Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Banánová bábovka 🙂
http://www.dobre-recepty.sk/detail/41294-banano...
My dnes bryndzova polievocka a kuracie rezne na prirodno so sampinomni+tarhona🙂
práve sa nadžgávam škvarkovou pomazánkou(bez chleba) a cuketovým lečom...
naša večera orechový a tvarohový závin, kakao 😉
Krémová zeleninová polievka, špagety Carbonara.
tri druhy domácej pizze, vanilkovo- smotanové poháre s posledným bobuľovým ovocím a lesnými jahodami a jablkové pité, na večeru domáce rožky s domácimi pomazánkami
naša večera drožďová nátierka, rohlíky, 🙂
No a co zajtra varite????mam vybrate kare,ale co dalej😀
Ja som vcera varila veeeelky hrniec novorocnej kapustnice.Manzel ju miluje,tak ju vzdy varim na tri dni.Zajtra len kuraci vyvar.Bez neho ja nemam nedelu 🙂
tak dneska slepacia polievka s rezancami pecene kuriatko s plnkou k tomu zemiaky, ryza , kompot alebo kysle uhorky a kolac este ostal pernikovy je tam este pizza zo vcera nech sa to vsetko podojeda na veceru spravim asi detickam puding
fazulova mliekova a palacinky-plus vyskusam dnes aj na sladko aj so syrom a sunkou palacinky ..... minule mi na navsteve celkom chutili...
pečená cvikla s cesnakom, balzamikom, majoránom a chlieb
Hovädzia polievka s rezancami, hovädzie rizoto so zeleninou a postrúhaným syrom.
Múčnik: ešte zostal jablkový koláč s čokoládovým krémom a práve pečiem korpus na parížsku tortu, zajtra máme oslavu 🙂
dnes mame mexicky gulas zo sojoveho mäsa,ryzu a uhorkovy salat 😉
Dnes šošovicová polievka, plnene kuriatko, zemiaky a zeleninovy salat a ako kolacik jablkove pité
bravcova panenka so sampinonovou omackou+zemiakova kasa, vcera som robila stavnaty ananasovy kolacik-tzv. orgazmus, mnam, ale uz som sa ho prejedela pomocccc 😀
Dnes u nás kurací vývar so zeleninkou, mäskom a cestovinou. Zo včera zostali pirohy a paprikovo-hubové rizoto, tak sa dojedá a upiekla som obrátený jablkový koláč, ale z celozrnnej múky.
BABIČKIN OBRÁTENÝ JABLČNÍK
Potrebné suroviny: 10 stredných jabĺk, 5 vajec, šálka hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 šálky mlieka, 1/2 šálky oleja, 2 šálky polohrubej celozrnnej múky, 1 prášok do pečiva, škoricový cukor,
na polevu: maslo, kakao, cukor, mlieko,
Je to jednoduché: Na plech položíme papier na pečenie. Na papier nastrúhame jablká. Posypeme škoricovým cukrom. Jablká necháme odpočívať a urobíme cesto. Vymiešame žĺtka s hnedým i vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho miešania prilievame olej, múku, mlieko a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme na postrúhané oddýchnuté jablká so škoricou a rozotrieme. Pečieme rýchlo asi 20-25 minút pri teplote 180°C. Upečený koláč necháme vychladnúť. Zoberieme veľkú dosku, na ktorú koláč prevrátime. Najprv položíme papier na pečenie cez celý vychladnutý plech a prikryjem doskou. Celé to otočíme, aby sme mali koláč na doske. Mastný papier z povrchu koláča pomaly odstránime. Maslo, kakao a práškový cukor vymiešame na miernom ohni. Potom pridáme studené mlieko a ďalej miešame do hladka.. Čokoládovú polevu rozotrieme na koláč. Môžeme krájať a podávať.
Dnes máme skvelý dezert Čokoládové rezy 🙂
http://www.dobre-recepty.sk/detail/41298-cokola...
U nás včera kuracia polievka s rezancami, ovocné gule s marhuľami. Na nedeľu polievka ešte zostala a ku nej pstruhy na masle, opečené zemiaky a zeleninový šalát. Ku kávičke rezy s parížskym krémom.Všetkým peknú nedeľu.
Kurací vývar s domácimi rezancami, hovadzí guláš, domáca knedľa, tiramisu.
naša večera lievance s jahodami, šľahačka, granko 🙂
vcera a dnes kuraci vyvar zo stehna a nas oblubeny kuraci perkelt s cestovinou 😉
zeleninova polievka, pecene kura, ryza, paradajkovy salat

U nás dnes polievka z tekvice hokaido posypaná opečenými slnečnicovými semiačkami a plnená paprika. 🙂