Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@nikoletka8090 vstala si hore zadkom dnes?predstav si, aj šampón mám doma a maminka mi navariť nemusí..aj tanier po tebe umyje, alebo to už zvládneš? 😒
vyprazane sampiony zemiakova kasa ladovy salat
@nikoletka8090 ach jaj, komu nie je z hora dané... 😒
Olejova babovka, falosna francuzska polievka🙂domaca pizza.
Baby kaslite na nu je to uboha baba ktora nema co robit tak zabrda do slusnych dievcat a skupin...Ja mat taky nudny zivot asi si hodim slucku ako tuna traposit s takymi textami....
@danulaus môžem sa opýtať, čo je to falošná francúzska polievka?
zajtra kotlíkový guláš na záhrade 🙂 🙂
@nikoletka8090 moja ja som tuna skoro 6.rokov a zaten cas som sa ani raz nepretvarovala...Ty si tu slusna dosla teraz..Zdrz sa blbych komentarov ty a zdrzime sa aj my...Ty si zacala prva o nas ze stojime pri hrncoch s mastnymi vlasmi a ty "pani" sedis na dupe a rodicia sa o teba staraju...Mozno nie kazda mame taku super rodinu ako ty.Ale ja som vdacna za ten moj troska rusnejsi zivot,lebo popri nom aspon nestiham poburovat skupiny lebo sa nudim,tak urobim konflikt.Zamysli sa troska nad sebou.Boh vie kto si ked nemas ani fotto a blok prazdy.To ty sa pretvarujes..Kto vie ci ty nie si 18.r chlapcek co sa nudi...
@nikoletka8090 ach skoda slov pis co chces,rob co chces
Zapekane cestoviny s brokolicou,kuracim maskom zaliate syrovou omackou. Hrachova polievka s klobasou.
ahojte,dnes gulašova polievka a zemiakove placky 🙂
My varíme vonku gulášik 🙂
Na obed - vajíčková polievka, br.karé na prírodno na mletej červenej paprike, zemiaková kaša, domáce zavárané kyslé uhorky 🙂
Dezert - čokoládovo - malinové muffiny...
Pridávam aj receptík, lebo sú naozaj mňam - krásne ľahké nadýchané cesto...
Suroviny do väčšej misy - 20 dkg hl.múky, 20 dkg pol.múky, 30 dkg cukru, 1 kypriaci p., štipka soli
Suroviny do menšej misy - 2 vajíčka celé, 3 dcl mlieka, 2 dcl oleja
Postup - vlhkú zmes vymiešam šľahačom a pridám do suchej zmesi, s ktorou to pomiešam už iba varechou...Dávam do košíkov, aj do plechu na muffiny...
Príchute čo robievam:
1. mrazená lesná zmes/maliny/jahody z Lidla, do každej muffinky potom strčím ešte kocku najlacnejšej bielej čoko z Lidla, kt. krásne skaramelizuje...
2. do cesta pridám kôru a šťavu tak z troch citrónov..
3. do suchej zmesi pridám kakao a do stredu dám lyžičku kyslého džemu...
4. pridám hrozienka, kandizované ovocie, alebo orechy (mleté/drvené)...
Najrýchlejší múčnik hotový bez pečenia za 15 minúť...
Pečiem na 170°C, 20 minút... 🙂
Dnešné menu u nás : kuracia polievka, kapusta na sladko, knedlik a grilované kuracie stehná + plnená rolka s hovädzieho mäsa - pečená - dusená, potreta horčicou, plnená šunkou, vajíčkom, syrom, cibulkou....
@karkana môžem poprosit recept, ďakujem
slepačí vývar so zeleninou a mrvenicou, pečené mäso, pyré, šalát na kyslo
šalát na kyslo
1 ks šalát
2 PL ocot
4 dl voda
1 štipka soľ
mleté čierne korenie
cukor
alát (my používame kučeravý alebo ľadový, nerozmočí sa tak rýchlo ako hlávkový) poriadne umyjeme, aby nám tam neostal žiaden piesok, ktorý by neskôr škrípal pod zubami.A nakrájame na primerané kusy.
Z vody, octu, soli, čierneho korenia a cukru si urobíme nálev, ktorý poriadne premiešame a prelejeme ním šalát. Prár krát poriadne premiešame, aby sa nálevom obalili všetky kúsky a podávame.
My dnes zemiakový privarok a fašírku alebo varené vajíčko.
Akurát rozmýšľam nad nejakým koláčikom, idem pokukať čo ste piekli 🙂
Tak som upiekla jednoduchy kolac so zlatym klasom a na vrch som pokrajala hrusku, nektarinku a jablko. Polovicka uz je prec 🙂
Na zajtra planujem fazulovu zeleninkovu polievku s fliackami a klobaskou. A muz urobi bolonske lasagne podla Pohleircha ci ako sa ten kuchar pise 🙂
@m_ij_ka milujem tieto naše klasické SK šaláty... Pekne s octom, šalátovy, uhorkovy, paprikovo-paradajkovy... Keď máme doma a zacitim tu vôňu, je mi už jedno čo k tomu bude 😋

naša večera studený cestovinový šalát
1 balíček cestoviny
1 ks uhorka
3 ks paradajka
1 ks paprika
1/2 konzerv kukurica
tvrdý syr
1 ks biely jogurt
1/2 pohárov tatárska omáčka
soľ
vegeta
čierne korenie
Uvaríme si cestoviny. Medzitým nakrájame uhorku, papriku a paradajky na malé kúsky. Tvrdý syr nakrájame na kocky. Keď máme cestoviny hotové, premyjeme ich studenou vodou a necháme vychladnúť. Potom vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie - cestoviny, nakrájanú zeleninu a syr, pridáme kukuricu, jogurt a tatársku omáčku. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. 🙂