Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Vcera bryndzove halusky. Dnes hovadzia polievka, kuracie prsia so syrom,sunkou a broskynou, k tomu hranolky a jogurtovy dresing, no a teraz prave skusam po prvykrat pupavovy med. Som zvedava,co z toho bude :-P
Ako som pisala v prispevku o stranu vzad som robila dnes SPANIELSKE VTACKY S RYZOU A kolac som si isla pre inspiraciu sem a vyhral OBLIZ PRST... 🙂
Ahojte , ja som robila cez víkend , len ľahké jedlá
v sobotu to bolo pečené jahňacie k tomu zemiakový šalát - len zemiaky uvarené a urobené na kyslo s cibuľou , dala som aj kopu pažítky , polievočku som urobila z kuriacieho vývaru hráškovú s liatymi haluškami a zatrebaným bielkom, v nedeľu som urobila pečené kuracie stehná so zemiakmi varenými polievka len vývar so zeleninou
v piatok som ráno urobila synovi tvarohové palacinky na sladko na súťaž a nám na obed pečené batáty s vareným vajcom a slaninkou a pestom z medvedieho cesnaku + kyslá smotana , dievčatá moje to jedli zabalené v palacinke na slano ešte najstaršia si k tomu do toho urobila z kyslej smotany, cesnaku a kôpru dresing a varila narodeninovú huspeninu na štyridsiatku pre kamaráta krásne sa mi podarila , bola som rada , urobila som ešte tvarohové české koláčiky , do tvarohu som dala levanduľový cukor a na ozdobu na ten tvaroh som dala ešte špičku hruškového džemu, zo zvyšku cesta a tvarohu som urobila závin do ktorého som pridala hrozienka a mrazené marhule. Avšak nám niektorým vadili kúsky tej levandule v tom . nabudúce to preosejem, nakoniec som ešte urobila domácu paštétu z vareného kuracieho mäsa a udusených kuracích pečienok pridala som smotanu a sušené brusnice do toho
Plnena cuketa prazenicou so sunkou,cibulkou,paradajkou a k tomu pecene zemiaciky. Sosovicova kysla polievka.
bravčove na smotane a slovenska ryža 🙂
Karfiolová polievka, varené zemiaky, špenát, vajíčka.
Perkelt s kolienkami
Spenatove halusky s celozrnnou mukou s bryndzou🙂kremes z listkoveho cesta
včera sme mali kuracie prsia na veľmi divoko s knedľou, slepačia polievka, trepaná, dnes všetko dojedáme
Šošovicová s párkom a tvarohové palacinky, zajtra bravčové na rasci so zemiakovou kašou
@marlenka75 ahoj, prevarím smotanu na varenie, pridám rozdrvenú nivu a miešam dovtedy pokým sa syr neroztopí, omáčku nezahusťujem 😉
@m_ij_ka Ďakujem 🙂
tak my dojedame kuracie stehna s plnkou a zajtra marhulove pirohy so struhankou a vl.orechami 😀
My sme dnes mali polievku- hraskovy krem a druhe krumple paprikas 🙂
bré ránko,
včera som robila halušky s kapustou a slaninkou a domáce žemle s pridaním ovsenných vločiek, sézamu a ľanu , vydarili sa tak nie úplne / sú také vlhšie, dala som asi veľa vody / , ale sú chutné , všetci chvália , tak aj kuchár je spokojný
takže ráno boli žemle s maslom a domácou paštétou s brusnicami a na to čerstvá cibuľka 😀
dnes neviem ,č o budem variť , mám nachystanú krkovičku ?????
včera dojedačky z nedele- zeleninovo kurací vývar s krupicovými haluškami a bravčové karé s orechovou krustou, dnes ešte dojedačka vývaru a k tomu pečená cvikla s cesnakom bylinkami a feta syrom..
Dnes máme karfiolové karí s cícerom a ananásom 🙂 Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/05/karfi...
včera sme dojedli segedín + dom.knedľu, dnes je na rade morčacia polievka + rezančeky
Ajojteeeee🙂 🙂 🙂 🙂 zdravim vas z Bulharska 🙂 ja som dnes varila len tak na rychlo fazulovu polievku a zemiakove placke+karfiolove fasirky 🙂 krasny unas 31 st.horuci jarny den 🙂
Ja som akurat dopiekla ryzovy nakyp s broskynami a zo vcera dojedame kremovu hraskovu polievku,dobru chut
@katkabg pomery boli odhadom 😁
Rozmixivat banan,hrusku susene slivky namocene vo vode aj s vodou. Do rozmixovanej zmesy zamiesat trosku medu, vajicko,polohrubu muku,ovsene vlocky a nakrajane cerstve jahody. Na 180'C piect cca 10-15 minut. Su take "mokre" netrusia sa co mne vyhovuje bo maly mi toho natrusi az az ked jedol ine ovsene keksy.
naša večera zapečené zemiaky s nivou 🙂

zeleninova polievka , vypražany karfiol ,grilovany losos a priloha varene nove zemiaky,ešte možno palacinky na večeru