Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby poradte mi nejaky super recept na narodeninovu oslavu, z kuracieho masa, chcem sa vyhnut reznom a salatu 😀 Nieco slavnostnejsie
Ahojte, dnes som robila zeleninové rizoto so šalátom, zajtra polievku netuším a boloňské špagety z hovädzieho mäsa a poobede má krpatý oslavu - rozkázal si nepečenú jablkovú tortu s piškótami, jednohubky s nátierkou z údeného tofu a cesnaku a opäť idem piecť chlieb 😉
Zemiakove placky - co ladnicka dala 🙂 (zemiaky,mrkva,syr,slanina) 🙂
naša večera klobáskové jednohubky
Lahodné smothie recepty
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1697-lah...
Ráno s čerstvým pečivom 🙂 Nátierka z údenej makrely
http://www.dobre-recepty.sk/detail/41640-natier...
@sona_v co tak zapekane kur.prsia s broskinou a syrom al.kuracinka s brokolicovou sm6otanovou omackou ryza hranolky🙂
Nivovo-cibulový nářez
Suroviny :
těsto: 250 ml vody
100 ml olivového oleje
1 lžička soli
špetka cukru
450 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí
na obložení: 2 plechovky krájených rajčat
5 stroužků česneku
sůl
cukr
sušená bazalka
3-4 cibule
160-180 g nivy
Postup :
Na pánev vyklopíme obsah plechovek a za občasného promíchání povaříme do mírného zhoustnutí. Podle chuti osolíme, osladíme a okořeníme bazalkou. Odstavíme a vmícháme česnek, najemno posekaný nebo rozmačkaný.
Z uvedených surovin vypracujeme hladké měkké pružné těsto. Mouku nedáváme hned všechnu, ale přidáváme postupně podle potřeby.
Vykynuté těsto rukama roztáhneme na olejem vytřený plech. Na těsto rozetřeme rajčatovou směs, posypeme na proužky pokrájenou cibulí a strouhanou nivou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do zrůžovění okrajů, asi 25 minut.
@megika1 a ako dlho ho nechavas kysnut? mozes mi opisat este ten postup po vymieseni cesta? dakujeem
Dnes jednoducha sedliacka polievka,vysmazana cuketa a zemiaciky s maslom 🙂
Baby jedna pikoška - omylom som tento prispevok dala do temy Fotky - chudnutie a vysledky 😅 😀... mi to je jemne smiesne...no dnes sa celkovo dari.....tak ale prispievam do spravnej temy - dufam :D
* Granatiersky pochod z domácich cestovín
* Banánovo -smotanová torta
Večer nás čakajú dukátové buchtičky, už sú pekne napečené, len krém urobím 😵
fazuľová polievka na kyslo, rizoto s kuracím mäsom, syr
Pekne ranko dnes kuracie sote na zeleninovo-syrovej omacke a ryza 🙂
naše raňajky musli s mliekom a jahodami.
dneska ranajky klasika parky s kecupom, horcicou, chrenom, obed slepacia polievka s rezancami, marinovane mäsko, hubova omacka, zemiaky s petrzlenovou vnatou, zavin makovy
Hovadzí vývar, sviečková na smotane, knedla, hovadzie maso, čokoládový koláč.

včera rybie prsty a opekané zemiaky čokoládová bábovka
dnes bryndzová polievka a špagety s paradajkovou omáčkou