icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rachel123
24. feb 2015

jedalny listok na tento tyzden :pondelok :dojedanie z nedele
utorok slepacia polievkas rezancami +šulance s makom a poliate maslom
streda:paradajkova polievka s cestovinou a syrom bryndzove halusky s kyslom smotanou
stvrtok:paradajkova polievka s cestovinou a syrom ,fasirka so zemiakmi +uhorka+cvikla
piatok:koprova omacka fasirky + volske oko zamiaky
sobota:hovedzi vyvar kuraci paprikas s kolienkami+ parene buchty s nutelou /orechami /makom
nedela,dojedanie zosoboty

trudka4
24. feb 2015

Kološvárské zelí

Suroviny :
1 kg kysaného zelí
150 g rýže
600 g mletého vepřového masa
1 velkou cibuli
drcený kmín
1 lžičku mleté sladké červené papriky
1 lžíci másla
4 stroužky česnek
300 ml zakysané smetany
150 ml smetany ke šlehání
sádlo
tuk na vymazání zapékací misky

Postup :

Rýži propláchneme, zalijeme ji jen 400 ml vody, osolíme a dáme dusit do trouby. Když se voda zcela odpaří, rýži vytáhneme a necháme vychladnout. Rýže nemusí být zcela uvařená, protože ji budeme ještě zapékat.
Než se nám udělá rýže, nakrájíme nadrobno cibuli, zpěníme ji na oleji a přidáme mleté maso.
Opečeme, osolíme a necháme 20 minut dusit. Podle potřeby maso podlijeme vodou. K masu přidáme drcený kmín a papriku a dusíme ještě 10 až 15 minut. Na závěr ještě přimícháme prolisovaný česnek a lžíci másla.
Zelí scedíme a pokrájíme.
V hrnci rozpustíme 1 až 2 lžíce sádla a zelí udusíme do měkka. Pokud třeba, podlijeme vodou.
Hlubší ohnivzdornou mísu vymažeme tukem a uložíme do ní vrstvu asi třetinu zelí, ale nesmí v něm být moc šťávy. Na něj dáme polovinu udušeného masa, a na maso druhou třetinu zelí.
Kysanou smetanu smícháme se smetanou ke šlehání a zalijeme tím kysané zelí.
Na to dáme celou rýži a druhou polovinu masa. Poté uložíme zbytek zelí.
Vrch polijeme rozehřátým sádlem rozmíchaným s červenou mletou paprikou.
Vložíme do vyhřáté trouby a při teplotě 180 ° C pečeme asi 45 - 60 minut.

bellamafia
24. feb 2015

Ja mliekovu polievku dala som piect bublaninu a este granatir....

mayka
24. feb 2015

paradajkova polievka s pismenkami
pecene kuracie kridelka napacovane v mede, sojovej omacke, a paradajkovom pretlaku

mayka
24. feb 2015

ako dezert babovka 😵

mayka
24. feb 2015

Zajtra vyvar s pecenovymi knedlckami,
zemiaky a losos uvareny v parnom hrnci a zeleninkovy salat.

lydia22
24. feb 2015

Špagety s paradajkovou omáčkou a syrom a jablkové pité

mayka
24. feb 2015

@tinaaa84 zaujali ma tie bravcove zavitky. Mozem poprosit receptik?

natal12
24. feb 2015

@daniz ahoj co to je knedlik z grankom?

babulka82
24. feb 2015

http://varecha.pravda.sk/recepty/fucka-zemiakov... my dnes toto mnaaaam ,brokolicovy krem

hyta
24. feb 2015

Ahojte, u nás sme mali paradajkovú polievku a pečené kuriatko, zemiakovú kašu a domáci jablkový kompót.

m_ij_ka
24. feb 2015

náš obed gulášová polievka, pečené mäso, zemiaky, uhorky 🙂

slimstar
24. feb 2015

Grilované kura s citrusovými plodmi
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1554-gri...

zuna89
24. feb 2015

dnes losos so syrovou omáčkou a zemiakmi a zajtra ratatouille 😉

rachel123
25. feb 2015

dneska paradajkova polievka s cestovinou a syrom a brydzove halusky s kyslou smotanou

slimstar
25. feb 2015
marika1230
25. feb 2015

baby včera som robila odporucam fajne je ozaj 😉 😉 😉 pridala som k tomu aj sampiony
http://varecha.pravda.sk/recepty/fajne-masko-/1...

ivankaberrynka
25. feb 2015

@tinaaa84 Hneď by som k vám prišla na obed 🙂

lajlilinka
25. feb 2015

Čo varí mamča na obed neviem, ale ja dodávam dezert - čokoládovo višňové a makovo citrónové muffiny 😀

Ale vzhľadom na tehotenské chúťky by som si dala pizzu, hranolky, palacinky, grilovaný hermelín, mexické buritto......... 😀

katussska24
25. feb 2015

DNES: bryndzové halušky + slepačí vývar, pre malú slečnu špenát s opečeným chlebíkom 😉
***čerešňová bublanina
ZAJTRA: fazulová polievka s klobáskou + langoše + šišky s džemom
*** mrkvová torta ako prekvapenie pre kamošku + ovocný šalát

iinuska
25. feb 2015

bryndzove halusky

ivankaberrynka
25. feb 2015

Ja som dnes našla recept, ktorý ma natoľko zaujal, že ho idem vyskúšať urobiť. Len ešte neviem, či to zjesť len tak, alebo k tomu urobiť nejakú prílohu.... http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-paga...

katussska24
25. feb 2015

Fotodokumentácia 😉 rada fotim naše jedlo 😋

prasiatko30
25. feb 2015

U nas bol dneska gulas a zeleninovy salat - kupila som chrumkavy hlavkovy salat, uhorky a raf paradajky co boli taak chutne ze este aj starsia dcera co v poslednej dobe vetuje paradajky sa isla za nimi zabit - ochuteny solou a olivovym olejom

preshibana
25. feb 2015

Kedze mala nie je doma, urobila som rychlovku-rezance s tvarohom, mamka dnes robila šunkofleky (cestivina,poprazene telacie parky s vajickom) tiez bleskovka, lebo dnes ma malu ona a mala tieto cestovinove jedla zboznuje...a moja babka robi dnes myslim pecenu krkovicku(bleh ), kapustu a knedlik....takze si mame z coho vyberat....a manzel ma v praci koprovku, hovadzinu a knedlik a myslim vajickovu polievku.. 😉

azbestica
25. feb 2015

Vcera minestrone a jaternica, dnes minestrone a peceny kralik, zajtra fasirky , zelenin. Salat a.polievku netusim este

preshibana
25. feb 2015

@azbestica a aky mas recept na minestrone?my sme s malou minule v restike jedli taku fantasticku, aj kapusta tam bola troska postruhana,..,,len nemam ziaden overeny recept, no rada by som nam aj doma pripravila,,,posunula by si mi, prosim Ta, ten Tvoj? 🙂

zden2
25. feb 2015

Dnes bola u nás gulášová polievka s klobásou (domácou mňaaam) a ešte sa dojedli slivky gulové (tak to volá môj syn 😀 ) a teraz pečiem zemiaky s cibuľkou domácou slaninkou a rascou - už mi tu vonia celý dom 🙂 a k tomu bude kyslé mliečko 😉
Polievka nám ostane aj na zajtra a teraz sa idem tu inšpirovať čo k tomu druhé 😉

leushkka
25. feb 2015

U nas vecera hlivova polievka, zapeceny karfiol

katussska24
25. feb 2015

Aglio Ollio 😙moja pikantná večera