Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Cibulová polievka, francúzske zemiaky, kyslá uhorka.
Ahojte, písala som o plnkách a spomenula som hrbaté rezne. Dodávam recept, našim doma veľmi chutí. A davita pýtala recept z húb, tak tu je:
asi 750g vykostených kuracích pŕs bez kože, mleté čierne korenie, soľ, 1,5dl oleja.
PLNKA:
250g čerstvých húb
1 cibuľa
2 vajcia
2 staršie pečivá
1dl mlieka
soľ, korenie, mletá červená paprika, drvená rasca, vegeta, majoránka
150g strúhaného syra
Prsia naporcujeme na menšie rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a na malom množstve tuku z oboch strán opečieme. Poukladáme do pekáča. Očistené a umyté huby nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu speníme na oleji, pridáme huby a dusíme ich, kým sa neodparí voda. Pečivo nakrájame, zalejeme mliekom, vyžmýkame a pridáme do hubovej masy s vajíčkami a koreninami (asi pol lyžičky z každého korenia). Plnku premiešame, na každý rezeň navrstvíme lyžicu, posypeme strúhaným syrom, podlejeme troškou vody a upečieme v rúre (asi 20 minút). Podávame s ryžou.
Dúfam, že som vás inšpirovala.
Hovadzí vývar s rezancami, zemiakový šalát, pečená kačica, smetanová dorta.
mali sme plnenu papriku v paradajkovej stave. nezahustene.
tak my dnes zemiakovy privarok a malej cestovina s koprovou omackou... 🙂
Naše raňajky: makové lokše a na obed dojedáme zo včerajška: šošovicová polievka, kuracie mäso v smotanovej omáčke s cestovinou.
Pomooooc rozpadava sa mi plnka z peceneho kralika, cim to mozem zachranit? asi som neodhadla pomer surovin.. 😅
Hokaido polievka, špaldové palacinky s tvarohom a džemom (pre štíhlejšiu časť rodiny aj šľahačka) 😀
My dnes zavarame leco,broskyne a jablkovobroskynovu vyzivu,takze rychlovky 🙂 : porkova polievka so sladkymi zemiakmi a vlockami,z mrazaku parene buchty s domacim marhulovym lekvarom a masielkom a vari sa cely hrniec kukurice 🙂
My fasirku a zemiak.kasu a salat z rukoly 🙂
U nas dnes kremova karfiolovo-zemiakova polievocka s chlebovymi krutonmi a struhanym syrom a hrachova kasa - ockovi aj s klobaskou 🙂
Vajickova polievka,morcacia rolada plnena zeleninou a šampiónmi s ryzou,uhorkovy šalát a akože dezert cokoladovo-cernicove muffiny.
rajčinová polievka so syrom, hranolky so syrom, kečup
Ahojte.Nemate odskusany ale fakt dobry recept na domace samrole?trubicky s penovou plnkou.Poprosim cely recept aj na cesto,kedze tu nemam listkove cesto.dakujem pekne.
Ahojte zienky.chcem spravit omacku na cestoviny ale aby ju mohla zavarat. Poznam len zhruba nazov ze madarska omacka. Hm ale na nete som nic nenasla tak ak mate nejaku dobru overenu omacku na zavaranie na spagetky.
Hrnčekový koláč s kúskami čokolády
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/786-hrnc...
@bambulka82 my ho mame radi vyprazany..ale aj placky sa z neho daju robit. Ja dakedy aj na rybu robim taky mix:ryba,paradajky,patizon,cesnak,cukina,baklazan..prosto mix toho,co mam.
A robila som aj patizonovy paprikas...
dobre ranko zienky. tak ja som sa cez tyzden venovala zavaracej cuketovej manii. takze: 4 davky uncle bens z cukety, cuketova omacka na cestoviny. dnes varim ja: vyvar z morcacich krkov a hovadzieho maska s nitovkami, kuracie prsia na paprike a paradajke s ryzou, kurca na smotane s kolienkami 🙂
dobre rano prajem dneska mame slepaciu polievku s rezancami, bravcovu pecenu krkovicku so stavou a zemiakmi k tomu a zakusky z cukrarne nechcelo sa mi vypekat
dnes živánsku a klasika vývar
Dnes kuracia polievke, madarský guláš s knedľou a jablkové pité zo špaldovej muky
Zeleninovy vyvar, plnena paprika v paradajkovej omacke, knedla 🙂
naše raňajky maslové rohlíky, vajíčka na tvrdo, príloha rajčiny, paprika

@bzuco ja som dnes robila take sote,nakrajala na sliziky prsia,opiekla na oleji,sol,korenie,trosku sojovej horcica,kecup,kukurica,hrasok,ak treba doliat vodu ,aby bolo trosku na stave,nechat povriet a na koniec som pridala smotanu na varenie...k tomu ryza...