Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte.Nepecie niekto z vas vianocne oblatky.Nedate recept? 😉
@gianni ahoj,tie medovnicky - mas nejaky fajn recept? musi sa cesto nechat stat?
@kvietocek7 podla tohto receptu : http://dobruchut.azet.sk/recept/9397/najlepsie-...
hej nechala som do rána...
keďže sme dnes očkovali, tak nemám chuť variť a iba sedím pri mojom miláčikovi, tak máme len cestovinu s boloňskou omáčkou zo skla z obchodu.....
brokolicova kremova a vynikajuce kurca podliate slepacim vyvarom na mede, jablkach, rozmarine, pecene zemiaky, ryza,
Potrebujeme: 300 g kuracej pečienky, olivový olej, 1 cibuľa, 200 g mrazenej zeleniny nakrájanej na kocky, 200 g čerstvých húb (hliva alebo šampiňóny), soľ, petržlenová vňať, 300 ml cestovinovej ryže, 1 lyžica kečupu, mleté čierne korenie, strúhaný tvrdý syr na posypanie
Postup:
1. Umyté a osušené pečienky nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame, huby očistíme a nakrájame.
2. Pečienky prudko opečieme na rozpálenom oleji, krátko podusíme a odstavíme. Na druhej panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme cibuľu, huby, soľ, korenie a mrazenú zeleninu. Dusíme, až vyvaríme všetku tekutinu. Do zeleninového základu pridáme pečienku, kečup a cestovinu. Zalejeme 500 ml vriacej vody a na miernom ohni povaríme 10 minút.
3. Hotové rizoto premiešame a pridáme sekanú petržlenovú vňať. Na tanieri posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom
naša večera obložené chlebíky 🙂
Teplý fazuľový dip
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1306-tep...
@gianni dakujem 🙂
@natal12 Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové
3 hodnocení
Napište svůj názor
Přidejte obrázky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
1hrnek cukr krystal
2 vejce
vanilkový cukr
2 hrnky pol. mouky
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
Posyp:
1 hrnek kokosu
vanilk.cukr
3/4 hrnku cukru
Další:
šlehačka
POSTUP PŘÍPRAVY:
Cukr, vanilk.cukr, a vejce našleháme a přimícháme mouku, prášek do pečiva a mléko. Nalijeme na vysypaný plech a posypeme promíchanou směsí kokosu a cukrů. Pečeme na 160 stupňů cca 20 min. Po vytahnutí z trouby polijeme ještě horké 250 ml šlehačky rovnoměrně.
naše raňajky makovka s maslom a džemom jahodovým, kakao pre baby 🙂
dobre rano 😉
dnes u nas pecene kura naplnene plnkou s mandlami a brusnicami, hraskova basmati ryza, broskynovy kompot 😝
a pekny vikendik vsetkym 😵
hrášková polievka s krupicovými haluškami, huspenina 🙂
dneska nic deti idu ku svokre na prazdninky nedelu oslavuje dcerkine narodeniny tak spravim chlebiky, klobaskove očka, objednana torticka ,spravim este niaku jedoduchu roladu, slepacia polievka a mam v plane perkelt s haluskami prijemní predvianocný vikendik prajem
na desiatu kolac z kysleho mlieka 🙂
naša večera nivová nátierka, rohlíky 🙂
Ahojte, tak som už doštudovala aké dobroty ste navarili a napiekli. U nás včera zeleninová polievka a plnená paprika s domácou knedľou, dnes gulášová polievka a hovädzia roštenka s ryžou a cviklou. Zajtra bude hubová polievka a pečené kuriatko s opekanými zamiakmi, kompót. Čakáme návštevu, tak sa už chladí tiramisu. Všetkým prajem pekný víkend.
Fazuľová polievka, domáce rezance, zemiaky na cibuľke, vyprážaný bravčový rezeň, kyslá uhorka.
u nás dnes langoše 🙂
cestovinový krabí šalát 😉
Křupavé mozzarela tyčinky
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/1090...
@verka18567 ahoj.ako robis tu tuniakovu omacku?dakujem 🙂
Halaszle, rezance s makom a orechami
@katuska1988611 Tuniaková omáčka (k cestovinám) podľa Martina 🙂
POTREBNÉ PRÍSADY
3 konzervy tuniaka v oleji, 1 veľká konzerva kukurice, 1 stredná cibuľa, 250 ml smotany na šľahanie, 2 tavené syry Bambino, vegeta, čierne korenie, soľ, olej
POSTUP PRÍPRAVY
Cibuľu pokrájame na drobno a na oleji do zlatista opražíme. Pridáme všetky konzervy tuniaka a konzervu kukurice. Chvíľu opečieme a pridáme smotanu, počkáme kým sa zohreje aby sa syr dobre roztopil. Pridáme oba tavené syry a dobre zamiešame. Dochutíme čiernym korením, vegetou a soľou. Dobrú chuť. 🙂

@mami.sk ako ju robíš? práve mám doma brokolicu, mám jeden recept, no rada sa inšpirujem možno iným 🙂