Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vcera-tvarohove buchty a cesnakove trojholniky.a dnes zelerova polievka a palacinky 🙂
My máme dnes vyprážaný syr a hranolky trošku nezdravé jedlo ale keď mi to lúbime 🙂
@michaela1711 Z toho čo tu čítam je tvoje jedlo najzdravšie, aj keď zdravé nie je.
@radopp no ano je tam všetko vyprážané
@michaela1711 Vyprážanie nie je problém, syr je nezdravý.
Ahoj @radopp
Pozrel som si tvoje príspevky v tejto diskusii a vidieť, že sa dobre zabávaš. Gratulujem 🙂 Avšak keďže by som bol rád, aby sa zabávali ostatní diskutujúci tejto témy a aby nikto z nich nemusel "ísť do pekla", tak dostávaš trvalý zákaz prispievať do tejto diskusie. Ďakujem za porozumenie. Pekný deň prajem 🙂
Mário Šmýkal
Modrý koník Team
my dnes demikát - bryndzovú polievku a langoše 🙂
@mariosmykal Myslím že sa nudíš ty keď riešiš to čo som napísal včera.
včera boli domáce hambáče, dnes omeletka so zeleninkou a syrom.
@radopp a prečo by bol syr nezdravý jedine že bi bol nejako chemicky upravovaný alebo pokazený. Dnes mnoho tavených syrov sa robia z práškov a vody. Ale tie syry ktoré sú živočíšneho pôvou sú zdravé možno tým vyprážaním sa ten syr nejak znehodnotí.
@michaela1711 Mám zakázané sem písať 🙂 Napíš mi do IP.
@loknicka skús niečo takéto http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2012/10/maroc...
@tortelinka dakujem. vyzera to zaujimavo 🙂
Vcera hlivova polievka,kapustove strapacky,dnes fazulova s klobaskou a cuketovo zemiakove placky ,zajtra srdiecka na smotane, knedlik a v nedelu brat.pliecko a kolienka + vyvar a bude kub.torta 🙂
@loknicka Škoda, že si nenapísala, čo je to, čo máte stále dookola to isté. 🙂 Ale ak urobíš z kuracích pŕs steak, môžeš k nemu dať ľubovoľnú omáčku a vždy to bude niečo iné. Napríklad pikantnú, syrovú, hubovo-smotanovú, bylinkovú, hnedú... , alebo prsia na tenko vyklepať, veľmi rýchlo opiecť na panvici, potom preložiť do pekáča, naukladať na nich, čo Ti len napadne (moja obľúbená kombinácia: posekaná jarná cibuľka, tenučký plátok oravskej slaniny a plátok syra) a zapiecť so syrom. Alebo nakrájať na menšie kocky, prípadne rezance, PORIADNE posypať gyros korením, opiecť na panvici a k tomu čerstvá zeleninka a pečivo - rýchle, chutné, zdravé. 😉
Dnes mame klasicky piatkove palacinky....zajtra fasirka na plechu s vajickom, rajcinova polievka, zemiacky, salatik.......
no akurát som toto dnes riešila a riešim že pomooooc nejaké vikndové menu poradte dievčatá..nejaký blok mam nic ma nenapadá :D :D diky... 😉 🙂
Ahojte, u nás sme mali včera polievku s červenou šošovicou a zeleninou, plnenú papriku s domácou knedľou. Dnes bola polievka eštae zo včerajšieho dňa a k tomu upečené morčacie krídla, zeleninová ryža, šalát. Na zahryznutie ku kávičke obrátený jablkový koláčik.
plnena paprika, knedla- bude aj na zajtra
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/473-hova...
kedze sme chori cela rodina zajtra len silný slepaci vývar halusky s tvarohom a kysla smotana,nedela slepacia polievka a pecene kura s ryzou /kompot/cvikla/kysla kaputa
my s mužom sme si opiekli slaninku, a pre baby som spravila krupicovú kašu s grankom 🙂
zajtra v pláne guláš ale na kyslo,je fajnový 🙂
Dnes jsme si dali do nosu :
Moje kynuté knedlíky s čerstvým ovocem
Suroviny na těsto :
vlažné mléko 375 ml
celé vajíčko 1 kus
žloutek 1 kus
polohrubá mouka 600 g
sůl 15 g
cukr krystal 30 g
čerstvé droždí 30 g /nebo sušené 1 sáček/
Další suroviny :
cukr moučka na posypání 150 g
máslo na polití 150 g
jakékoliv čerstvé ovoce – broskve, meruňky, jahody, borůvky ....
Granko na posypání
Postup :
Do domácí pekárničky dáme suroviny na těsto a zapneme program Příprava těsta.
Po vykynutí si těsto přendáme na válecí podložku a rozdělíme na 18 stejně velkých kousků. Každý si rukama trošku roztáhneme a zabalíme do všech kousky ovoce. Pořádně poslepujeme, aby se při vaření neotevřely. Necháme ještě 10 – 15 minut kynout. Mezitím si dáme do velkého hrnce vařit dostatečné množství vody.
Když začne voda vařit, vložíme do ní pár knedlíků /pozor, při vaření zvětší objem, tak aby měli v hrnci dost místa/. Vaříme zhruba 8 minut, ale každé 2 minuty je velmi opatrně obracíme. Potom jeden vytáhneme, vidličkama ho roztrhneme, abysme viděli, jestli jsou knedlíky uvařené. Když jsou uvařené, velice opatrně je vytahujeme a každý nahoře vidličkama ihned natrhneme, ať vyjde pára ven, aby se nezdrcly. A každý taky hned potíráme rozpuštěným máslem.
Takto připravené knedlíky servírujeme na talíře, posypeme mletým cukrem, Grankem a pocákáme rozpuštěným máslem.

takže nedávno som robila šošovicovú omáčku, včera som robila varené zemiaky s maslom a pečené kuracie stehná s smotanovom kabátiku a ja som si k zemiakom urobila špaldové buchtičky (my to tak doma voláme), je to vlastne zmiešaná špaldová múka, strúhanka, vajíčko, soľ a korenie a opečie sa to na panvici. Mama nám to robievala keď sme boli malí, zbožňovali sme to a zostalo mi to doteraz.