórová polievka a pečená bravčová krkovička, kyslá kapusta a domáca knedľa. Na zahryznutie nepečená torta z pochúťkovej smotany s jahodami.
@titkovamiriam precitam neskor,ale ja umyvam,vsetko maso a i zeleninu a ovocie. Plus i vrchnaky z flias,konzervy a veru uz som,zacala aj tegliky od vselicoho umyvat a i od mlirka ten vrch,cez co sa nalieva mlieko.
@azbestica
v traviacom trakte sa nachadza ,v mase na spracovanie a jedenie nema čo robiť-jedine že sa nedodržiava hygiena...
Campylobacter je rod termofilních, podmíněně patogenních bakterií. Mají velmi široké hostitelské spektrum. Vyskytují se v trávicím traktu člověka i téměř u všech domácích a u velkého počtu divoce žijících zvířat. Pro dospělou drůbež jsou většinou nepatogenní, přesto je drůbež považována za primárního rezervoárového hostitele. U člověka jsou patogenní invazivní kmeny kampylobakterů příčinou alimentární intoxikace, projevující se jako střevní infekce připomínající salmonelózu. Přenášejí se nepřímo kontaminovanými potravinami a vodou i přímo kontaktem. Na vzniku kampylobakteriózy se také podílí nedostatečná hygiena při ošetřování, chlazení a zpracovávání masa v domácnostech. Kampylobaktery přežívají na potravinách skladovaných v chladničkách, částečně mohou přežít i mražení. Jsou inaktivovány teplotou nad 48 °C, takže pasterizaci nebo vaření v kuchyni je inaktivuje. Při manipulaci se syrovým masem je nutné dodržovat základní hygienická pravidla.
Baby zajtra chcem robiť plnenu zapekanu cuketu, poraďte mám ju osupat?
naše raňajky praženica s cibuľou a kečupom, rohlíky 🙂
ahojky niaky dobry recept-vytiahla som z marazaku kuracie prsia a rozmyslam co s nimi?????????vdaka 🙂
@lovely_choice mozem poprosit recept na tie kokosove cookies
Dnes polievka slepy gulas a langoše a jahodovy kolacik s posypkou
@oksu inspirovala som sa tu, nech sa paci.... http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-paleo...
šalátová polievka, francúzske zemiaky 🙂
ahojte,dnes zeleninová s mrveničkou, pečené kuracie stehná na zemiakoch,šalát v sladkokyslom náleve 😉 😝
Ahojte, dnes po dlhej dobe mäso na šťave a zemiaky. Polievku nevarím.

@hatapkagb no konec....
@hasleerka ved toto,to bolo prve co sme sa na mikrobiologii učili!!!!