icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

m_ij_ka
10. apr 2015

naša večera studený cestovinový šalát

1 balíček cestoviny
1 ks uhorka
3 ks paradajka
1 ks paprika
1/2 konzerv kukurica
tvrdý syr
1 ks biely jogurt
1/2 pohárov tatárska omáčka
soľ
vegeta
čierne korenie
Uvaríme si cestoviny. Medzitým nakrájame uhorku, papriku a paradajky na malé kúsky. Tvrdý syr nakrájame na kocky. Keď máme cestoviny hotové, premyjeme ich studenou vodou a necháme vychladnúť. Potom vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie - cestoviny, nakrájanú zeleninu a syr, pridáme kukuricu, jogurt a tatársku omáčku. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. 🙂

tortelinka
10. apr 2015

@nikoletka8090 vstala si hore zadkom dnes?predstav si, aj šampón mám doma a maminka mi navariť nemusí..aj tanier po tebe umyje, alebo to už zvládneš? 😒

frotta
10. apr 2015

vyprazane sampiony zemiakova kasa ladovy salat

nikoletka8090
Odpoveď bola odstránená
tortelinka
10. apr 2015

@nikoletka8090 ach jaj, komu nie je z hora dané... 😒

nikoletka8090
Odpoveď bola odstránená
danulaus
10. apr 2015

Olejova babovka, falosna francuzska polievka🙂domaca pizza.

danulaus
10. apr 2015
danulaus
10. apr 2015

Mnam

boubelka0021
10. apr 2015

Baby kaslite na nu je to uboha baba ktora nema co robit tak zabrda do slusnych dievcat a skupin...Ja mat taky nudny zivot asi si hodim slucku ako tuna traposit s takymi textami....

nikawero12
10. apr 2015

@danulaus môžem sa opýtať, čo je to falošná francúzska polievka?

nikoletka8090
Odpoveď bola odstránená
karkana
10. apr 2015

zajtra kotlíkový guláš na záhrade 🙂 🙂

boubelka0021
10. apr 2015

@nikoletka8090 moja ja som tuna skoro 6.rokov a zaten cas som sa ani raz nepretvarovala...Ty si tu slusna dosla teraz..Zdrz sa blbych komentarov ty a zdrzime sa aj my...Ty si zacala prva o nas ze stojime pri hrncoch s mastnymi vlasmi a ty "pani" sedis na dupe a rodicia sa o teba staraju...Mozno nie kazda mame taku super rodinu ako ty.Ale ja som vdacna za ten moj troska rusnejsi zivot,lebo popri nom aspon nestiham poburovat skupiny lebo sa nudim,tak urobim konflikt.Zamysli sa troska nad sebou.Boh vie kto si ked nemas ani fotto a blok prazdy.To ty sa pretvarujes..Kto vie ci ty nie si 18.r chlapcek co sa nudi...

nikoletka8090
Odpoveď bola odstránená
boubelka0021
10. apr 2015

@nikoletka8090 ach skoda slov pis co chces,rob co chces

nikoletka8090
Odpoveď bola odstránená
l_e_n_o_c_k_a
11. apr 2015

Zapekane cestoviny s brokolicou,kuracim maskom zaliate syrovou omackou. Hrachova polievka s klobasou.

karkana
11. apr 2015

kysnuté pagáče plnené tatárkou so syrom 🙂

kibuk
11. apr 2015

ahojte,dnes gulašova polievka a zemiakove placky 🙂

ginepra
11. apr 2015

My varíme vonku gulášik 🙂

lajlilinka
11. apr 2015

Na obed - vajíčková polievka, br.karé na prírodno na mletej červenej paprike, zemiaková kaša, domáce zavárané kyslé uhorky 🙂
Dezert - čokoládovo - malinové muffiny...

Pridávam aj receptík, lebo sú naozaj mňam - krásne ľahké nadýchané cesto...

Suroviny do väčšej misy - 20 dkg hl.múky, 20 dkg pol.múky, 30 dkg cukru, 1 kypriaci p., štipka soli
Suroviny do menšej misy - 2 vajíčka celé, 3 dcl mlieka, 2 dcl oleja
Postup - vlhkú zmes vymiešam šľahačom a pridám do suchej zmesi, s ktorou to pomiešam už iba varechou...Dávam do košíkov, aj do plechu na muffiny...

Príchute čo robievam:
1. mrazená lesná zmes/maliny/jahody z Lidla, do každej muffinky potom strčím ešte kocku najlacnejšej bielej čoko z Lidla, kt. krásne skaramelizuje...
2. do cesta pridám kôru a šťavu tak z troch citrónov..
3. do suchej zmesi pridám kakao a do stredu dám lyžičku kyslého džemu...
4. pridám hrozienka, kandizované ovocie, alebo orechy (mleté/drvené)...

Najrýchlejší múčnik hotový bez pečenia za 15 minúť...

Pečiem na 170°C, 20 minút... 🙂

jajka257
11. apr 2015

@jaja018 dakujem za recept. Dnes som to spravila a vsetci sa okolo mna len zalizuju 🙂 🙂 🙂 🙂 vynikajuce

katuscakzms
11. apr 2015

Dnešné menu u nás : kuracia polievka, kapusta na sladko, knedlik a grilované kuracie stehná + plnená rolka s hovädzieho mäsa - pečená - dusená, potreta horčicou, plnená šunkou, vajíčkom, syrom, cibulkou....

katuscakzms
11. apr 2015

@karkana môžem poprosit recept, ďakujem

m_ij_ka
11. apr 2015

slepačí vývar so zeleninou a mrvenicou, pečené mäso, pyré, šalát na kyslo

šalát na kyslo
1 ks šalát
2 PL ocot
4 dl voda
1 štipka soľ
mleté čierne korenie
cukor
alát (my používame kučeravý alebo ľadový, nerozmočí sa tak rýchlo ako hlávkový) poriadne umyjeme, aby nám tam neostal žiaden piesok, ktorý by neskôr škrípal pod zubami.A nakrájame na primerané kusy.
Z vody, octu, soli, čierneho korenia a cukru si urobíme nálev, ktorý poriadne premiešame a prelejeme ním šalát. Prár krát poriadne premiešame, aby sa nálevom obalili všetky kúsky a podávame.

tykat
11. apr 2015

My dnes zemiakový privarok a fašírku alebo varené vajíčko.

Akurát rozmýšľam nad nejakým koláčikom, idem pokukať čo ste piekli 🙂

jaja018
11. apr 2015

@jajka257 som rada že chutilo 🙂

tykat
11. apr 2015

Tak som upiekla jednoduchy kolac so zlatym klasom a na vrch som pokrajala hrusku, nektarinku a jablko. Polovicka uz je prec 🙂

Na zajtra planujem fazulovu zeleninkovu polievku s fliackami a klobaskou. A muz urobi bolonske lasagne podla Pohleircha ci ako sa ten kuchar pise 🙂

lajlilinka
11. apr 2015

@m_ij_ka milujem tieto naše klasické SK šaláty... Pekne s octom, šalátovy, uhorkovy, paprikovo-paradajkovy... Keď máme doma a zacitim tu vôňu, je mi už jedno čo k tomu bude 😋