icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tinaaa84
13. mar 2015

takže nedávno som robila šošovicovú omáčku, včera som robila varené zemiaky s maslom a pečené kuracie stehná s smotanovom kabátiku a ja som si k zemiakom urobila špaldové buchtičky (my to tak doma voláme), je to vlastne zmiešaná špaldová múka, strúhanka, vajíčko, soľ a korenie a opečie sa to na panvici. Mama nám to robievala keď sme boli malí, zbožňovali sme to a zostalo mi to doteraz.

lulinka81
13. mar 2015

@loknicka kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne a pripravíme marinádu: provensal korenie, gyros korenie, olej, horčica. Dáme na noc do chladničky a na obed opečieme. Podávame napr.s opečenými zemiakmi. Nemám rada kur.prsia ale toto je mňamka 😉

loknicka
13. mar 2015

@lulinka81 dakujem. vyskusam 🙂

elienocka
13. mar 2015

vcera-tvarohove buchty a cesnakove trojholniky.a dnes zelerova polievka a palacinky 🙂

michaela1711
13. mar 2015

My máme dnes vyprážaný syr a hranolky trošku nezdravé jedlo ale keď mi to lúbime 🙂

radopp
13. mar 2015

@michaela1711 Z toho čo tu čítam je tvoje jedlo najzdravšie, aj keď zdravé nie je.

michaela1711
13. mar 2015

@radopp no ano je tam všetko vyprážané

radopp
13. mar 2015

@michaela1711 Vyprážanie nie je problém, syr je nezdravý.

mariosmykal
13. mar 2015

Ahoj @radopp

Pozrel som si tvoje príspevky v tejto diskusii a vidieť, že sa dobre zabávaš. Gratulujem 🙂 Avšak keďže by som bol rád, aby sa zabávali ostatní diskutujúci tejto témy a aby nikto z nich nemusel "ísť do pekla", tak dostávaš trvalý zákaz prispievať do tejto diskusie. Ďakujem za porozumenie. Pekný deň prajem 🙂

Mário Šmýkal
Modrý koník Team

amadora
13. mar 2015

my dnes demikát - bryndzovú polievku a langoše 🙂

radopp
13. mar 2015

@mariosmykal Myslím že sa nudíš ty keď riešiš to čo som napísal včera.

daniz
13. mar 2015

včera boli domáce hambáče, dnes omeletka so zeleninkou a syrom.

michaela1711
13. mar 2015

@radopp a prečo by bol syr nezdravý jedine že bi bol nejako chemicky upravovaný alebo pokazený. Dnes mnoho tavených syrov sa robia z práškov a vody. Ale tie syry ktoré sú živočíšneho pôvou sú zdravé možno tým vyprážaním sa ten syr nejak znehodnotí.

radopp
13. mar 2015

@michaela1711 Mám zakázané sem písať 🙂 Napíš mi do IP.

loknicka
13. mar 2015

@tortelinka dakujem. vyzera to zaujimavo 🙂

mima2778
13. mar 2015

Vcera hlivova polievka,kapustove strapacky,dnes fazulova s klobaskou a cuketovo zemiakove placky ,zajtra srdiecka na smotane, knedlik a v nedelu brat.pliecko a kolienka + vyvar a bude kub.torta 🙂

h2
13. mar 2015

@loknicka Škoda, že si nenapísala, čo je to, čo máte stále dookola to isté. 🙂 Ale ak urobíš z kuracích pŕs steak, môžeš k nemu dať ľubovoľnú omáčku a vždy to bude niečo iné. Napríklad pikantnú, syrovú, hubovo-smotanovú, bylinkovú, hnedú... , alebo prsia na tenko vyklepať, veľmi rýchlo opiecť na panvici, potom preložiť do pekáča, naukladať na nich, čo Ti len napadne (moja obľúbená kombinácia: posekaná jarná cibuľka, tenučký plátok oravskej slaniny a plátok syra) a zapiecť so syrom. Alebo nakrájať na menšie kocky, prípadne rezance, PORIADNE posypať gyros korením, opiecť na panvici a k tomu čerstvá zeleninka a pečivo - rýchle, chutné, zdravé. 😉

babulka1978
13. mar 2015

Dnes mame klasicky piatkove palacinky....zajtra fasirka na plechu s vajickom, rajcinova polievka, zemiacky, salatik.......

