Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kuracie prsia s ananasom a ryzu mnaaaam
@trasko mohla by som poprosit recept? Dakujem
Ahojte dnes len kuracia polievka a pecene kura so zemiakmi a zajtra s ryzou🙂
@lucianka01 samozrejme...robila som podla tohto receptu,ale som robila z jednej davky jednu vianocku z deviatich pramenov 🙂 ja mam staru ruru plynovu,co bola klasicky montovana v panelakoch z 80tych rokov,tak si pecenie musim strazit kadejak,tak som stastna,ze su takto pekne 🙂 paci sa recept .... http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn...
@trasko velmi pekne dakujem, zajtra vyskúšam 😉 🙂
@lucianka01 nemas za co .potom mi posli fotozu ak mozes....som zvedava ako vyzera v novsej rure....🙂
@trasko nie je problém, ja mám vstavanú elektrickú, som zvedavá ako ju upečie 😉
@lucianka01 tú vianočku sme tu robili už viaceré a vždy bola chválená , tak pohodové pečenie prajem 🙂
ahojte u nas dnes brokolicove fasirky so syrom
vcera: tvarohove rezance so slaninkou zapecene v rure, dnes lasagne. Ja robim vlastne len akoze skoré vecere, kedze kazdy (okrem mna) sa naje v skolke, praci ...zvysky davam muzovi na druhy den do prace,kedze zialbohu menu odmieta.
Vcera som robila aj skoricove slimaciky dcerke do skoly
My dnes brokolicova polievka s mrkvou a petrzlenom, telacie na prirodno a pucene zemiaky.
Na veceru bude ryza a spiziky - bravcove na kocky, por, slaninka... a to bude aj zajtra na obed s dnesnou polievkou... 😵
U nas dnes spagety bolognese a hokaido kremova polievka a ovocno-tvarohovy zakusok, vecer cakame navstevu,tak snad bude chutit 🙂
večera: zeleninová polievka (karfiol, mrkva, petržlen) so semoliovými rezancami, čo ešte zostali z nedele.
naša večera tiramisu
Hrachovo mrkvová polévka
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/934-...
Babiččiny pohádkové buchty /výbornééé/
Suroviny :
polohrubá mouka 600 g
mléko 250 ml
olej 200 ml
vejce 2 kusy
krystal. cukr 3 pl
sušené droždí 8 g
sůl špetka
prdopeč 1 balíček
Postup :
Těsto si necháme vymísit a vykynout v pekárničce.
Po vykynutí těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverce a naplníme /maková, tvarohová, povidlová/
Hotové buchty máčíme v rozehřátém oleji a dáváme do pekáče. Necháme ještě 20 minut kynout.
Pečeme na 150 ° asi 50 minut do zlatova. Hned po vytažení z trouby potřeme mlékem, aby změkly. Vyjde nám asi 30 buchet.
tak ja nakoniec dom plány zmenila totálne. Uvarila som zajačí perkelt - dala som soľ, papriku, kurkumu , čk, nk a zahustila som s kyslou smotanou, k tomu som urobila celozrnné halušky / miešaná celozrnná s hladkou/, polievočka zo zajačích kostí - strúhaný zeler, strúhaná mrkva, pór , ovsenné vločky, zahustené trošku detskou krupičkou , koláčik som nestihla,
zachraňovala som našu micu , ktorej sa podarilo rozbiť sivý lak na nechty , takže som sa najprv snažila mierne sfetnutú miňku očistiť odlakovačom a okúpať za silného a intenzívneho protestu 😀 , no a potom som musela ten lak odlakovať z polky chodby ,potom utíšiť revúce dieťa , ktoré sa buchlo o vaňu a nakoniec skrotiť pubošov , no a teraz si uživam trošku nočného ticha pri gilmorových dievčatách
naše raňajky musli s mliekom
U nas dnes kysla fazula a sebe som uz uvarila kuslu hribovku.....tu ja mozem hockolko.....zostala polka vianocky 🙂
Ja robim cesto v dom.pekarni a stale mam nakupene v zasobe susene drozdie...najradsej mam lastovicku,predavaju v kauflaci napr.dam najprv tekute veci,nasypem na to drozdie,potom muku,hrozienka a sol navrch...ak robis rucne z normalneho drozdia tak najprv kvasok a potom miesit.nechat kysnut,zapliect,znova podkysnut ja nahavam pol hodku a piect
@jasminet

fazulova na kyslo a palacinky