Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@juranka pribináčikový nechceš ? Do toho nakrájať kúsky jahôď.
Vikend bolo:
morcaci cernohor, pecene zemiacky, zeleninovy salatik a zeleninova polievka. Ako dezert prvy krat som robila krem zo skaramelizovaneho salka (len s mascarpone), sup na korpus, do toho banan a tortu obliat cokoladou.....genialna vec 🙂
Cez vikend bude mat nasa hviezda 4 rocky....takze oslava.....jahodovo ruzova torta s jedlou oblatkou My little pony, a slane strudle: spenat+feta, Niva, Eidam + smotana, a klasika sunka, kukurica, kecup, syr 🙂 Ale ak mate nejaky napad na plnku, tak sem s nim 🙂
Vývar z kostí, špagety s mletym kuracim mäskom a syrom 🙂
My sme mali cez víkend pečenú zeleninu (cuketa, mrkva, šampiňóny, cibuľa), steak z lososa a popučené zemiaky s maslom, uhorkový šalát...v sobotu bola fazuľová polievka s lečkami a cestovinou, pre mäsožravcov aj klobáska a kúsok údeného kolena sa v nej vyvarili a decká si rozkázali granadír s kyslou uhorkou....a ešte som upiekla koláč z kyslého mlieka do ktorého som pridala polovičné množstvo špaldovej múky, orechy a nastrúhané jablko
Včera sme mali zeleninovú polievku a bryndzové halušky so slaninou.
Dnes kuracie prsia na prírodno a varené zemiaky. 😉
ahojky,u nas dnes bravcove kare s hribami a basmati ryza 😉
Dnes mám v pláne tvarohové halušky so slaninkou, polievku ešte neviem akú, možno zeleninovú s krupicou, aj minestrone by som si dala ale decká mi ju ofrflú 😀
A do konca týždňa plánujem ešte boršč bez mäsa a buď boloňské špagety alebo roládu z mletého mäsa a zemiakovú kašu plus šalát mrkva-ananás.
@lululka555 no ved povedz ako sa to robi 😀 uz som aj vecer preluskala uja googla tak hadam nieco vymyslim. Ale zaujima ma aj ten pribinacikovy krem 🙂
dneska na rychlo kuracie prsia marinovane ahranolky/tatarka
@juranka 2 slahackove smotany vyslahat do tuha a zlahka ich vmiesat do 500g jemneho tvarohu,pridat 1 kyslu smotanu ,asi 2PL pras.cukru,alebo podla chuti a 2 vanilkove creme ole od Dr.Oetkera.No a + to ovocko nejake,napr.tie jahody na kusky, alebo kusky cokolady,oriesky
Ja dnes fazulovu s klobasou na sposob gulasovej a mini sulance s tvarohom 😉
Maminky, poraďte mi prosím nejaký dobrý receptík, kde by som mohla použiť cuketu. Tak, aby to bolo aj pre môjho 1 ročného synčeka 🙂 Vďaka 🙂
dnes ešte dojedáme.
Pecena cvikla so syrom, bananovy "puding" s avokadom
paradajková polievka so zemiakmi a haluškami, segedín zo sójových kociek s hrnčekovými knedľami 🙂
Ahojte, u nás dnes rascová polievka s vajíčkom a rizoto s kuracím mäskom, hráškom,kukuricou,mrkvičkou a strúhaným syrom.
u nas dnes kuracie masko na smotane a k tomu knedla

@olivka84 Už som písal čo som varil. V ktorom ročníku sa učí varenie našich predkov? 😀