icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

radopp
3. mar 2015

@olivka84 Už som písal čo som varil. V ktorom ročníku sa učí varenie našich predkov? 😀

lululka555
3. mar 2015

@juranka pribináčikový nechceš ? Do toho nakrájať kúsky jahôď.

evinka2
3. mar 2015

Vikend bolo:
morcaci cernohor, pecene zemiacky, zeleninovy salatik a zeleninova polievka. Ako dezert prvy krat som robila krem zo skaramelizovaneho salka (len s mascarpone), sup na korpus, do toho banan a tortu obliat cokoladou.....genialna vec 🙂
Cez vikend bude mat nasa hviezda 4 rocky....takze oslava.....jahodovo ruzova torta s jedlou oblatkou My little pony, a slane strudle: spenat+feta, Niva, Eidam + smotana, a klasika sunka, kukurica, kecup, syr 🙂 Ale ak mate nejaky napad na plnku, tak sem s nim 🙂

maja2039
3. mar 2015

Vývar z kostí, špagety s mletym kuracim mäskom a syrom 🙂

mijo53
3. mar 2015

@radopp radopp, Ty si taký podpichovač podľa mňa, vieš čo je zameška, kyšeľ, opresnok, mačanka, začurka, odpíš, čo si predstavuješ pod týmito jedlami našich predkov, ak to nevieš, tak sa to musíš ešte naučiť, to jedli chudobní a bolo to zdravé

tykat
3. mar 2015

@slimstar jeej super, to si musím zapamätať...keď nebudem mať vajíčka 🙂

Inak mne vajcia v palacinkách vyhovujú, deti v nich zjedia na obed aj nejaké bielkoviny, mäso veľmi nemusia.

olivka84
3. mar 2015

@radopp nie co varili ale co jedli predkovia. uci sa to urcite na biologii a aj na dejepise . a ked budete citat slovensku literaturu tak tam to moze byt okrajovo tiez spomenute.

tykat
3. mar 2015

My sme mali cez víkend pečenú zeleninu (cuketa, mrkva, šampiňóny, cibuľa), steak z lososa a popučené zemiaky s maslom, uhorkový šalát...v sobotu bola fazuľová polievka s lečkami a cestovinou, pre mäsožravcov aj klobáska a kúsok údeného kolena sa v nej vyvarili a decká si rozkázali granadír s kyslou uhorkou....a ešte som upiekla koláč z kyslého mlieka do ktorého som pridala polovičné množstvo špaldovej múky, orechy a nastrúhané jablko

sharmana
3. mar 2015

Včera sme mali zeleninovú polievku a bryndzové halušky so slaninou.
Dnes kuracie prsia na prírodno a varené zemiaky. 😉

lululka555
3. mar 2015

ahojky,u nas dnes bravcove kare s hribami a basmati ryza 😉

tykat
3. mar 2015

Dnes mám v pláne tvarohové halušky so slaninkou, polievku ešte neviem akú, možno zeleninovú s krupicou, aj minestrone by som si dala ale decká mi ju ofrflú 😀
A do konca týždňa plánujem ešte boršč bez mäsa a buď boloňské špagety alebo roládu z mletého mäsa a zemiakovú kašu plus šalát mrkva-ananás.

juranka
3. mar 2015

@lululka555 no ved povedz ako sa to robi 😀 uz som aj vecer preluskala uja googla tak hadam nieco vymyslim. Ale zaujima ma aj ten pribinacikovy krem 🙂

rachel123
3. mar 2015

dneska na rychlo kuracie prsia marinovane ahranolky/tatarka

lululka555
3. mar 2015

@juranka 2 slahackove smotany vyslahat do tuha a zlahka ich vmiesat do 500g jemneho tvarohu,pridat 1 kyslu smotanu ,asi 2PL pras.cukru,alebo podla chuti a 2 vanilkove creme ole od Dr.Oetkera.No a + to ovocko nejake,napr.tie jahody na kusky, alebo kusky cokolady,oriesky

lucikatn
3. mar 2015

@evinka2 ahoj, ako robíš tie slané štrúdle? Pečieš ich v celku či ich pred pečením nakrájaš a tak pečieš?

my dnes máme pečené kuracie stehná na zemiakoch a pudingový koláč z lístkového cesta s broskyňami

evinka2
3. mar 2015

@lucikatn zatial som ich piekla len v celku...ale vraj sa daju aj pred pecenim nakrajat......neviem, ako je to lepsie.....ale take v celku je to podla mna stavnatejsie.....

anelehka
3. mar 2015

@juranka vsetko spolu nahadzat do nadoby,nic neslahas 😉

sendy182
3. mar 2015

Ja dnes fazulovu s klobasou na sposob gulasovej a mini sulance s tvarohom 😉

eliska07
3. mar 2015

Maminky, poraďte mi prosím nejaký dobrý receptík, kde by som mohla použiť cuketu. Tak, aby to bolo aj pre môjho 1 ročného synčeka 🙂 Vďaka 🙂

daniz
3. mar 2015

dnes ešte dojedáme.

daniz
3. mar 2015

@eliska07 zapiecť,podusiť s cestovinkou,šunkou,zemiačkami,pečenú...

libka1
3. mar 2015

Pecena cvikla so syrom, bananovy "puding" s avokadom

libka1
3. mar 2015

@tykat co su lecky?

1mirka1
3. mar 2015

Kaša dneska trošku výnimočná ale veĺmi chutná ,priateľ zamiešal do kaši skoro celé creme bonjour,velmi chutná kaša a mlieko
maso ,udusené na paprike a rasci ,na konci len primiešaný hrášok a mrkva

myrca_m
3. mar 2015

paradajková polievka so zemiakmi a haluškami, segedín zo sójových kociek s hrnčekovými knedľami 🙂

tykat
3. mar 2015

@libka1 ...jaj sorry ...to sú fliacky (cestovinové stvorceky) po vychoniarsky 🙂

libka1
3. mar 2015

@tykat zas som o cosi mudrejsia 😉

hyta
3. mar 2015

Ahojte, u nás dnes rascová polievka s vajíčkom a rizoto s kuracím mäskom, hráškom,kukuricou,mrkvičkou a strúhaným syrom.

zanin
3. mar 2015

u nas dnes kuracie masko na smotane a k tomu knedla

rachel123
3. mar 2015

detom na rychlo ovocny pohar momentalnepohare ovocne frcia u nas jedna radost