icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tykat
15. mar 2015

Dnes mame cesnakovu polievku, zemiakovu kasu, zeleninove fasirky (na prianie dcery) a rybie filé (zelal si syn), uhorkový šalát a jednoduchý koláč na kyslom mlieku.

efci
15. mar 2015

Dnes paradajkova, kuracie rizoto so syrom, mousse au chocolat a brownies s creme anglaise a jahodami.

lucianka01
15. mar 2015

Ja som dnes robila: hovädziu polievku so slížikmi, kura na smotane s haluškami.

m_ij_ka
15. mar 2015

náš obed zeleninový vývar s krupicovými haluškami, pečené kura s ryžou, uhorka 🙂

efci
15. mar 2015

Zdokumentovana coko nedela 🙂

m_ij_ka
15. mar 2015

pre moje baby a ku kávičke pre mňa som urobila žĺtkové rezy 🙂

nakup
15. mar 2015

dnes na raňajky omeleta, šunka, šampióny a paprika, na obed slepačí vývar s rezancami, gyros v domácom pite chlebe, a obrátený jablkový koláč so salkom

raza
15. mar 2015

@nakup mňam, môžem poprosiť recept na ten koláčik?

nakup
15. mar 2015

@raza salko uvaríš vo vode v plechovke 2,5 hodiny 5 jabĺk očistíš a nastrúhaš na veľkom strúhadle zmiešať s cukrom a so škoricou nechať postáť 5 žĺtka vymiešaš s 5 lyžicami cukru, 5 lyžíc vlažnej vody a 5 lyžíc polo. múky s polovicou prášku do pečiva vymiešaš sneh z bielok a už iba varechou vmiešaš na plech si dáš alobal a rozvrstvíš vyžmýkané jablká aby pokryli alobal a vyleješ piškót upečieš pri 180 °C asi 20 min prevrátiš strhneš alobal jablká su na vrchu vychladnuté salko zmiešaš s 1 maslom a rozotrieš na vrch 🙂

m_ij_ka
15. mar 2015

naša večera bryndzová nátierka, kaiserky, príloha rajčiny a paprika 🙂

slimstar
15. mar 2015

Dnes Bravčový guláš s knedlou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1325-bra...
Zajtra obľúbené zemiakové placky, lacné jedlo od našich babičiek 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/30-harul...

trudka4
15. mar 2015

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Suroviny na omáčku :
žloutek 2 ks
citronová šťáva 1 čl
máslo 100 g
sůl asi 1/2 čl
pepř špetka

Postup přípravy omáčky :
Všechny suroviny kromě másla si dáme do nádoby vhodné pro tyčový mixér.
Máslo si rozehřejeme na 100 stupňů.
Suroviny v nádobě začneme mixovat a za stálého mixování přiléváme horké máslo. Po nalití másla je krémová omáčka hotová.

Suroviny na vejce Benedikt :
vejce asi 4 ks
plátky šunky asi 4 ks
toustový chléb 4 plátky
ocet 2 pl

Postup vejce Benedikt :
Dáme si do hrnce vařit větší množství vody /asi 2 l/ a dáme do ní 2 pl octa. Až nám voda vaří, trochu ji ztlumíme. Vyklepneme si vajíčko do naběračky a tu opatrně i s vajíčkem ponoříme do vařící vody a vajíčko opatrně vyklopíme. Nevaříme prudce, jen necháme asi 3 minuty probublávat. Potom děrovanou lžící vajíčko opatrně vyndáme na papírovou utěrku trošku okapat.
Toustové chlebíky si opečeme v tousteru a na každý dáme plátek šunky. A na šunku položíme okapané vajíčko a přelijeme holandskou omáčkou.
Těsně před konzumací vajíčko nahoře "natrhneme" a žloutek se nám krásně rozteče.

trudka4
15. mar 2015

Perník s posekanými vlašskými ořechy a s povidly

Suroviny těsto :
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 hrnek moučkového cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 kl koření do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
3 lžíce povidel
1 lžička mleté skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů

Suroviny poleva :
200 g kvalitní čokoláda na vaření
250 ml smetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

Do jedné mísy dáme sypké suroviny a smícháme.Do druhé mísy dáme tekuté suroviny,které postupně smícháme se sypkými.Na plech dáme pečící papír a těsto na něj vylijeme.Pečeme asi 30 minut na 200 stupňů. Po upečení můžeme polít čokoládovou polevou.

