Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Včera špagety bolognese a dnes hríby na smotane a knedľa.
Kurací vývar, zemiaková kaša, vyprážané kuracie rezne, ľadový šalát.
Ja som vecer piekla toto...recept v albume u @1mirka1 ,mensie su sunka,syr a vacsie su malokarpatska,syr....zamiesila som este pol davky,tam som ubrala sol a urobila hniezda..plnka-mlete orechy,skorica,kakao cukor....kus sa mi smykla ruka s mliekom,tak to bolo redsie,ale chlopy chvalili 🙂
.
.
A dnes bude plnena paprika zo zemiakovou kaou,sto rokov sme nemali 🙂
tak trošku oneskorene, no predsa - všetko suprové v novom roku, a nech sa nám darí tak ako i minulom roku chutnučko vyvárať.
včera bola kôprovka + zemiačky + morč.mäsko z nedelnej polievky,
dnes asi zemiačkové pirohy z rožkového cesta
Akurát rozmýšľam - urobím hríbové rizotto so syrom a pirohy nechám na sobotu.
Mixovana polievka (por,mrkva,zemiak) a hlivovy perkelt so zemiakovou kasou.
Na zajtra planujem cesnacku a zapekanu brokolicu so syrom (pre mna gorgonzola,pre zvysok obycko kravsku tvrdy) a dojeme k tomu zemiakovu kasu.
A kedze ja musim ku vsetkemu aj daky salat ci zavaraninu,tak som si dala svokrinu struhanu cviklu s chrenom (aj 2,9r.dcerka:) ). A na zajtra len umyjem salat,aj tak ho mam najradsej len taky cisty,umyty,neochuteny.
Dnes zeleninová polievka s haluškami a palacinky
250ml mlieko
2 vajcia
4 polievkové lyžice olej
175g hladká múka
1 kypriaci prášok
2 polievkové lyžice cukru
štipka soli
Všetko dokopy a upiecť :D Dobrú chuť
Obložené zemiakové placky, plnka do placiek
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/535-oblo...
naša večera pečené klobásky, horčica, chlieb 🙂
@vso10 ahoj, nech sa páči:
400 g pšeničná chlebová múka
100 g ražná chlebová múka
necelá 1/2 kocky droždia
2 PL celá rasca
1 PL soľ
voda podľa potreby.
Vymiesené cesto som nechala kysnúť asi 2 hod. v pekárničke a potom ďalšie 2 hoďky vytvarované v ošatke. Inak všetky recepty nájdeš u mňa v albume 😉
@lucikatn ja by som si veľmi chcela doma robievať chlebík. už máme aj pekárničku. ale lepšie to chutí z rúry. tak pekárnička spraví cesto a ja šupnem do rúry 😀 aspoň mám menej práci 🙂 keď som miesila ručne, tak mi to moc nenakyslo... asi to nemalo dostatok tepla. kúpila som si misu rýchlokysku, že hádam to udrží dostatok tepla. a ak nie, tak mám peknú uzatvárateľnú misku a môžem v nej skladovať veci v ladničke a budú pekne zatvorené 😀 lenže som si zaumienila, že misku použijem prvý raz s priateľom vo vlastnej kuchyni. tak šup šup do nového-vlastného 😀
My dnes porovo kalerabova polievka,zahustena ovs.vlockami a panenka len opecena na panvici/pred tym v marinade/ ,kukurica na masle,ryza a salatik.Malinovy puding s mandarinkami,zajtra zapecena treska so spenatom a zemiacky a idem varit huspeninu 🙂
dnes na večeru cestovinky s vajíčkom + uhorkový šalát.
Orechové rezy s čokoládou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1685-ore...
dnes bolo rizoto so slovenskej ryze a s kuracim maskom, zajtra milanska polievka. včera kolienka a sampionovy "perkelt" 🙂 v nedelu urobim domacu parenu knedlu a segedin 🙂

ahojte na meniny som kolegom do práce prichystala plnený sendvič a nepečený koláčik s malinami, banánom a macarpóne