icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

drobik1
17. mar 2011

my dnes od vcera ryza a mäsko na zelenine a dezert bude asi puding coko s piskotami a jahodami..mnaaam 😀 😀 😀

beruska.zuzanka
17. mar 2011

@vinka to sú aké tie rožky? 😕 poznám len šalát 😎 dííííííííík 😵

traktor
17. mar 2011

ahojte, u nas dnes grilovane kura a zapekane zemiaky, zeleninova polievka a mala som bôcik, tak je peceny a druhy som opaprikovala...budeme mat do coho chodit...zbohom dieta 😀

vinka
17. mar 2011

@beruska.zuzanka no ja som korenie zaziky dala do kysnutého cesta.nemala som pizza korenie mali byť pizzové tak budú zazikové 😀 😀 😀 😀 Nemusela som dať žiad ne to nieje podmienka ale chcela som skúsiť a uvidím aké budú.To len z polovičnej dávky na skúšku som spravila.Druhé budú majonézové 😉

beruska.zuzanka
17. mar 2011

@vinka fííhaaaaaaaaaa 😕 😵

daniz
17. mar 2011

pizza....

misinn
17. mar 2011

peceny bocik so zemiakovou kasou a salatikom 😀

murinka
17. mar 2011

ja som dnes robila vyvar a rizoto 🙂

vinka
17. mar 2011

@beruska.zuzanka no zlé to isto nebude.Ked máš rada korenie zaziky tak to bude voniať a chutiť po zaziky.Tam niet čo pokaziť.Jedine to prehnať s korením. 😀 😀 😀 😀 A to sa mi isto nestalo lebo som dala jednu č.lyž 😉 A čerstvé rožky sú u nás nenormálne na dračku 😀 😀 😀

vinka
17. mar 2011

@murinka aký vývar?Lebo ja mám kurací a rizoto.Máme rovnaké chute asi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kibuk
17. mar 2011

@mia258 ahoj napis receptik kolacika diki 🙂 🙂

miriamr
17. mar 2011

dnes hŕstková polievka, pečené kura, slovenská ryža a sladké ešte neviem 😒

mia258
17. mar 2011

@kibuk ahoj.
Veľmi rýchly koláčik, nenáročný, môj akurát tuhne v chladničke 😉

Na cesto: 120g piškót, 100g práškový cukor, 2lyžice kakaa, 3lyžice rumu (nemusí byť, pokiaľ ho robíš pre deti, ale dodá dobrú chuť a vôňu), 40g masla, mlieko, čokoláda na povelu (ja zvyknem roztopiť bielu čokoládu, ale môžeš poliať hocičím)
Na plnku: 150g masla, 150g práškový cukor, 150g kokosu

Piškóty najemno pomelieš, pridáš cukor, kakao a maslo. Prileješ rum a trochu mlieka (toľko, aby si z toho urobila hmotu). Odložíš na pol hodinku do hladničky.
Urobíš si plnku - maslo + práškový cukor + strúhaný kokos, dobre premiešaš a tiež odložíš do chladničky.
Stuhnuté cesto potom rozvaľkáš, do stredu položíš plnku a zroluješ. Znova dáš do chladničky, až kým ti roláda nestuhne úplne, potom už len poleješ čokoládou a nakrájaš na plátky 😵
Poobede ku káve je výborný, a keď k nám prídu švagrinej deti, tak do toho chodia až kým celý nezjedia 😉

morca3
17. mar 2011

fazzulova na kyslo +udene rebra +zemiaky varene v šupke a kysla kapusta 😉

kibuk
17. mar 2011

@mia258 super dakujem 😵 😵 😵 a maslo-hera,cera,palmarin alebo obycajne?

mia258
17. mar 2011

@kibuk ja dávam obyčajné 😉

rabiva
17. mar 2011

"kotlíkový guláš" v tlakovom hrnci 😝 a palacinky s nutelou 😎

kibuk
17. mar 2011

@mia258 taaak ja si kolačik spravim,ale dnes uz nie ale chute narobene 🙂 🙂 😉 😉

slamienka
17. mar 2011

babenky, nikde nemôžem nájsť recept na marhuľové be-be rezy.... Nemá niektorá z vás receptík? Dakujem 😅

mia258
17. mar 2011

@kibuk ja som svoj už poliala čokoládou a polovicu nesiem ku svokrovcom 😎

lucustek
17. mar 2011

u nas dnes fazulova polievka a segedinsky s knedlikom 😀

jenie123
17. mar 2011

kuracie masko v smotanovej omacke so sampinonmi a k tomu zemiakove pyre..

babullka1
17. mar 2011

my dnes kapustne halusky u svokry 🙂 takze som nevarila...ale mam v ladnicke kuracie rezne....na veceru nachystane..alebo bude pizza arezne az zajtra,uvidime na co budeme mat chut 🙂

murinka
17. mar 2011

@vinka my mame hovadzi vyvar 😉

titkovamiriam
17. mar 2011

granatír-uhorkový šalat so smotanou-polievka porková 🙂

ilijanka
17. mar 2011

prosím o radu- potrebujem recept na kuracie rezne naložené do nejakej dobre marinády, aby to môj muž v sobotu iba vytiahol a vypražil na panvici- prídu mi totiž svokrovci a ja budem v práci celý deň, tak musím mu niečo nachystať, ďakujem...

titkovamiriam
17. mar 2011

@ilijanka
Potrebujeme:
kuracie rezne, vajíčko, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru, karí korenie, čierne korenie, worcester, sójovú omáčku

Ako na to:
Z uvedených surovín pripravíme marinádu, do ktorej vložíme pripravené kuracie rezne.
Necháme aspoň jeden deň v chladničke odstáať. Na panvici zohrejeme olej a vyprážame, stačí krátko 3-5 minút.

alebo:
Kuracie prsia, 4-5 vajec, 2 PL kečupu, 1 PL horčice, 1 PL sójovej omáčky, 1 KL soli, vegeta, majoránka, mletá červená paprika sladká aj štipľavá, mleté čierne korenie

Ako na to:

Kuracie prsia si pokrájame na rezance. Marináda: Vajíčka rozšľaháme s kečupom, horčicou a sójovou omáčkou. Pridáme ostatné koreniny z každého za malú kávovú lyžičku a poriadne premišame. Naložíme mäso, premiešame a necháme 24 hodín stáť v chladničke. Potom len opečieme na panvici a podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi.

alebo:

Mäso jemne naklepeme uložíme do marinády.Marináda: Smotanu vymiešame s vajíčkami a korením, vegetou, prípadne aj s pretlačeným cesnakom. Do toho vložíme naklepané mäso, dáme minimálne na 12 hodín do chladničky, potom rezne vyberieme, obalíme v strúhanke a vypražíme v rozpálenom oleji.

beruska.zuzanka
17. mar 2011

cestovinky zapekané s brokolicou, baby karotkou, kukuričkou podusenými na cubuľke, zaliate je to smotanou s vajcami a postrúhaným syrom, ochutené bio vegetou, tymiánom a vrch ľahúčko poprášený grilovacím korením, mňam, je to skveléééééé dozlatova zapečené 😵 😵 😵

ilijanka
17. mar 2011

@titkovamiriam ďakujem, na Teba sa dá vždy spoľahnúť 😉

beruska.zuzanka
17. mar 2011

@titkovamiriam super receptíky na kuriatko 😵 😵 😵