Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ikuska31 ďakujem 😉 na šalát som už pridala, a koláč:
1,5 hrnceka polohrubej muky, 1 hrncek krystaloveho cukru, 2 kavove lyzicky sody bikarbony,
1 prasok do peciva, 2 cele vajcia, 1 konzerva ananasu
Postup:
Ananas rozmixujeme aj so stavou ( nie vela ,mozu zostat aj male kusky ) Pridame muku zmiesanu zo sodou bikarbonou a praskom do peciva,2 cele vajcia a krystalovy cukor.
Vsetko spolu vareskou zmiesame a dame piect.Plech sa nemusi mastit a ked tak len trosicka.
Plnku si spravime:4 dcl mlieka, 1 1/2 balicka Zlateho klasu, 15 dkg cukru
uvarime husty puding, ked vychladne, zmiesame ho s 2 ks pomazankoveho masla (Banovecke .Lucina),bez ochutenia,natrieme na vychladnuty korpus.Mozme si nasekat orechy,postruhat cokoladou,podla chuti, ako sa komu paci
na cesto som si ja ale cukor vyšlahala zvlast s vajickami a tak pridala,aj plech som pre istotu vymastila a vysypala.... 😀 a ten krem je fakt dobry 🙂
Dnes bola na obed kremova spenatova polievocka s chlebovymi krutonkami a lasagne. Zajtra: plnena hovadzinka, ryza a klasika,slepacia polievka.
Bravčové plece po bratislavsky s ryžou a špenátova polievka s vaječnou hmlovinou a s opraženou žemlou.
Ahojte baby.mam na vas malu prosbu.kto ma navyse alebobnepotrebuje te nalepky na lidl cukrarsku knizku rada sa ich ujmem . Chcela by som ju darovat mojej mamke no za tak kratky cas neni sanca tolko nalepiek zohnat :( .a ona po nej hrozne tuzi. Rada ich kupim za rozumnu cenu samozrejme za nieco vymebit alebo avrhnite sami. Dakujem a ozvyte sa mi dakujem
náš obed rajčinová polievka so syrom, pečené zemiaky a kuracie prsia na prírodno 🙂
dnes dojedacky - karfiolova polievka s ovsenymi vlockami a krupkami, cestoviny s vajickom... este jogurtovy kremes podla polakovej z tej lidlackej kucharky a jablkovo orechove labky (ostalo listkove cesto z toho kremesu) 🙂 na zajtra planujeme sosovicku s udenym meskom a plnene kapustne listy - mletym maskom a ryzou...
@hammy prave som ho dokoncila...fantaaazia 🙂
Kakaovo vanilková bábovka
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/369-kaka...
@nakup mozem poprosit recept na tu tresku? 🙂
na obed bryndzové halušky, večera čo dom dal 🙂
@alexandra2710 áno 0,5 kg ryby mala som hoky povaríš 10 min vo vode spolu s 2 bobkovými listami, celé nové korenie 5 ks, trošku soli a 3 lyžice octu, necháš vychladnúť a vidličkou popučíš alebo rukou jednu mrvu uvaríš tiež v osolenej vode a postrúhaš na hrubom strúhadle cibuľku pokrájaš na drobno 2 kyslé uhorky na malé kocky zmiešaš s tatárkou trošku čierné korerenie mleté a podľa chuti osoliť je veľmi dobrá a cítiť kúsky ryby 🙂
@nakup dakujem velmi pekne..urcite vyskusam 🙂
U nás dnes fazuľová polievka a šúľance s makom. Zajtra segedínsky s domácou knedľou. 🙂
My sme mali včera quesadillas, čiže zapekané tortillové placky plnené syrom a ragú z červenej šošovice a hovädzieho
Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/03/quesa...
My dnes mame slepaciu polievku s pismenkami, vyprazane kuracie rezne so zemiakovou kasou a uhorkovym salatom s kyslou smotanou a ako dezert nepecenu smotanovo ovocnu tortu 🙂
@mima2778 tie lievanceky vyzeraju super...mozem prosit recept? diky... 🙂
My dnes kyslu kapustovu polievku zo vcera a bravcove na prirodno so sampinonmi a ryzou. Aj tie som stihla vcera, takze dnes fajroooont. 🙂
Som chorá, tak dnes len pečené kuriatko + stehienka a ryža (to sa robí samo 🙂 )
Kuracia polievka bravčové soté s ryžou a kysnutý jablkový koláč
včera buchtičky s krémem, a dnes bramborové knedlíky s uzeným a kyselé zelí
Segedin a hraskovu polievku s krupicovymi knedlickami. Babka dodala pecene slivkove buchty ako dezert☺
Dnes vývar a sviečková 😝

@katulka74 jasné 😉 krabie tyčinky natrhať na malé pásiky, pór nakrájať na koliečka čo najjemnejšie, pridať majolku (ja som dala iba trochu,písaná bola celá), biely jogurt, kyslú smotanu, zmiešať, nakoniec posoliť a okoreniť podľa chuti. dá sa to aj natrieť na pečivo ako jednohubky, nám veľmi chutí 🙂