icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
23. júl 2014

dnes "chudobný" zemiakový šalát a údené, ja iba šalátik - milujem všetky druhy

monacanka
23. júl 2014

dneska sosovicova polievka na kyslo so zemiakmi klobásou a udenymi rebrami, plnene papriky so sunkou tavenym syrom vysmazene na oleji k tomu mame pecivo

veroninna1
23. júl 2014

Cuketovy privarok s parkami

lucinka1212
23. júl 2014

@daniz Ďakujem vyskúšam 🙂

mili7
23. júl 2014

@lucinka1212 Vďaka 🙂

slimstar
23. júl 2014

Marináda na grilovanie na všetky druhy mäsa
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/842-mari...

denisakozar
23. júl 2014

@ivetka1981 mohla by som poprosit o recept na sunquickovy kolac, dakujem.

denisakozar
23. júl 2014

@ivetka1981 dakujem, urcite ho upeciem 🙂

pipistrel
23. júl 2014

Na obed dojedačky, poobede som upiekla kysnutý slivkový koláč ;)

hyta
23. júl 2014

U nás karfiolová polievka a klasické rezne z kuracích vykostených stehienok, zemiaková kaša, zeleninový šalát. Máme skoré jablká, ku kávičke obrátený jablkový koláčik.

zklimekova
23. júl 2014

Náš dnešný obedík syrová polievka so zemiakmi a hranolky, ryža, lečo a kuracie stehienka, pečené pekne spolu 😉

evulienkaslx
23. júl 2014

rajcinova poliecka s hoblinami parmezanu, a kedze som mala chut na nieco "lahke" tak som si dalal grilovanu domacu klobasku 🙂

lenkaleg
23. júl 2014

ahojte, my dnes pecene udene koleno s chrenom a s varenymi zemiakmi v supke a aj pecenymi - to pre mojho muza., zeleninova polievka, uduseny karelab s vajickom a hriankou a slivkovo makovy kolac http://www.tajomstvomojejkuchyne.sk/portfolio/s...

vilsonka
23. júl 2014

Bravčové na rasci s tarhoňou🙂

m_ij_ka
23. júl 2014

naša večera bruschetta mozarella, rajčiny

tinuskaha
23. júl 2014

dnes kapustova polievka cukinove placky pecene v rure a urobila som aj spaldove buchty na pare so slivkovym lekvarom 🙂 budu aj na zajtra 🙂

doma1
23. júl 2014

@monikaresovska prosim Ta o receptik na tu polievocku cuketovu, ak mas volakde ulozeny,,,,vdaka 😉

chocolatte1
23. júl 2014

Na obed boli plnené kuracie prsíčka dubákovou praženičkou s ryžou a toto večera pre mojich miláčikov palacinky s nutelou.

monikaresovska
23. júl 2014

@doma1 Fantastická krémová cuketová polievka so slaninkou a krutónmi

POTREBNÉ PRÍSADY

1 cuketa (ja som mala asi polmetrového obra, tak som dala polovicu), 1 mrkva, 2 zemiaky, 1 cibuľa, olej, slanina, zeleninový bujón, sladká smotana (najlepšie je aspoň 30%, ale ak to chcete mat dietnejšie, tak aj na varenie), mletá paprika, 1 PL sójovej omáčky, soľ, korenie, vegeta, strúhaný muškátový oriešok, 4 strúčiky cesnaku, šťava z polovice citróna. Na krutóny: 1 rožok, trochu oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame si slaninku a s troškou oleja ju vyškvaríme. Keď je pekne do hneda upražená, vyberieme ju z oleja a odložíme bokom
Do masti, v ktorej sme škvarili slaninku pridáme 1 nakrájanú cibuľku a do sklovita ju upražíme.
Očistíme cuketu, rozkrujíme ju a lyžicou vyberieme semiačka. Očistíme aj mrkvu a 2 zemiaky. Všetko pokrájame na kocky a pridáme k cibuľke. Chvíľku restujeme.
Zeleninu zalejeme horúcou vodou, tak aby zakryla všetku zeleninu a pridáme bujón. Necháme pekne povariť do mäkka (asi 20 min. - 1/2 hodiny).
Kým sa nám polievka varí, pripravíme si krutóny. Nakrájame rožok ( alebo žemľu, toustový chlieb) na kocočky a opražíme na troške oleja na panvici.
Keď je všetko uvarené, posypeme polievku mletou paprikou, aby mala peknú farbu a rozmixujeme ponorným mixérom.
Rozmixovanú polievočku necháme chvíľočku prevrieť, ak sa vám zdá príliš hustá, zrieďte ju vriacou vodou. Ja som mala konzistenciu úplne akurátnu, nemám rada také polievky, ktoré vyzerajú ako detská výživa alebo puding. Do polievky pridáme 1 PL sójovej omáčky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme vegetu a nastrúhame trošku muškátového oriešku. Vlejeme smotanu - ja som mala 200 ml. Ja si dávam smotanu zohriať do mikrovlnky, keď ju vlejeme studenú, môže sa zraziť. Polievku odstavíme, pretlačíme do nej 4 strúčiky cesnaku, do pohárika vytlačíme šťavu z citróna (tiež ju dajte do mikrovlnky ohriať) a podľa chuti vlejeme do polievky. Ja som dokonca ani citrón nemala, tak som imrovizovala a zmiešala som trošku citrodeka s vodou.
Polievočku servírujeme tak, že ju na tanieri pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme pár kúskami opraženej slaninky, ktorú sme si robili na začiatku a pridáme krutóny. Alebo si môžete pridať čo chcete, napr. strúhaný syr, balzamico, bylinky, semiačka... Uvidíte že zmizne závratnou rýchlosťou 🙂

marlenka75
23. júl 2014

Zeleninová polievka, bryndzové halušky.

doma1
23. júl 2014

@monikaresovska dakujem moooc, urcite ju vyskusam 🙂

rendita
23. júl 2014
mami.sk
23. júl 2014

@1tinulienka1 prečo odvahu???

lovely_choice
23. júl 2014

zienky, konecne som vas docitala ... varili ste same chutne jedla, su to skvele inspiracie 😉

tinaaa84
24. júl 2014

No ja som včera robila fazuľovú kyslú polievku, špaldové halušky s perkeltom a špaldovo-nektarinkový koláč (nektarinky sú už z našej úrody). A konečne sa tešíme z našej úrody, zatiaľ vo veľkom zbierame šalátové uhorky a cherry paradajky. Dnes budeme dojedať, lebo som navarila aspoň na 2 dni, keďže sa mi nechce stáť v tom teple každý deň pri sporáku.

m_ij_ka
24. júl 2014

naše raňajky domáca treska, rohlíky

kamajka
24. júl 2014

@tinaaa84 paraaaada,skoda,ze moje deti nevedia prist na chut vyrobkom zo spald.muky:-(. Ja dnes len tak pol hodku budem pri sporaku,vajickova polievka a spagety so syrovou omackou budu🙂. Mojim nechuti jestv tomtoteple,tak nevyvaram🙂 pekny den zienky

lucianka01
24. júl 2014

ja som si navarila včera, aby sme dnes mali volný den a mohli íst s detmi von. Takže k obedu majú hrstkovú polievku, maso so slaninkou a kyslou smotanou s haluškami (niečo výborné, manžel sa nevie dojest) a ja si dám bryndzové halušky, nech sa doje bryndza. Na večeru budú mat chleby s vajíčkovou nátierkou. 😉