Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mravvcek kuracie prsia si nakrajas na väčšie kusky natrela som ich tatarskou a pridala som dva struciky
cesnaku potom kuracie kusky obalím v hladkej muke a vypražím omacka: nakrajam si cerstve sampiony a dam ich dusit pridam trosicka vody a ked su sampiony udusene pridam smotanu a moze zahustit-ja davam namiesto múky sampionovu polievku (zo záhradky) dam len trocha zvýrazní hubovu chut a pekne zahusti 😉
A takto je vysledok 😉 🙂
@chocolatte1 bože, tie tvoje šaláty, vyzerajú neskutočne dobre, občas prihoď aj recept 🙂
Kočky,môžem dať briošky do silikonových košíčkov na muffiny?Upečie sa mi to?Ďakujem.
Ahojte, tak u nás má dnes dcéra obed zo včera - lososa so zemiakmi a uhorkou a keďže zostali rezance, tak som sa tu inšpirovala a spravila som pre seba rezance s makom.
Ahojky ... 😎 u nás včera grilovačka..dnes špíziky - 2 druhy mäsa,zemiaky,slaninka a cibuľa... uhorkový šalát a pečiem perník 😉
Ahojte, vcera bolo pecene kuriatko a ryza, dnes polievka sosovicova na kyslo a tekvicovo-zemiakove placky. Ako dezert smotanovo-ovocna torticka, kedze dnes ma nas Damianko meninky :-
Ahojte, mamina mi doniesla zo záhradky cukinu tak som pozrela, čo z nej spraviť našla som toto: http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketova-fitne...
neskutočná chuť a zdravšia verzia :D
My sme sobotu trávili pri vodnom diele, tak na obed bola sáčková + špekáčky s chlebíkom, na večeru vajíčkové halušky, a piekla som cesnakový posúch.
v nedeľu bola paradajková polievka , bravčové rezne + opekané pažítkové zemiačky a zmrzinka a vinea....
Od dnes sú deti u svokruši tak varenie bude také striedme.
Gulášová polievka, kuracie prsia so šunkou a syrom, ryža, mrkvový šalát , jablková štrúdla.
Ahojte, včera som robila Važeckú pochúťku - mäso na leči so zemiakovými plackami, takže dnes dojedáme a hľadám tu inšpiráciu na zajtra
domaca cokoladova zmrzlina 🙂
Ešte som si v tej horúčave na seba uplietla bič a pečiem palacinky. Tá Tvoja zmrzka by mi teraz bodla určite viac @lovely_choice 🙂
slivkový koláč 🙂
U nás sme dnes dojedli mäsovú polievku s pečienkovými haluškami a zapečené karé so smotanou a strúhaným syrom, zemiaková kaša a miešaný zeleninový šalát. Na zajtra plánujem bryndzové halušky a karfiolovú polievku. Máme dosť skorých jabĺčok, tak som urobila nepečenú jablkovú tortu so šľahačkou.
@daniela15 je to úplne jednoduché - šalát si namiešam z toho, čo nám chutí alebo v Lidl-i kúpim už hotovú zmes šalátu+ pridávam ešte ľadový šalát a cherry paradajky, spravím zálievku tiež dostať v Lidl-i rôzne druhy a vmiešam k šalátiku. Kuracinu dávam do marinády - originál marináda na kurča od Thymos a potom prudko opečiem na panvici. Drezing - 100 ml bieleho jogurtu, 100ml kyslej smotany a dochutím podľa toho na čo mám chuť najčastejšie robím cesnakovo-bylinkový. Bagety prerežem na polky na malý tanierik nalejem olivový olej poprášim bylinkovým maslom a do toho bagetky omočím, šupnem na horúcu panvicu a rukou pritlačím, stačí na pol minútky a sú chrumkavé. Naložím na tanier a len sa po ňom zapráši 😀
@daniela15 ešte som zabudla na cestoviny - môžu a nemusia byť ja si nedávam, ale manželovi robím aj s cestovinami. Najlepšie sú Podravka tie milujeme
Hrnčeková bublanina s ovocím
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/898-hrnc...
kuraci prkelt a zemlovka ostalo aj na zajtra 🙂
večeru nám dnes pripravil ocino obložená misa (debrecínka, malokarpatská saláma, oštiepok, korbáčiky, rajčiny, paprika, uhorka), bageta z chlebového cesta 😉

vajíčkový šalát s chrenom