Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes bude večera na želanie detí, keďže je vysvedčko - syn na 100% palacinky so šľahačkou, a dcéra torteliny so šamp.omáčkou a nivou.
u nas zemlovka s ovocim 🙂
Zeleninová polievka, ryža, vyprážané bravčové rezne, kyslá uhorka.
dnes hraskova polievka, kuracie sote so smotanou a sampinonmi na bielom vine, opekane zemiaky, zeleninova obloha
My dnes luskov-zemiakova biela omacka a k tomu fasirka pecena na plechu.
dnes dojedáme strúčkovú polievku na kyslo a zajtra zohrejem zabíjačkovú kapustnicu (minulý týždeň mi poslala svokra v pohároch), pre malého jeho obľúbený vývar a upečiem čerstvý chlebík. Na večeru plánujem pečené zemiaky na rasci + kyslá kapusta + acidko
Varené údené mäsko+varené zemiaky+kyslá kapusta a pre syna-nakoľko je chorý ☹ tak silná slepačia polievka+domáce rezance.
Davala som odkaz na typ a pridavam foto este a robila som to bez slahacky a ktomu salat z cibule rajciny a papriky. A odporuuucam velmi mnam mnam 😉
kurací vývar so zeleninou, domáce hamburgery 🙂
@daniela1978 aj ja si prosím receptík na ten cviklový šalát 😅
takze kedze som sama doma az do nedele tak zajtra len fasirky ,zemiaky, slepacia polievka, a pudingova babovka v nedelu
naša večera varené klobásky, horčica, chlieb
Palacinky z rumom recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1700-pal...
spenat
baby, možno mi budete vedieť pomôcť. hľadám jeden recept a už mi ani ujo google nevie pomôcť, už neviem čo by som tam zadala. kedysi hrozne, hrozne dávno som jedla také, že volalo sa to "tajomstvo" a bolo tam kuracie mäso, jablká a ananás ale neviem si spomenúť na prípravu. Viem len, že pointou bolo, že sa tieto 3 veci nakrájali na rovnaké kúsky a potom sa nedalo na tanieri rozoznať čo si dávaš do úst. Len už neviem či sa to dusilo, pieklo, smažilo, či to bolo v nejakom cestíčku ani nič. Asi si skúsim niečo vymyslieť, ale ak by ste to niektorá mala v origináli, tak by ste ma potešili 🙂
@maculik ďakujem,asi 2 PL cukru som dala skaramelizovať,pridala som 1 PL masla a vhodila na to očistené hrušky,posypala škoricou.Preložila som do zapekacej formy,zakryla plátom lístkového cesta,cez otvor uniká para.po upečení sa môže preklopiť,aby cesto nasiaklo tým fajnovým sirupom z ovocia.Môže sa servírovať so šľahačkou,ale nesladenou,lebo to je sladkosť veľká ( na spôsob tureckej baklavy )
Langoše 🙂
toto cesto vydrží aj týždeň
http://www.dobre-recepty.sk/detail/41674-langose/

Po dlhšom čase prispievam aj ja dnešným menu:
Špenátová polievka s mrkvou a kari, Rukolový šalát + quinoa, sušené paradajky, olivy, mrkva, cherry paradajky a syr Lučina gervé ... dezert: Kokosový cheesecake ... Dobrú chuť všetkým k obedu 🙂 Ešte idem drobcovi niečo vymyslieť...