Čokoládová poleva :
Čokoládu na vaření roztopíme ve vodní lázni a smícháme se smetanou.

tinaaa84
16. mar 2015

V sobotu som piekla špaldovú slnečnicu s jablkami a čokoládou, bol to darček. Pre veľký úspech som musela upiecť v ten deň ešte jednu-tá bola celá s jablkami a grankom. No stihla sa zjesť ešte v ten deň, tak som včera musela upiecť ďalšiz s jablkami, grankom a orechami. Na obed sme mali zemiakový šalát a plnenú fašírku a kuracie mäso v marináde.

lucinkab
16. mar 2015

My dnes zapeceny baklazan plnený mletým maskom a na vrchu bešamel a k tomu mrkvičková polievka s krupicovými haluškami 🙂

bosorka301
16. mar 2015

@gianni jeeej, mohla by som poprosit na recept na jablkovy brumik 🙂 velmi pekne dakujem.

elienocka
16. mar 2015

vcera masova polievka a rezne s ryzou a zeleninovy salatik s olivami 🙂

adkoalauri
16. mar 2015

Minulý týždeň sme mali: zemiaky s kuracími prsiami plnené so špenátom a syrom, čínu s ryžou, plnené fašírky s vajíčkom, kyslú zemiakovo-fazuľkovú polievku, brokolicovú polievku, koložvársku kapustu, parené buchty, salkový koláč s banánmi a sladký "pohár" z nátierkového masla 🙂
Dnes máme hovädziu polievku + ryžu so soté

nikushkasa
16. mar 2015

Caute kocky, zvyknem vam tu pridavat moje recepty a mam na ne aj celkom dobre ohlasy 🙂 🙂 ak sa vam paci moj blog tak ma potesite ak zanho zahlasujete v sutazi Bloger roka kde ma nominovali 😉
Linka na like je http://www.blogerroka.sk/tipnajedlo-sk/
Vopred vam vsetkym dakujem 🙂

sugarfree999
16. mar 2015

Testovala som veľkonočný koláč so špenátom a fetou 🙂
Recept nájdete tu na mojom blogu:
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/03/torta...

lydia22
16. mar 2015

@tinaaa84 das prosím recept na tu špaldovu slnečnicu? dakujem

m_ij_ka
16. mar 2015

fazuľová kyslá polievka, zemiakové pyré s fašírkami, čalamáda 🙂

lucikatn
16. mar 2015

dnes boli špagety so strúhaným oštiepkom, zajtra sa chystám variť šošovicovú polievku na kyslo a palacinky s domácim jahodovým džemom

slimstar
16. mar 2015

Kakaové kytičky plněné krémem recept
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/1150...

m_ij_ka
16. mar 2015

naša večera omeleta so šunkou a hráškom, pečivo 🙂

tinaaa84
17. mar 2015

@lydia22 jasné, recept pridám do fotoblogu v priebehu dnešného dňa

gabriella7
17. mar 2015

@sugarfree999 to filo cesto si kde kupila?

bianca
17. mar 2015

zeny dnes uplne zufalstvo......co uvarit?Polievku mam ale druhe ma nic nenapada.A samozrejme ze nikto na nic nema chut.Asi im dam na tanier to NEVIEM

sugarfree999
17. mar 2015

@gabriella7 ja bývam v Berlíne, tu sa to dá kúpiť v každom tureckom supermarkete a tých je tu neúrekom. Ale na Slovensku by ho mali mať v Metre.