Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dukatove buchticky-kapustova polievka 🙂
rizoto s kuracim maskom a spenatom
Baby poradte,ako urobit spenatovy privarok z cerstvych spenatovych listov?
@elixia uvar ich alebo napar,rozmixuj a potom ako mas rada-cesnak,smotana,soľ...mnam ja mam taky najradsej 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34640
@elixia neviem, či myslíš špenát ako k zemiakom a s vajíčkom...
ja by som si osmažila cibuľku do sklovita, na tom chviľku osmahla cesnak, pridala špenátové listy, trošku to podusila a popr. nakoniec zahustila, ale to myslím, že nie je treba, samozrejme soľ + nejaké korenie ak používaš 🙂
bryndzove halusky 😝
@titkovamiriam vdaka,nebola som si ista tym varenim,zatial som to vzdy robila len z mrazeneho spenatu 🙂
@lyongirl ano,taky klasicky som myalela...kupila som organic,ze dam z neho aj drobcovi,ale tak cely sacok zas nezje 🙂
fazuľa na kyslo, langoše, pizza kolieska a tvarohovo-slivkový koláč 😵
kuracia polievka s rezancami, fašírky a zemiaková kaša 🙂
dnes gulasova polievka a slivkove a jahodove gule s tvarohom.. 🙂 🙂
fazuľová polievka na kyslo a tvarohová žemľovka 🙂
tak ja už mám navarené 🙂 celkom jednoduché..pečené kuriatko a rýža na cibulke 😉 dobrú chuť
kočky nemate niektora nahodou recept ma kačicu v medovej omáčke...moj muž ju miluje a ja nikde nemožem najst ten pravy recept... chodievame na nu do činskej reštiky- kačica je chrumkava a poliata medovou omačkou, posypana kokosom...je to mnamka...podavaju k nej cestoviny tie pečene...či ake to vlastne su 😉
ahojte ,dnes mame kuraciu polievocku s pismenkami ,potom kari ryza plus pecene kuriatko 🙂
@elixia 🙂
ja dojedám franc.zemiaky, dnes kurací perkelt s nokami a včera na večeru boli zemiakové placky...
dnes som sa rozhodla pre rizoto s kuracich pecienok. strasne dlhe roky som ich nejedla... 😀 a polievku... este neviem poradte... 😀 😀
@samasa
Potrebujeme:
1 menšia kačica
2 PL bieleho vína
2 PL sójovej omáčky
1 ČL zázvoru
1 ČL glutasolu
3 PL medu
Postup:
Zmiešajte med, sójovú omáčku, biele víno, zázvor, glutasol a dobre premiešajte. Pripravenou zmesou kačicu ponatierajte a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte pri pomerne nízkej teplote, podľa možnosti 3 až 5 hodín. Počas pečenia kačicu natierajte a obráťte. Upečená kačica má až čiernu farbu od skaramelizovaného medu.
Dnes pečené kura na kyslej kapuste,so zemiakmi 🙂 🙂
@ankalv1 mňaaaaaaaam, to je na spôsob ako kačka, či dáky špeci recept? 😵 spravím cez víkend tuším 😀
dnes zeleninové rizoto so syrom
polievka z diviačika a so zeleninkou a žemlovka z vianočky s tvarohom a jablkami 😎
@lucka1987 ja podusim masko s cibulkou len na kvapke olivoveho oleja, potom to zalejem vodou, pridam cele korenie, bobkovy list,petržlenovu vňať v celku a dam trochu natur vegety pre chut, varim asi tak hodinku a potom k tomu pridam zeleninu / pór v celku, mrkvu, zeler, petržlen, zemiaky - všetko pokrájam na kusku/ a uvarím do makka. Všetko vyberiem a polievku precedim / lebo ak by tam dcera našla čo i len kusoček cibule, tak by to nejedla 😀 / a potom je vývar krásne čistý. Dávam veľa zeleniny, polievočka je poom nasladlá a už nedávam cestovinu ani nič do nej.

tak ja dnes asi uvarím nejakú jarnú zeleninovú polievku a kapustové strapačky. mňam na tie sa najvyše teším 🙂