Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnesna desiata: rezance s makom 🙂
sparglova polievka,kuracie nozky pecene ,zemiakova kasa s cibulkou a opecene fazulky so slaninkou 🙂 manzelove zelanie 😀 dezert: jablkova strudla
pečen s ryžou a kminova polievka 😀
takže včera boli parené buchty "po našom"- nakrájaná knedľa + pučené jahody+granko+masielko
dnes cestoviny s hríbovou omáčkou.
http://poetryoflife.blogspot.sk/2013/05/spenato... s vajickom a paradajkova polievka so syrom
Bryndzová polievka a ryžový nákyp 🙂 🙂
Rajská polievka s ryžou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1427-raj...
Zienky poradte nejake recepty na kura - mame vela domacich kuriatok a uz neviem na aky sposob by som urobila. Nieco zdrave a pokial mozno nie velmi kaloricke 🙂. Najlepsie so zeleninou alebo tak… A este nejake napady na zemiakove recepty? Dakujem 🙂
práve som dopiekla tvarohovú štrúdľu 🙂
Dnes polievksa zo vcera a zeleninove rizoto 🙂
Ahojte, u nás sa dojedá šošovicová polievka zo včera a na podvečer je naplánovaná opekačka
Poradite niekto nejaky obedik na zajtra (bud nieco z kuracinky alebo zeleniny). Dnes sme dojedli zapekanu cuketu na plechu + varene zemiacky a zeleninovy salat. Ale uz ma absolutne nic nenapada, co zase na zajtra navarit....
U nas dnes zeleninová polievka s hráškom a kura na kari s ryžou- toto sme taaak dlho nejedli
@levandullka grilovane kura na soli, kuracie prsicka marinovane v jogurte, plnene kuracie stehienka, spiziky, kuracie lasagne so spenatom, zapecene kuracie casti so zemiackami,smotanou a syrom...
@dorotka2013 Dakujem pekne, idem googlit 😉
naša večera zapekané rohlíky so šunkou a kečupom 🙂
naše raňajky chlebíky s maslom, šunkou, a camembertom 🙂
raňajky: koláčik s posýpkou za 5 minút s postrúhanou hruškou,
obed: semolinové cestoviny s paradajkovo - mozzarellovou omáčkou
vyprazana salama v palacinkovom cesticku s hranolkami
500 g hydinová jemná saláma
3 vajcia,sol,3 až 4 polievkové lyžice kryštálového cukru
2 dcl mlieka,
cca okolo 200 g hladkej múky podla potreby hustoty cestíčka
zemiaky na hranolky lubovolné množstvo,podla potreby
očistíme si a umyjeme zemiaky a nakrájame ich na hranolky.Potom si dáme dole šupku zo salámy a nakrájame si ju na stredne hrubé plátky a obalíme si ich v hladkej múke.Spravíme si hustejšie palacinkové cestíčko a to tak že si dáme do misky alebo hrnca hladkú múku,sol,cukor,vajcia,mlieko a rozšlaháme suroviny či už vidličkou alebo ponorným mixérom ak je cesto málo husté pridávame postupne ešte hladkú múku za stáleho šlahania až kým je cesto dostatočne husté na obalovanie.Potom si dáme vyprážať hranolky do rozpáleného oleja na panvici do zlatista.Potom si dáme obalenú salámu v múke a cestíčku z oboch strán vyprážať do rozpáleného oleja v panvici,salámu vkladáme vyprážať obalenú priamo z misky či hrnca z cestíčka rovno do panvice.Vypražíme ju do mierne zlatista z oboch strán,pozor aby sa nepripálila na silnejšom ohni.
Ja idem robiť lievance,sosovicovu na kyslo už mam hotovu
zajtra bude vyprazany patizon,pyre a uhorkový šalat a v nedelu pečene maso, dusena červena kapusta,zemiakove knedle
mrkvovo hraskova polievka so struhanickou, palacinky s bananovo cokoladovou plnkou (nic speci-banan rozmixovany s kakaom)
Práve robím búček prepacovaný ze slaninu, červenú kapustu a kedlu k temu. Jen mi trochu dymí sporák, bude akoby prírodne zaudený. Dnes má múj Ringo narodzeniny, tak mu musím ulahodit. Mala by jsem už kominárov volat, leniví sú ždy buď lapia k pohostinstve, alebo ich vidzím v járku v tráve zgúlaných podvečer.
Ja jsem na maso, omlúvam se žádne potvory nejím, ani rostliny, nebodaje morské rasy, či mušle, to ma fakt desí už když to na mne z talíra kuká,.
krémová brokolicová polievka, domáce hamburgery
na kocky mlada zelena cuketa plus baklazan - pokvapat olejom a posypt bylinkami/cesnakom podla lubivosti - dat piect do nejakej zapekacky pod pokrievku na pol hodinu, potom este 10 minut odokryte
medzitym uvarit cestoviny - na ne dat to upecene a navrch lyzicu cottage cheesu (prekvapivo dobre a rychlo urobene)
do zvysnych cestovin na veceru bachnut konzervu tuniaka, olivky a postruhany syr
Ahojte kucháročky, dnes na obed mám omeletu z dvoch vajíčk a k tomu cuketu na masle a posypanú fetou.

Dnes rychlovka zapekane kur.prsia v syrovej omacke a varene zemiaky, polievka sladka fazulova s krupami🙂