icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
18. jún 2014

@hatapkagb no konec....
@hasleerka ved toto,to bolo prve co sme sa na mikrobiologii učili!!!!

hatapkagb
18. jún 2014

@silvinuska6 kraaasa,niet nad slovensku stravu...och mnam a slintam

lovely_choice
18. jún 2014

dezert: vanilkovo-bananovy puding s hrozienkami 🙂

hasleerka
18. jún 2014

u nás dnes kyslá polievka a tieto rezne
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=55418

lovely_choice
18. jún 2014

obed: treska (pecena v rure na oleji s bazalkou) so psenom (kasa uvarena s maslom a vegetou) a zelenou fazulkou (varena v parnom hrnci) 😎

maura
18. jún 2014

ako robyte slivkove knedliky z odpalovaneho cesta?

adulikka
18. jún 2014

dnes uvarila karfiol ,spravila polievku zeleninovú a obalila ,plus zemiaky

lovely_choice
18. jún 2014

olovrant: nase oblubene spaldove palacinky s ganache kremom 🙂

firstbaby
18. jún 2014

U nas dnes paradajkova polievocka s cestovinovymi zajacikmi a sosovicovy privarok so zemiakmi a upiekla som klasicku, jednoduchu bublaninu ale za to s cerstvymi jahodami a ceresnami - uz som doslovo zozrala 4 kusky 😲 😎 😎

marlenka75
18. jún 2014

Porková polievka, domáca knedla, koprová omáčka, maso.

siska53
18. jún 2014

Draheho vecera- kkrupicova aksa s ribezlovou kvetinkou, obed minule -cicerova mixovana polievka so zeleninou, sparglove rizoto ( aj olivy,kukuricka a pre mojich masiarov aj opecene domace kuracie masko) so salatom.
Dnes paradajkova zo sacku ( bola som vecer moc unavena. A dnes cele doobedie u lekara) a cukinovo-zemiakova omacka s chlebom a vajickom nazvana "zabka" 🙂

silvinuska6
18. jún 2014

@hatapkagb dakujem krasne 😀

lovely_choice
18. jún 2014

a este foto ... 🙂

lovely_choice
18. jún 2014
azbestica
18. jún 2014

@titkovamiriam a kde sa podla teba campilobacter nachadza ved sa nachadza v mase

m_ij_ka
18. jún 2014

naša večera zapekané bagetky s nivou a šunkou 🙂

hyta
18. jún 2014

Ahojte, u nás dnes šošovicová polievka a kuracia pečienka dusená, s ryžou a cviklou. Zajtra bude krémová pórová polievka a pečená bravčová krkovička, kyslá kapusta a domáca knedľa. Na zahryznutie nepečená torta z pochúťkovej smotany s jahodami.

siska53
18. jún 2014

@titkovamiriam precitam neskor,ale ja umyvam,vsetko maso a i zeleninu a ovocie. Plus i vrchnaky z flias,konzervy a veru uz som,zacala aj tegliky od vselicoho umyvat a i od mlirka ten vrch,cez co sa nalieva mlieko.

titkovamiriam
18. jún 2014

@azbestica
v traviacom trakte sa nachadza ,v mase na spracovanie a jedenie nema čo robiť-jedine že sa nedodržiava hygiena...
Campylobacter je rod termofilních, podmíněně patogenních bakterií. Mají velmi široké hostitelské spektrum. Vyskytují se v trávicím traktu člověka i téměř u všech domácích a u velkého počtu divoce žijících zvířat. Pro dospělou drůbež jsou většinou nepatogenní, přesto je drůbež považována za primárního rezervoárového hostitele. U člověka jsou patogenní invazivní kmeny kampylobakterů příčinou alimentární intoxikace, projevující se jako střevní infekce připomínající salmonelózu. Přenášejí se nepřímo kontaminovanými potravinami a vodou i přímo kontaktem. Na vzniku kampylobakteriózy se také podílí nedostatečná hygiena při ošetřování, chlazení a zpracovávání masa v domácnostech. Kampylobaktery přežívají na potravinách skladovaných v chladničkách, částečně mohou přežít i mražení. Jsou inaktivovány teplotou nad 48 °C, takže pasterizaci nebo vaření v kuchyni je inaktivuje. Při manipulaci se syrovým masem je nutné dodržovat základní hygienická pravidla.

eva7780
18. jún 2014

Baby zajtra chcem robiť plnenu zapekanu cuketu, poraďte mám ju osupat?

nivi
18. jún 2014

@eva7780 naco? ja nikdy nesupem. dobre ju umy, vydlab, napln a sup do rury

m_ij_ka
19. jún 2014

naše raňajky praženica s cibuľou a kečupom, rohlíky 🙂

eva7780
19. jún 2014

@nivi dik 🙂

bembulka
19. jún 2014

ahojky niaky dobry recept-vytiahla som z marazaku kuracie prsia a rozmyslam co s nimi?????????vdaka 🙂

oksu
19. jún 2014

@lovely_choice mozem poprosit recept na tie kokosove cookies

lydia22
19. jún 2014

Dnes polievka slepy gulas a langoše a jahodovy kolacik s posypkou

lovely_choice
19. jún 2014

@oksu inspirovala som sa tu, nech sa paci.... http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-paleo...

m_ij_ka
19. jún 2014

šalátová polievka, francúzske zemiaky 🙂

lululka555
19. jún 2014

ahojte,dnes zeleninová s mrveničkou, pečené kuracie stehná na zemiakoch,šalát v sladkokyslom náleve 😉 😝

michaelamilan
19. jún 2014

Ahojte, dnes po dlhej dobe mäso na šťave a zemiaky. Polievku nevarím.