Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naša večera lievance s malinami a šľahačkou
Jablčné rezy recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1510-jab...
@verka18567 ahoj ako robis tu omacku z parkami ? 🙂
@natal12 ahoj tak na oleji spenim cibulu cesnak pridam parky olivy zalejem pretlakom vodou kecupom.a dochutim vegetou korenim bazalkou a korenim na spagety a to je vsetko🙂
U nas dnes paradajkovo 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4837 Ja to robim z paradajkoveho coulis. A polievka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40893 Obidvoje velke mnamky 😎
Takže v sobotu bola šošovičková polievočka , bravčové rizoto so zeleninkou + syr
v nedeľu bola šampiňónová polievočka a br.po znojemsky + tarhoňa
dnes dojeme.
My sme mali zapekanu brokolicu so zemiakmi a karotkou posypane syrom🙂
"držkova" polievka z hlivy ustricovej , zo včera rezniky z ryžou
dnes dojedačky z víkendu opekané zemiačiky s pečenými domácimi jaterničkami a krvavničkami s domácou čalamádou a domáce pappardelle s tekvicovo-gaštanovou omáčkou posypané opráženými semiačkami, dezert sa zjedol včera a dnes zdobím medovníčky
Dnešný obed pečené kuracie vrchné stehná s kyslou kapustou.
Pekný deň všetkým 😉
v piatok medové kuracie prsia s kokosovou ryžou, v sobotu zapekané zemiaky s cuketou a včera (a dnes) zeleninková polievočka s haluškami, kuracie prsia so šunkou, syrom a ananásom a k tomu ryžu a keďže má tatinko narodeniny, urobila som ako koláčik ku kávičke sandokanové oči 😉 😉 😉 myslela som, že mu pribalím aj do práce, ale neostalo...
ahojte ja som robila v sobotu hlivovú polievku, spenila som hlivu , cibuľu a jeden veľký pór, petržlen a mrkvu, zeler, na masle zaliala vodou, pridala čk, nk, tuším aj trošku kmínu a uvaria potom dala liate halušky a petržlenovú vňať , bola aj na nedeľu a bola vynikajúca
v sobotu som robila pečenú sekanú a zemiakové pyré k tomu šalát - biely jogurt, čk, soľ, jablko , zeler na jemno nastrúhaný, mrkva, stopkový zeler a kúsok čerstvej kapusty
v nedeľu som robila zapekané bravčové / krkovička /
na pekáč som dala jeden veľký pórna kusy, dve veľké jablká nakrájané na kúsky , červená hrubostenná paprika na kúsky na to som poukladala mäsko osolené a okorenené korením kebab natur, naliala som na to smotanu naukladala jednu domácu klobásu nakrájanú a nasypala strúhaný syr a nechala zapiecť
k tomu bola čerstvá čalamáda, čo som robila deň predtým / už bola dobrá a nesterilizuje sa / - kapusta, mrkva, uhorka, cibuľa , paprika / červená a oranžová / , vyšla super .......
dezert robila najmenšia dcérka, ktorá sa rozhodla, že uvarí ona dezertík, " lebo to sa tak robí k obedíku" a musíme zavolať aj babku , lebo máme adventný venček a to je oslava hehehhehehehehh takže chudera svokra sa musela na dezertík trepať ako vysvitlo s boľavým kolenom, ale aspoň si dala aj kávičku a posedela a malá bola spokojná
ja som ešte urobila taký akože natur koláčik - dala som detskú krupicu, hl. múku, kokos, jemné vločky, hrozienka, vlašské orechy nahrubo drvené, mlieko , olej , pdp, dve vajcia no a keby som ho nezabudla vytiahnuť kedy som chcela tak by bol super, teda je taký chrumkavejší , ale všetkým chutí, tak je to OK 😀
náš dnešný obed vajíčková polievka, bryndzové halušky so slaninkou
opat som davnejsie neprispievala. tak aspon pridam foto za posledny tyzden
1.dusene hovadzie, yorkshirsky puding, zelenina s maslom, pecene zemiaky
2. skoricove vrkoce
3. kapustnica vyvarena z br.kosti,kedze bola iba pre mna, tak bez zasmazky
4.spaldove valceky
5. brokolicove muffiny s mozzarellou
6.ryba zapecena v alobale so zemiakmi, baklazanom...
7. pernikovo-cuketove muffiny
8.kasa z cervenej sosovice a krupov, na vrchu oprazena cibulka, por, mrkva
naša večera tvarohový koláč, jahodový čaj
Kočky, máte odskúšaný recept na tieto medovníčky? http://dobruchut.azet.sk/recept/9397/najlepsie-...
prosím vás už sa blížia Vianoce a rozmýšľam, že milujem tie duté kokosové rožky, ale ešte sa mi nikdy nevydarili. Nemá niekto osvedčený recept a postup? dakujem krásne🙂

@pocetnerodiny ak sa smiem spýtať, ktorá televízia pripravuje spomínaný seriál?
Možem Tvoju správu kopírovať ďalej? Musia byť všetky deti biologické?