ikuska31
13. mar 2015

no akurát som toto dnes riešila a riešim že pomooooc nejaké vikndové menu poradte dievčatá..nejaký blok mam nic ma nenapadá :D :D diky... 😉 🙂

timi1012
13. mar 2015

No ja dneska rýchlovka kuracie prsia na zelenine hrášok mrkva, s kolienkamy (alebo ryžou tarhoňou zemiakmi) 🙂 (ja ešte dávam na to uncle beans omáčku pikantnú ale nemusí byť je to chutné aj bez toho)

hyta
13. mar 2015

Ahojte, u nás sme mali včera polievku s červenou šošovicou a zeleninou, plnenú papriku s domácou knedľou. Dnes bola polievka eštae zo včerajšieho dňa a k tomu upečené morčacie krídla, zeleninová ryža, šalát. Na zahryznutie ku kávičke obrátený jablkový koláčik.

iinuska
13. mar 2015

plnena paprika, knedla- bude aj na zajtra

slimstar
13. mar 2015

Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/473-hova...

rachel123
13. mar 2015

kedze sme chori cela rodina zajtra len silný slepaci vývar halusky s tvarohom a kysla smotana,nedela slepacia polievka a pecene kura s ryzou /kompot/cvikla/kysla kaputa

m_ij_ka
13. mar 2015

my s mužom sme si opiekli slaninku, a pre baby som spravila krupicovú kašu s grankom 🙂

karkana
13. mar 2015

zajtra v pláne guláš ale na kyslo,je fajnový 🙂

trudka4
13. mar 2015

Dnes jsme si dali do nosu :

Moje kynuté knedlíky s čerstvým ovocem

Suroviny na těsto :
vlažné mléko 375 ml
celé vajíčko 1 kus
žloutek 1 kus
polohrubá mouka 600 g
sůl 15 g
cukr krystal 30 g
čerstvé droždí 30 g /nebo sušené 1 sáček/

Další suroviny :
cukr moučka na posypání 150 g
máslo na polití 150 g
jakékoliv čerstvé ovoce – broskve, meruňky, jahody, borůvky ....
Granko na posypání

Postup :
Do domácí pekárničky dáme suroviny na těsto a zapneme program Příprava těsta.
Po vykynutí si těsto přendáme na válecí podložku a rozdělíme na 18 stejně velkých kousků. Každý si rukama trošku roztáhneme a zabalíme do všech kousky ovoce. Pořádně poslepujeme, aby se při vaření neotevřely. Necháme ještě 10 – 15 minut kynout. Mezitím si dáme do velkého hrnce vařit dostatečné množství vody.
Když začne voda vařit, vložíme do ní pár knedlíků /pozor, při vaření zvětší objem, tak aby měli v hrnci dost místa/. Vaříme zhruba 8 minut, ale každé 2 minuty je velmi opatrně obracíme. Potom jeden vytáhneme, vidličkama ho roztrhneme, abysme viděli, jestli jsou knedlíky uvařené. Když jsou uvařené, velice opatrně je vytahujeme a každý nahoře vidličkama ihned natrhneme, ať vyjde pára ven, aby se nezdrcly. A každý taky hned potíráme rozpuštěným máslem.
Takto připravené knedlíky servírujeme na talíře, posypeme mletým cukrem, Grankem a pocákáme rozpuštěným máslem.

hammy
13. mar 2015

u nás paradajková, gnocchi som skúšala, šalát z krabích tyčiniek a ananásový koláč, volá sa že orgazmus 😀 nech máme zásoby na víkend 😀

katulka74
13. mar 2015

@hammy mozem poprosit recept na salat?