Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte kocky...tak dnes zeleninova polievka s krupicovo-petrzlenovymi knedlickami a vyprazany syr s varenymi zemiakmi a uhorkovy salat...tatik lubi syrik velmi velmi 😉 😉
Tortelliny plnené syrom s paradajkovou omáčkou a vianočka s hrozienkami a mandľami 🙂
@babullka1 jasné 😉
500ml mlieka, 1kg polohrubá múka, 150g masla, 150g cukor, 3 žĺtky, droždie, vanilkový cukor, mandle, hrozienka, citrónová kôra
Do misky vysypeš múku, pridáš štipku soli, žĺtky, mlieko, roztopené maslo a kvások (droždie + mlieko + 1lyžička cukru).
Keď vytvoríš zmes tak pridáš hrozienka a citrónovú kôru. Necháš vykysnúť.
Potom si cesto rozdelíš na tri časti a zapletieš vianočku.
Potrieš rozmiešaným maslom s vanilkovým cukrom a posypeš mandľami.
Ja potom pečiem tak 30-45 minút 😵
dnes sme mali langose
pecene zemiaky s cesnakom-kefir 🙂 kapustnica 🙂
dnes boli na veceru zapecene cestoviny s kuracimi prsiami a popri tom som upiekla dve tvarohove strudle. zajtra neviem; chcelo by to nejaku polievku, ale netusim aku :(
tak uz viem, bude porkovo-zemiakova polievka a nejake maso, mozno upeciem chlapom kura, nech si obhryzaju 😀
rezance s tvarohom,zajtra karfiolové faširky,zemiaková kaša a uhorkový šalát
chcem robit strudlu z kupeneho listkoveho cesta... ale netusim ako 🙂
zemiakove placky a kefir k tomu.. polievku nemam zas som sama.. a nemam chut na nu 😅
My mame kelovu polievku so slaninkou a druhe neviem idem poštudoval 😉
dnes este gulas a mame pizzu od svokry a fazulovu polievku 😀 😀
ja som varila na dnes uz vcera, kuracie prsia na struhanej mrkve, zeleri a hrasku a k tomu sebe ryzu a manzelovi varene zemiaky na masle a petrzlenovej vnatke.
dnes vecer planujem varit obycajnu kapustovu polievku z bravcovymi kostami
ja dnes urobím halušky s bryndzou a polievka je ešte paradajková od včera
včera večer som na dnes robila kalerábovú polievku s ovsenými vločkami a dnes na obed toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2694
ale bez cibule a dala som tam ananás
my sme dneska tak jednoduchsie, lebo vsetci sme chorí, tak som zvladla len kuraciu polievocku a palacinky s tvarohom 🙂
Dojedáme zo včera a na poobedie čokoládová pena s ovocím 😉
aj my palacinky so šľahačkou....
ja si na obed zohrejem trosku paprikasu s cestovinou zo vcera a na veceru zapekane korenene masko so syrom a smotankou 🙂
dnes je nejaky palacinkovy den, zda sa 🙂 my zeleninovu polievku a palacinky s tvarohom...
my zo vcera polievku z fazulkovych struckov a langosiky 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35004#dis... s haluškami a paradajkovu polievku 😉
ahojte. babule, neviete poradit, mam doma mlete hovädzie mäso, co s tym? fasirky robievam bravcove+hovädzie, ale co s cisto hov.mäskom? dakujem za radu 🙂

pomozte mi hladam recept na sisky do ktorych sa dava tvaroh-cesto nekysne a po upeceni sa obali v zmesi kakaa a prask.cukru